Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » NŐK! Melyik a jobb, eltartottn...

NŐK! Melyik a jobb, eltartottnak lenni vagy megdolgozni a szükségletekért és önállónak lenni?

Figyelt kérdés
értékes választ kérek,pro-kontra érvelést köszönöm

2012. júl. 8. 13:23
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
76%

Egy kapcsolatban az határozza meg az erőviszonyokat,hogy ki mennyit tesz bele anyagilag.Ha kb ugyanannyit tesztek a kalapba,akkor van rá esély,hogy egyenrangú felekként hozzátok meg a döntéseiteket.Ha ez az arány felborul,akkor egyik fél a másik fölé kerekedhet a véleményével,akár teljesen el is uralkodhat felette,a másik alárendelt szerepbe kényszerül,a továbbiakban csak az eltartó tulajdonát képezi.

Azt,hogy ez jó,vagy rossz,nem lehet így kijelenteni,viszont az biztos,hogy a kiszolgáltatottság hosszú távon bizonytalanná és boldogtalanná teheti az embert,mert a szerelem mindig elmúlik...

2012. júl. 8. 13:49
 12/28 anonim ***** válasza:
75%

szerintem ez nevelés kérdése: engem úgy neveltek hogy a problémáimat probáljam meg magam megoldani

egyszerűen nem tudnám elviselni azt a tehetetlenséget ami az eltartottságból adódna... az élet más terén is alig bírok segítséget kérni, inkább szenvedek vele (nehéz tárgyak cipelése stb)

és szerintem minden ember arra vágyik tini korától hogy önálló legyen (ugye amikor a szülök nem engednek el ide oda avgy nem adnak pénzt erre-arra - a saját sporolt pénzem meg arra költöm amire én karom, mert én dolgoztam meg érte)

2012. júl. 8. 13:50
 13/28 anonim ***** válasza:
77%

Nem tudom, hogy az én válaszom értékes lesz-e, de én önálló szeretnék lenni, hogy ha ne adj Isten bármi baj lesz, akkor is tudjak magamra támaszkodni.

Bizonyos szempontokból biztos jó az eltartottság, sőt nem tagadom vannak előnyök (bár én azt munka mellett végzem kitűnően), de félelmetes lenne a helyzet, ki tudja mikor dilizik be a másik fél, hiába ismerem, az emberek kiszámíthatatlanok.

2012. júl. 8. 13:54
 14/28 anonim ***** válasza:
79%
Ez kb. olyan, mint amikor felakarom emelni az asztalt, széket, cipekedni kell és erre rögtön ott terem mellettem egy srác, vagy családtag és kikapja a kezemből, nehogy "megszakadjak". Természetesen értékelem az udvariasságukat, meg a jó szándékot/segítséget, de néha már elegem van abból, hogy egy gyenge "ksilánynak" néznek. Pedig meg se kottyanna nekem az asztal, vagy más, azért vannak az izmaim, hogy használjam is őket. Ha meg nem bírnám, úgy is kérnék segítséget. Szóval önállóság!
2012. júl. 8. 13:56
 15/28 anonim ***** válasza:
100%

az önbecsülésedhez is sokat hozzátesz, ha nem csak eltartott vagy. szóval én az önállóságra, a munkára szavazok.

jó érzés, hogy az enyém, én dolgoztam meg érte, senki nem mondhatja meg, h mit kezdjek a pénzemmel.

persze vannak, akiknek vonzó az otthon lógatom a lábam, és a férjem pénzéből shoppingolok-élet, de hosszú távon rossz érzés lehet, hogy igazából semmi sem az enyém, nem lehetek büszke elért eredményeimre, mert nincsenek.

egy ilyen nővel nem is lehet reprezentálni.

volt időszak az életemben, amikor nem találtam munkát. annyiból jó volt, h volt időm az itthoni dolgokra, saját magamra, pihenni, ügyeket intézni.

de azt mondom, hogy inkább sírok a fáradtságtól néha, de legyen pénzem, legyen egzisztenciám, legyen egy saját autóm, akármilyen ezer éves csotrogány is :D

2012. júl. 8. 13:57
 16/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddig befolyt válaszokat, és várom persze a továbbiakat.

Egy huszonéves lány

2012. júl. 8. 14:07
 17/28 anonim ***** válasza:
100%
a fent felsorolt indokok mellett még annyit hozzátennék, hogy az eltartottságnak van egy óriási hátránya: az unalom és társasághiány. mert hiába jár el a nő minden reggel futni vagy este koktélozni a barátnőkkel, attól még (szerintem) üres az élete. nyári szünet van, két hete nem kell tanulnom semmit, és halálra unom magam, plusz akármibe belekezdek (pl. olvasás, filmnézés, akár még apakolás is) totál haszontalannak érzem magam, és elfecséreltnek az időt. tehát önállóság! :)
2012. júl. 8. 14:09
 18/28 anonim ***** válasza:
100%

Önfenntartónak lenni, mert másra nem számíthatok, csak saját magamra.

35/N

2012. júl. 8. 14:38
 19/28 anonim ***** válasza:
100%
Számomra egyértelműen a második, hiszen felnőtt ember vagyok. Nekem csak az a normális, ha egy gyereket, vagy egy valamiért munkaképtelen embert tartanak el, de aki felnőtt, azt nem.
2012. júl. 8. 17:21
 20/28 anonim ***** válasza:
Dolgozni! A világ egyik legjobb érzése, hogy magam dolgozom meg a javaimért, és ami ugyanilyen fontos, nem vagyok zsarolható, hogy "mert x holmit is tőlem kaptad!"
2012. júl. 8. 21:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!