Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért nem tud a szerbiai...

Miért nem tud a szerbiai magyar fiatalok egy része helyesen írni?

Figyelt kérdés

Fórumokon szoktam cseverészni, és sokan vannak, akik úgy írnak, hogy "tecik, aszt, ijen", és mind szerbiaiak.

Ha van itt szerbiai, akkor az ő válaszát várom!

2012. jún. 24. 18:23
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
Azon is megvannak az ékezetes betűk. Aki fontosnak tartja, megtalálja.
2012. júl. 19. 08:23
 22/24 anonim ***** válasza:

Nekem is angol billentyűzetem van, mégis be lehet rakni a magyar nyelvű változatot.Igy a pontos vesszű az é betű lesz, az idézőjel helyett az Á lesz, a kapcsos zárójel helyett az ő betű és igy tovább...

A

2012. júl. 20. 19:38
 23/24 anonim ***** válasza:
Leginkább azon múlik, hogy magyar vagy szerb (szlovák, román, ukrán stb.) iskolában tanul az ember. Az anyanyelv elhalványulásával elveszik egy darabka identitás is, ezért harcolnak olyan elszántan a szerbek (szlovákok, románok, ukránok stb.) a magyar nyelvű oktatás ellen, és próbálják a saját iskoláikba beterelni a magyarokat.
2012. júl. 29. 02:18
 24/24 anonim válasza:
A hivatalos oldalakon helyesen írunk, de olyan csevegőoldalakon, becsúszik 1-2 hiba mert gyorsan írunk és nem figyeljük a képernyőt se. Szóval tudunk helyesen írni, csak az olyan fórumukon nem figyelünk oda a helyesírásra. Most én odafigyeltem :DD
2012. aug. 18. 13:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!