Fiatalok! Miért nem olvastok könyveket, verseket?
Én olvasok könyveket. De újabban regényeket nem, hanem inkább szakkönyveket. Az "Understanding The Linux Virtual Memory Manager" jobban érdekel, mint egy regény.
Verseket nem szoktam olvasni, bár az utóbbi időben néhányszor ez is előfordult. Nem hatnak meg sem akkor, ha én olvasom őket, sem akkor, ha más olvassa fel. Ellenben megzenésített verseket szoktam hallgatni, azokat szeretem is. Ennek valószínűleg az az oka, hogy egy megzenésített verset hajlandó vagyok akár ötvenszer is meghallgatni, és a sok ismétlés segít a megértésben.
egyébként jó hogy vannak még ilyen fiatalok, min Te kedves kérdező
egy korábbi válaszoló:)
nem is értem miért hiszed bolondnak
ezt felejtsd el
mondom mindenki mást szeret és ez így van rendjén
22:59 vagyok
Az a bolond aki emiatt téged bolondnak tart. Én egyébként szeretem a verseket Rónay György, Faludy György, Weöres Sándor, Kunszery Gyula, Szabó Lőrinc, Bognár Barnabás, Helen Bereg és még sok más nagyon jó költő született az 1900-as években. Csakhogy róluk most még nem tanítanak, épphogy említik őket, majdcsak 100 év múlva :). A baj nem a versekkel van, csak egyszerűen nem időállóak, ha a máról tanítanának, azt ismertetnék meg a fiatalabb generációval biztos vagyok benne, hogy többeknek felkeltené az érdeklődését.
hát nekem felkeltik az érdeklődésemet, nekem például az a mondat, hogy
"Szomorúbb vagyok a parti fűznél
és szép szavakkal szeretlek mégis
pedig te szebb vagy a százszorszépnél
és az egyszerűbbnél is egyszerűbb."
Időtálló...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!