Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Fiatalok! Miért nem olvastok...

Fiatalok! Miért nem olvastok könyveket, verseket?

Figyelt kérdés
19/L vagyok, és azt tapasztalom, hogy osztályomban is az a hozzáállás például egy versnél: "te jó ég mennyi baromságot bírt ez összehordani, mit szenved ez a szerencsétlen." És ez nekem fáj, mert én sírni tudok egy-egy versen, és úgy érzem bele bírnék halni néhány remekmű gyönyörűségébe. Leírhatatlan érzést váltanak ki belőlem. Ti hogy vagytok ezzel?
2011. szept. 9. 22:25
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
100%

Én olvasok könyveket. De újabban regényeket nem, hanem inkább szakkönyveket. Az "Understanding The Linux Virtual Memory Manager" jobban érdekel, mint egy regény.

Verseket nem szoktam olvasni, bár az utóbbi időben néhányszor ez is előfordult. Nem hatnak meg sem akkor, ha én olvasom őket, sem akkor, ha más olvassa fel. Ellenben megzenésített verseket szoktam hallgatni, azokat szeretem is. Ennek valószínűleg az az oka, hogy egy megzenésített verset hajlandó vagyok akár ötvenszer is meghallgatni, és a sok ismétlés segít a megértésben.

2011. szept. 9. 23:26
 32/49 A kérdező kommentje:
Akkor ajánlanám Ágnes Vanillának a megzenésített verseit. Mármint ő énekli, nem az ő versei. Radnóti és József Attila pl. Azokat nagyon szeretem :)
2011. szept. 9. 23:34
 33/49 anonim ***** válasza:
kérdező, menj magyartanárnak
2011. szept. 9. 23:37
 34/49 anonim ***** válasza:
53%

egyébként jó hogy vannak még ilyen fiatalok, min Te kedves kérdező

egy korábbi válaszoló:)

2011. szept. 9. 23:39
 35/49 A kérdező kommentje:
Örülök, hogy nem bolondnak tartasz emiatt, hanem jónak tartod : )
2011. szept. 9. 23:51
 36/49 anonim ***** válasza:

nem is értem miért hiszed bolondnak

ezt felejtsd el

mondom mindenki mást szeret és ez így van rendjén

2011. szept. 9. 23:59
 37/49 A kérdező kommentje:
Én elhiszem. Csak senki hasonlót nem találok magamnak... :D
2011. szept. 10. 00:03
 38/49 anonim ***** válasza:
53%

22:59 vagyok

Az a bolond aki emiatt téged bolondnak tart. Én egyébként szeretem a verseket Rónay György, Faludy György, Weöres Sándor, Kunszery Gyula, Szabó Lőrinc, Bognár Barnabás, Helen Bereg és még sok más nagyon jó költő született az 1900-as években. Csakhogy róluk most még nem tanítanak, épphogy említik őket, majdcsak 100 év múlva :). A baj nem a versekkel van, csak egyszerűen nem időállóak, ha a máról tanítanának, azt ismertetnék meg a fiatalabb generációval biztos vagyok benne, hogy többeknek felkeltené az érdeklődését.

2011. szept. 10. 00:20
 39/49 A kérdező kommentje:

hát nekem felkeltik az érdeklődésemet, nekem például az a mondat, hogy

"Szomorúbb vagyok a parti fűznél

és szép szavakkal szeretlek mégis

pedig te szebb vagy a százszorszépnél

és az egyszerűbbnél is egyszerűbb."

Időtálló...

2011. szept. 10. 00:33
 40/49 anonim ***** válasza:
100%
Látod, látod, szerintem ez pont tucatvers, olyan, amit ideírnak, kérdezgetve, hogy mekkora költők.
2011. szept. 10. 00:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!