Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Lenézendő vagyok mert nincs...

Lenézendő vagyok mert nincs diplomám?

Figyelt kérdés

Az unokatesómnak most lett meg a diplomája a Budapesti Kommunikációs Főiskolán tanult. Egy kis irigység tölt el, igaz nekem már 2 éve van egy OKJ-s szakmám, de ő diplomás lett...A volt osztálytársaim is sorra mesélik hogy diplomások lettek. Némelyik pedig olyan buta volt a gimiben mint a tök, és mégis feljebb vitték mint én...

23/L

2012. jún. 26. 20:59
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
86%

Semmivel sem vagy kevesebb, mint egy diplomás!

Jó munkahelyhez sem feltétlen kell diploma.

Sőt! Hiába van valakinek valamilyen "divatdiplomája" ha nem tud elhelyezkedni vele. (Szállodában dolgozom, gondnoknő vagyok. Volt szobalánynak felvétel és elég sok diplomás ember jelentkezett!) Akkor minek is?

2012. jún. 26. 21:14
 12/29 anonim ***** válasza:
74%

Nincs diplomám, bár közel voltam hozzá. Ennek ellenére boldogabban élek, mint a legtöbb diplomás.

33/F

2012. jún. 26. 21:17
 13/29 anonim ***** válasza:
100%
Nekem pl. van diplomám, nem tudta vele elhelyezkedni, de! Indítottak átképzést a munkaügyi központban, munkanélkülieknek, akiknek az a szakmájuk, amik nekem. Azóta tök jó munkahelyem van, jó fizetés, érdekes munka, biztos állás. Szóval károdra nem válik, ha van diplomád.
2012. jún. 26. 21:17
 14/29 anonim ***** válasza:
52%

Az a 14 év amíg iskolába jártam, egy szenvedés volt számomra.

Csak elgondolkodtam hogy ennyivel okosabbak mint én?

Nem nem okosabbak, csak kitartóbbak a tanulásban. OKj-s szakmádban dolgozol?

Egyébként lehet ám több szakmád is és ráadásul az életvégéig való tanulási készségnek van jövője.

2012. jún. 26. 21:19
 15/29 anonim ***** válasza:
90%

"Manapság a diploma már nem nagy dolog, egy jó szakmával sokszor többre mész."

Azért nem kell mindig a diplomásokat leszólni sem, mert ez visszafelé is igaz. Ma már lenézendő, hogy egy vizsga időszakban alig alszok,reggel 8.-tól hajnali 2-3-ig tanulok. Hogy hónapok kemény munkájával elkészítem a szakdolgozatom, megvédem, záró szigorlatozok. Nem olyan egyszerű mint ahogy hallani, ha időben végezni szeretne az ember.

2012. jún. 26. 21:19
 16/29 anonim ***** válasza:
100%
Van akinek még érettségije sincs, ahhoz képest jó vagy OKJ-val. Szerintem ez változó, vannak, akik diploma nélkül nem vinnék semmire, de van akik annyira életképtelenek, hogy hiába van 3 diplomájuk, mondjuk a kommunikációs készségük nulla, így nem találnak munkát sem. Vagy csak pont nincs szerencséjük és minden lehetőséget elhappolnak előlük. Szóval nem lehet általánosítani, hogy jobb-e a diplomásoknak, vagy többre viszi egy ember szakmával.
2012. jún. 26. 21:24
 17/29 anonim ***** válasza:
32%
15-ös, ez az amit sohasem értettem. Miért csak vizsgaidőszakban kell tanulni, éjt nappallá téve, és sírni-ríni a fáradtságtól, facebookon sipákolni, hogy jaj, ma sem alszom stb. Nem lenne egyszerűbb folyamatosan tanulni?
2012. jún. 26. 21:25
 18/29 anonim ***** válasza:
100%

Néha hátrány lehet. Most egy speciális program keretében megyünk külföldre, nekem van diplomám, a férjemnek nincs. A szervezés közben derült ki, hogy sok kinti, államilag támogatott programra (képzés, elhelyezkedés, helyi nyelv oktatása) ő nem jelentkezhet, mert előfeltétele a diploma.

Soha nem volt gondja belőle, hogy nincs neki, de most rohangálhatunk, hogy valamennyire közelre kerüljünk egymáshoz és őt is megillesse néhány ilyen kedvezményesebb program. Fél éve még fel sem merült, most jó lehetőségnek tűnik, de ez nagyban nehezíti a helyzetet.

Szóval nagyon váratlan szituációkban lehet fontos. Ahol eddig a diploma feltétel volt, gyakorlatilag a megléte számított, az szinte alig nézték, hogy milyen (értelemszerűen ez nem vonatkozik az erősen szakosított diplomákra, mint az orvosi, építész, mérnök, stb).

Úgyhogy valamilyen könnyebb szakot érdemes elkezdeni, akkor annyira bele se halsz a tanulásba és lesz a fiókban egy diploma, amit, ha kérnek, elő tudsz rántani.

2012. jún. 26. 21:25
 19/29 anonim ***** válasza:
82%
Mert például volt olyan félévem , hogy majdnem minden nap reggel mentem 8-10.ig majd 13-18 óráig, így a fele napom elment a buszozással. Vagy a tanár nem tartotta meg az órát rendesen és vizsga időszak előtt egy héttel adta ki az anyagot. Meg azért szorgalmi időszakban is kell készíteni beadandókat. Meg olyan is volt, hogy a zh feltétele két szorgalmi időszaki vizsga volt, és utána a harmadik más anyagrészből volt a zh.
2012. jún. 26. 21:32
 20/29 anonim ***** válasza:
78%
Álszent vagy, mert ideírsz. Úgyis tudod, hogy az itt böngészők többségének nincs diplomája és ők majd bőszen harsogják, hogy A DIPLOMA NEM ÉR SEMMIT. Pedig te is tudod, de a lekük mélyén még ők is, hogy ez nem igaz.
2012. jún. 26. 21:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!