Magyar fiatalok! Ti szeretnétek innen elmenni?
Most egyenlőre elvégzek egy két éves képzést itthon, aztán meglátom hogy jön be az élet, ha nem úgy ahogy tervezem akkor a terv az hogy kitanulok valami két kezi szakmát amivel Angliában szerzek tapasztalatot(ezáltal minőségibb nyelvtudást is), aztán ha megvannak a szükséges éveim a szakmában akkor célba veszem Ausztráliát.
Amúgy teljesen semleges vagyok a magyarságommal kapcsolatban, nem utálom de nem is szeretem különösebben, elsődleges cél a jobb életszínvonal ill. belekóstolás valami teljesen újba.Viszont az EU annyira nem vonz, inkább Ausztrália vagy USA, csak hát ezekbe az országokba nehezebb is kijutni ugye.
Én is szeretnék külföldre költözni majd, egy időre mindenképp. Megélhetés és lehetőségek miatt mennék. Bár egyre kevésbé vagyok biztos benne, hogy lesz elég merszem, erőm és kitartásom hozzá...
Nagyon sajnálom itt ezt a helyzetet, mert szeretem Magyarországot. Szívesen változtatnék sok dolgon (már amennyit látok, épphogy csak a felszínt kapargatom), de nem tudnám elképzelni, hogy valaha is módomban fog állni. És megmondták, ha nem tetszik, el lehet menni. Köszönöm a tanácsot, valószínűleg megfogadom :)
Sok hibája van az országunknak, valószínűleg idővel lesz még egyre több, de én akkor is itt érzem magam itthon.
Hamarosan meglesz a diplomám, külföldön is rengeteg lehetőség lenne ezzel, folyamatosan hirdetik ezeket az egyetemen is, ennek ellenére maximum egy érdekes kutató munka miatt mennék külföldre, de biztos, hogy csak ideiglenesen. Semmiképp se szeretnék hosszabb távon máshol élni. Szeretem a nyelvünket, a szokásainkat, a városainkat, az együtteseinket... stb, az itteni dolgokkal tudok azonosulni igazán.
22:47
Csak nehogy megbánd ezt idővel... Nem lesz örökké lehetőséged kimenni! Persze, ez a Te döntésed, senki másé
nem szeretem az országot, viszont szeretem részben a helyet, ahol felnőttem. a tájat, az ételeket, a családi hagyományainkat, és a családi tradícióinkat. mindezeket a családomhoz kötöm, és nem a magyarságtudatomhoz.
el szeretnék menni, sztem be fog csődölni az egész magyar állam pár éven belül.
ami visszatart, hogy nem elég még a nyelvtudásom, dolgozom rajta, és a sok negatív ember, aki nem is élt kint, de azt mondja, hogy kint se jobb..
ha sikerül kiugranom ebből a helyzetből, nagyon büszke leszek magamra... :)
Én soproni vagyok, Ausztria határánál lakok. Szívesebben lakok itt, ám ha munkáról lenne szó, akkor csak a "sógorok" jöhetnek szóba. Ott még egy utcaseprő többet keres az átlagfizetésnél, na nem mintha nem lenne semmi végzettségem. A határ közelében lévő lakóhelynek köszönhetően ki-be járkálhatok egyik országokból a másikba. Már csak szakmát kell szereznem és a németemen csiszolnom egy kicsit, de ha angolul már tudok felsőfokon beszélni, akkor nem lesz gond ezzel sem.
Ezt pedig a gyakorikérdések panelprolijainak üzenem : igen, mocskos hazaáruló vagyok! Remélem boldogság önti el szíveteket.
Viccet félre téve, szeretem a hazámat (a politikusokat nem), a szép tájainkat, a sörünket, a magyar lányainkat, de miért dolgozzon az ember olyan fizetésért, amiből csak vegetálni tud, mikor egy másik helyen meg többet kap, amiből rendesen is lehet családot alapítani. Én biztos jövőt akarok, nem létbizonytalanságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!