Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Lenézendő vagyok mert nincs...

Lenézendő vagyok mert nincs diplomám?

Figyelt kérdés

Az unokatesómnak most lett meg a diplomája a Budapesti Kommunikációs Főiskolán tanult. Egy kis irigység tölt el, igaz nekem már 2 éve van egy OKJ-s szakmám, de ő diplomás lett...A volt osztálytársaim is sorra mesélik hogy diplomások lettek. Némelyik pedig olyan buta volt a gimiben mint a tök, és mégis feljebb vitték mint én...

23/L

2012. jún. 26. 20:59
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
93%

Kb végigszorongtam az egész általános iskolát,gimnáziumot és főiskolát is! nemsokára végzek és örülök,hogy egy f*stalicska diplomám lesz...a suli ráadásul a rangsor végén van az országba,de én úgy vagyok vele, hogy ANNYI h*lyének van diplomája,akkor nekem miért ne lehetne?!

Nekem csak ezért lesz.Lehet takarítok külföldön jövőre,de talán léphetek vele feljebb is.Káromra csak nem válik...

Kedves Kérdező...23 évesen nincs késő elkezdeni egyetemet,fősulit.Ha kevesebbnek érzed magad,akkor dolgozz azért, hogy később tudd magadnak finanszírozni levelezőn,vagy bármi.Nagyritkán ki lehet fogni olyan állást, ahol tudják támogatni a képeztetésed...Nem jó ha hiányérzeted van.

2012. jún. 26. 21:37
 22/29 anonim ***** válasza:
72%
A jó diploma igen, a szépségkirálynő diplomák nem nagyon. Egy munkahelyen megnézik, hogy a jogi diplomát hol szerezték, mert az se mindegy. Rengeteg a tingli tangli diploma, amivel soha nem fog elérni semmit, csak kiesett pár év az életéből. Manapság pedig nem nagy kaland lediplomázni.
2012. jún. 26. 21:38
 23/29 anonim ***** válasza:
49%

A diploma tényleg nem sokat ér, ahogy a szakma sem. Kapcsolatok kellenek, vagy marha nagy mák.

Párom informatikus és a munkahelye nagyon jó, ha tudod a szakmát, ami oda kell, még diplomád se kell legyen, a lényeg a fejedben van, nem a papíron, végzettségen.

Amúgy attól még, mert szakmád van nem vagy kevesebb, akinek meg diplomája van, azok meg nem többek. A végzettség nem mutatja meg, hogy milyen ember vagy és nem biztos, hogy ezzel feljebb vitte.

Nekem is lehetne diplomám, bőven, de nem találtam magamnak való érdeklődési kört egyetemen, ezért lett szakmunkásom (OKJ-s végzettség, szebben írva :D). Ha jól csinálom a dolgom, páromnál is többet kereshetek. (jelenleg 200 ezernél tart)

És én is éjt, nappallá téve tanultam, mert kell a tudás, nem puszira kapom én se a végzettségem. (nem is lett sok embernek kitűnő a vizsgája, mert tojtak bele)

22/L

2012. jún. 26. 21:42
 24/29 anonim ***** válasza:
82%
Én nem nézem le a diploma nélkülieket. Sőt. A kommunikációs főiskolán meg egyéb ilyen sulikban szerzett diplomásokat kevesebbre tartom, mint egy diploma nélkülit.
2012. jún. 26. 21:49
 25/29 anonim ***** válasza:
66%

Nekem nincs diplomám, de nagyon jó munkám van. Viszont sorra kell kirúgni azokat, akik papíron felsőfokon beszélnek angolul, élőben meg egy rohadt szót nem képesek kinyögni. Nekem csak középfokúm van, de a külföldi ügyfelek sokszor azt hiszik, földik vagyunk.

Szerintem ezeknek poénból odaadták a nyelvvizsgát, hogy megkapják a diplomájukat.

24/L

2012. jún. 26. 21:54
 26/29 anonim ***** válasza:
90%
Inkább azokat nézem le, akiknek semmiresejó kamudiplomájuk van, ellenben előszeretettel nevezik magukat diplomásnak meg értelmiséginek.
2012. jún. 26. 22:51
 27/29 anonim ***** válasza:

Ne irigykedj.Nincs értelme hidd el.

Én külföldön élek és itt a kutyát nem érdekli a papír.

Nekem is csak felsőfokú OKJ végzettségem van.Viszont tudok több nyelven.Sokkal jobban keresek mint Magyarországon a diplomások sőt még sok külföldi kollégámnál is.

Nem a papír a lényeg.

Itt nincs olyan megkülönböztetés a diplomások meg a nem diplomások között.És nincs lenézés sem.

Nekem nincs diplomám mégis feljebb vittem mint sok a volt osztálytársaimnál.Van egy nyugati szinten is jónak számító állásom ,nyugati átlag feletti fizetéssel.

Ezt nem sok volt osztálytársam tudja elmondani magáról.

2012. jún. 26. 23:53
 28/29 anonim ***** válasza:

Most az a kérdés, hogy lenézendő vagy-e, vagy hogy mit kezdj az irigységeddel?

Nem vagy lenézendő, de ha irigyled, szerezz te is diplomát.

2012. jún. 27. 00:32
 29/29 anonim ***** válasza:
Nekem januárban lesz meg a diplomám, utána meg levelezőn el akarok végezni egy másik főiskolát, szóval 2 diplomám lesz. Mégis szerintem semmi lenézendő nincsen abban ha valakinek szakmája van, vagy ha az sincs. Van olyan munka amihez diploma kell máshoz meg szakma, máshová meg elég a nyolc általános. Nem kell mindenkinek diplomásnak lenni, másrészt meg valaki ehhez ért, valaki meg ahozz. Én például hiába tudom a jogszabályokat, ha nem tudok semmit az autószerelésről? Akkor miért nézném le a szakmunkást? Vagy miért nézném le a wc-s nénit, amikor nyilván nekem is érdekem,hogyha már nyilvános wc-re megyek, akkor ne legyen tiszta retek az egész...Szerintem annál primitívebb dolog nincs is, ha a diplomás lenéz valakit, csak azért mert másnak alacsonyabb végzettsége van. Viszont ha jól értelmeztem te konkrétan nem is kaptál semmi megjegyzést... inkább irigykedsz és téged zavar hogy nincs diplomád. Ez esetben szerezhetnél egyet. Rögtön jöttek a kifogásaid, mint hogy "nincs pénz", "soha nem szerettél tanulni". Oké de akkor minek neked diploma? Főleg ha el vagy az okj-s szakmáddal. Irtad , hogy az osztálytársaid kevésbé voltak okosak, mégis diplomát szereztek. Nos nekik volt akarat erejük, meg szorgalmuk ahhoz hogy diplomához jussanak... Neked azt hiszem nincsen...Nincs ezzel baj, csak ez esetben nem kéne irigykedni.
2012. jún. 27. 17:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!