Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ennek valóban facebook-on...

Ennek valóban facebook-on lenne a helye? Kép egy TEMETÉSRŐL?

Figyelt kérdés
Ma nagyon ledöbbentem, ugyanis facebook-on az egyik ismerősöm, az édesapja temetéséről rakott fel egy képet. No persze nem a koporsóról vagy a gyászoló családról, de a képhez oda is írta, hogy apa temetése. Én úgy vélem van az a határ, amire már azt lehet mondani, hogy ez biztosan nem facebook-ra tartozik és szerintem ez éppen ilyen dolog. Miért nem lehet már facebook nélkül lebonyolítani semmit sem? Pláne egy temetést, egy halálesetet? Ha velem ne adj Isten ilyen történne eszem ágába se jutna képeket feltöltögetni de még ki sem írnám facebook-ra. Nem oda való, egyszerűen. Számomra felháborító, hogy az emberek már ilyen dolgokat is oda írnak ki. (Láttam már olyat is, amikor egy vajúdó ismerősöm azt is kiírta, hogy éppen hány centire tágult már ki ... )
2012. jún. 25. 13:49
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
64%
Nem, utolsó, az elhunytat nem kérdezték meg, de tudod a képeken feltehetőleg maga az elhunyt nem szerepel, a koporsó, és a gyászoló család kitétele nem jogsértés "az elhunyt megkérdezése nélkül"..ha már nagyon jogvitát akarsz, hajrá :)
2012. jún. 25. 14:14
 22/32 anonim ***** válasza:
55%

"mint akik eddig válaszoltak buták, nem tudnak gondolkozni, csak a saját h.lyeségeiket magyarázzák rá a másikra, nem kell velük foglalkozni

"

Na ez meg a végén még okosnak képzeli magát. Mire fel, vajon mire fel? :)

2012. jún. 25. 14:14
 23/32 anonim ***** válasza:
100%
Kifordult a világ magából.Egyesek mindent szart felteszenek a facebookra,épp szarok,épp eszek,lefotozzák magukat a jo kis kecóikban,kiírják a lekhelyüket,a bünőzők ennek örülnek a legjobban,aztán kiteszik hova mennek és mikor,a gyerekükröl mmindent feltesznek,bele se gondolnak hogy esteleg pedofiolk is látogathatják az oladalt,aztán ha valami baj történik,megy a sirás rívás.De közben simán kiteregetik az egész életüket a világ elé,és közben sírnak ha valami kis incidens éri őket,ha valaki k-nak öltözik ne lepődjön meg ha rá--nak a seggére.Amúgy meg a facebookon megy a legnagyobb monitorozás.
2012. jún. 25. 14:17
 24/32 anonim ***** válasza:
92%
Az szerintem sem oda valo. En nem tenném fel. Mondjuk én nem raktam fel ultrahangos és nagypocakos(csupaszon) képet magamrol. Nekem ez már nem fér bele. Nem tartozik senkire sem a belso dolgaim.
2012. jún. 25. 14:26
 25/32 A kérdező kommentje:
Pocakos képet én sem raktam fel, mármint úgy, hogy csupaszon volt a hasam. :) Ez egyértelmű! Csak ruhában!
2012. jún. 25. 14:27
 26/32 anonim ***** válasza:
92%

Kérdező!Én már ezen meg sem lepődöm. Tudod milyen képek szoktak fent lenni?

Az még hagyján, hogy valaki a gyerekéről minden hónapban száz képeket tölt fel. Amin én meglepődtem-vagyis nem tartottam jó ötletnek-amikor olyan képek kerülnek fel, hogy az anyuka épp szül. Ki kíváncsi a véres se**ére-már bocsánat a kifejezésért-. Vagy épp hogy kijött a gyerek,rátették anyuka hasára, s arról tesznek fel képet.

A meztelen,magamutogató képekről nem is beszélve.

Nálam is van egy határ, amire azt mondom, hogy nem tartozik másra. De nem vagyunk egyformák.

2012. jún. 25. 14:35
 27/32 anonim ***** válasza:
25%

"Nem, utolsó, az elhunytat nem kérdezték meg, de tudod a képeken feltehetőleg maga az elhunyt nem szerepel, a koporsó, és a gyászoló család kitétele nem jogsértés "az elhunyt megkérdezése nélkül"..ha már nagyon jogvitát akarsz, hajrá :)"

Csakhogy egy temetés nem a gyászolókról szól hanem magáról az elhunytról hiszen ez az ő temetése. Attól hogy esetleg nincs erről törvény a család még igenis tisztelhetné annyira az elhunytat hogy ha nem is tudják mit szólna az egészhez akkor inkább nem rakják fel. Hiszen róla kéne szóljon a temetés, vagy nem?

És itt elérkeztünk ahhoz a témához hogy aki mindenkinek mutogatja az ilyen képeket (akár Facebook-on, akár csak a szomszédságban stb.) az valójában önmagát sajnáltatja hogy ŐNEKI milyen rossz az elhunyt nélkül. Sőt, eleve ezért is készülnek ezek a képek. Értem én hogy gyászolnak és fáj nekik a dolog de az elhunyt nem biztos hogy szeretne Facebook-ra kerülni két mappányi nyaralási fotó közé.

Senki se akarhatja komolyan azt hogy az utolsó kép amit mindenki lát vele kapcsolatban és ami leginkább megmarad másokban az a koporsója legyen (ezért is álltam értetlenül amikor nagymamám temetésén a nővére állandóan fényképezett).

2012. jún. 25. 14:37
 28/32 anonim ***** válasza:
90%

"Amin én meglepődtem-vagyis nem tartottam jó ötletnek-amikor olyan képek kerülnek fel, hogy az anyuka épp szül. Ki kíváncsi a véres se**ére-már bocsánat a kifejezésért-. Vagy épp hogy kijött a gyerek,rátették anyuka hasára, s arról tesznek fel képet."

Meg fogsz lepődni van aki YouTube-ra tesz fel VIDEÓT az egészről (igen bizony). Minap véletlenül találtam egy ilyet de már nincs meg az előzményekben szóval belinkelni se tudnám. Vagy 13 millióan látták és nem lett letörölve.

2012. jún. 25. 14:41
 29/32 anonim ***** válasza:
90%
Az én egyik ismerősöm egyszer azt írta ki hogy "De jó orgazmus volt ma már a harmadik imádlak XY" Hát mondom wtf Amikor megszóltam hogy hát nem itt kéne akkor meg nekem támadt hogy féltékenykedek, ronda vagyok és barátom sincs, az ővé meg egy "isten" xD (a csajról mindenki összesúg a háta mögött hogy hogy néz már ki és van barátom, csak fb-je nincs, hát ez no comment xD) Szval jah, vannak akik nem tudják mi a helyzet a magánügyekkel kapcsolatban. Gondolom a te ismerősöd is egy olyan ember aki a fb-on él. Meg még azon vagyok kiakadva amikor párok hosszú hosszú sorokat írnak hogy szeretlek szív szív, következő sor kétszer ilyen hosszú de érdemleges üzenet nincs a háttérben. Az ilyen emberektől hányingerem van. Még szerencse hogy én egy nap 1x megyek fbre kb 2 perc erejéig.
2012. jún. 25. 14:50
 30/32 anonim ***** válasza:
72%
Majd az unoka vagy az ükunoka 30 év múlva rátalál aztán megnézheti,mert ami az internetre fel kerül az fent is marad. Erre nem tudom miért nem gondolnak sokszor az emberek.
2012. jún. 25. 14:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!