Fiatalok! Miért nem olvastok könyveket, verseket?
A versek engem speciel abszolút nem hatnak meg, szerintem jóval többet magyarázunk bele, mint amit a költő tényleg bele akart vinni.
Olvasni viszont szeretek. :)
15/L
Szeretek olvasni.
Kedvenceim közé tartozik Dallos Sándor - A nap szerelmese pl.
18/F
Kit hogyan neveltek. Én úgy nőttem fel, hogy az volt előttem, hogy a szüleim is sokat olvastak, nekem ez egy teljesen megszokott kikapcsolódási, szórakozási forma. Csak jóval később jöttem rá, hogy sok korombeli szülei sosem olvasnak semmit, ezért a gyerek előtt sem volt ilyen minta.
A másik, ahhoz, hogy valaki élvezni tudjon egy verset, RENDESEN meg kell tanulni olvasni. Hihetetlen mennyi funkcionális analfabéta van az országban. Úgy semmi élvezet nincs egy versben, hogy az illető nem tud az értelmére figyelni, mert már az nehézség, hogy kiolvassa a szavakat.
Mondjuk én nem vagyok egy nagy versolvasó, de vannak kedvenceim. Én inkább regényeket szeretek olvasni.
Nehezen szánom rá magam, ezért nem is olvasók. A filmek sokkal jobbak. :)
Bocsi...
Fiatal Fiú
Nekem leginkább a tananyaggal van bajom. Az, amit veszünk irodalomból, már apám fiatalkorában is elavultnak minősült, nemhogy napjainkban. Szerintem igény van ennek megújítására, mert őszintén szólva, ezek a régi írások senkit nem fognak érdekelni, legalább is én ezt tapasztalom. Olyan műveket kéne választani kötelezőnek, ami leköti a diák figyelmét.
Arról nem is beszélve, hogy a verselemzések legnagyobb része túl van magyarázva.
Egyébként olvasni szoktam. :)
16/L
Utolsónak: Nem kell midnenbe belemagyarázni. Nálunk az irodalomórák szörnyűek, a tanár nagyon sok baromságot mondd, de én azzal nem törődöm. Én arról beszélek, hogy Benned nem kelt-e valamilyen érzést egyik-másik?
Ady, Radnóti, Szilágyi Domokos, József Attila, Juhász Gyula, Tóth Árpád....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!