Melyek a legjelentősebb MAGYAR képregények?
Üdvözletem!
Részletes magyar nyelvű cikket nem nagyon találtam erről, de ha tudsz angolul, akkor itt le van írva gyakorlatilag minden (egészen a kezdetektől mostanáig):
Itt van még egy oldal, a Kepregeny.net belső fóruma, ami a magyar képregényekkel foglalkozik (a jelenkorig, napjainkig bezárólag):
Jó olvasást hozzá!
Nem igazán értek egyet mindennel, pl a Papírmozi nem egy jelentős mű...
Jelentős pl a "régiek" közül Korcsmáros Pál (Rejtő adaptációk), Fazekas István, Rusz Lívia művei. A Bucó, Szetti, Tacsi is mindenképpen, valamint az újabb szerzők/rajzolók közül a 5panels sorozatok alkotói, a Kalyber Joe alkotója, valamint egyéb alkotók, amikről a magyar képregényes "elit"(értsd: az átkosból visszamaradt begyöpesedett okostojások, akiket csak a szocreál stílussal vegyített erőszakos, szexszel fűszerezett képregények érdekelnek) nem akar tudomást venni(pl a Sweetest Poison, az Utánam fiúk, a Széles mosoly alkotói). Nem kell feltétlenül a blogoknak hinni, azok szubjektív válogatások.
Ízlések és pofonok, hogy kinek mi tetszik, mit tart jelentősnek. Én azért itt hagyom emlékbe a Bloodlust című magyar képregénysorozat elérhetőségeit:
http://www.youtube.com/user/BloodlustComics
;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!