Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Fiatalok! Miért nem olvastok...

Fiatalok! Miért nem olvastok könyveket, verseket?

Figyelt kérdés
19/L vagyok, és azt tapasztalom, hogy osztályomban is az a hozzáállás például egy versnél: "te jó ég mennyi baromságot bírt ez összehordani, mit szenved ez a szerencsétlen." És ez nekem fáj, mert én sírni tudok egy-egy versen, és úgy érzem bele bírnék halni néhány remekmű gyönyörűségébe. Leírhatatlan érzést váltanak ki belőlem. Ti hogy vagytok ezzel?
2011. szept. 9. 22:25
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:

Van pár vers, amit nagyon szeretek.

De a legtöbb nem fog meg.

Kialakítottam a saját világomat, abban élek, és általában nincs szükségem mások gondolataira. Szóval könyveket se nagyon olvasok.

2011. szept. 9. 22:49
 22/49 A kérdező kommentje:

A válasz írója 81%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 22:47Ű

Az osztálytársaim konkrétan nem olvasnak SEMMIT, (még a kötelezőt sem)

2011. szept. 9. 22:50
 23/49 anonim ***** válasza:

Én azért nem olvasok verseket, mert

1. nem érdekel

2. nincs időm

Könyveteket olvasok. Mondjuk azt is azért mert ,,muszáj"

:)

Mondjuk amit, meg szeretnék olvasni, arra meg nincs időm:S

Másoknak meg más tetszik, remekmű

szerintem ez rendjén van

mindenkinek más tetszik, nekem meg Buddy Rich és társai művészete lenyűgöző

21/F

2011. szept. 9. 22:50
 24/49 anonim ***** válasza:

Én rengeteget olvasok (ezért is leszek könyvtáros :D), de nagyon szelektálva.

Ma sokan azt tartják, hogy ami könyvben jelent meg, az automatikusan jó és értékes. Holott számtalan olyan könyv van, ami olyan silány, hogy kár a papírért, amire kinyomtatták. Erre muszáj ügyelni. Rengeteg olyan film van, ami sokkal inkább megéri az időt, mint némely könyvek.

2011. szept. 9. 22:54
 25/49 anonim ***** válasza:
44%

a magyar származású költőket szinte egyáltalán nem szeretem, főleg a kölcsey-környéki nemzedéket. nem az, hogy nem értem, hanem majdnem az összes irományát egyfajta ön- és népsajnáltató hangulat kíséri végig és ennek alapján a tankönyvünk írói is lesajnálták az életrajzában, meg mindenhol. lehet lepontozni, de a jelenlegi magyar himnusz is egy elképesztően pesszimista imaszerű valami, ami semmiféle hangsúlyban nem tudja betölteni egy tisztességes himnusz szerepét. visszatérve, a világirodalmat alapjáraton szeretem, verseket is, prózát is (, bár ott is található néhány, számomra végletekig idegesítő művész). az előző válaszolókkal ellentétben, szerintem pont az a jó a drogos-narkós irományokban, hogy mindenki a saját asszociációját látja benne, akármit is gondolt/nem gondolt a költő. pl edgar allan poe hollójában is meg van említve egy nepenthe nevű mámorító szer, de a versnek gyakorlatilag illetve szó szerint egy ijesztő hollón való kattogáson kívűl semmi értelme nincs.

17/L

2011. szept. 9. 22:56
 26/49 anonim ***** válasza:
29%
Ady, Radnót, Arany, József Attila stb. versei egyáltalán nem jönnek be. Ömlengős szerelmes versek, önsajnáltatás, hazaszeretet, még fel is idegesít. Ezek a versek, költők már elavultak, a tanárok belemagyaráznak mindent. Egyszerűen ez már nem nem illik a mai társadalmi életszemlélethez. Modernizálhatnák már a magyar irodalmi tananyagot is, természetesen említsék meg ezeket a költőket, de Petőfi pl. 1822-ben született, Arany 1817-ben majdnem 200 éve. És még az önéletrajzukat is bemagoltatják. Ehelyett tanítanák meg a diákokat helyesen írni, mert rengetegen nem tudnak.
2011. szept. 9. 22:59
 27/49 A kérdező kommentje:

"Ma sokan azt tartják, hogy ami könyvben jelent meg, az automatikusan jó és értékes."

Erre a megjegyzésre ékes példa Grandpierre Attila Emeletes mesehajó c kötete :P

2011. szept. 9. 22:59
 28/49 anonim ***** válasza:
100%
off, de egyetértek 22.59-el, infószakos vagyok, az osztály négyötöde fiú, valentin-nap meg mindenkinek én javítom a szerelmes levelét ... :D szerencsére néhány beadandó után a tanár is rájött, hogy kettes szagú a nyelvtan osztályátlag, ami valahol a heti 45 perc nyelvtannak köszönhető (a 135 perc irodalom mellett).
2011. szept. 9. 23:10
 29/49 anonim ***** válasza:
100%
Leírták már, de nekem is ez a véleményem. A tananyaggal van a nagy probléma, nekem konkrétan el tudná venni a kedvemet az olvasástól, ha nem lennék érdeklődő meg nem keresgetnék könyveket, amit tetszenek. Egy kötelezőt se olvastam el, az irodalomkönyvem egy szemét. Versek tényleg túlmagyarázva, magyar költőkön kívül nem foglalkozunk semmivel. Angol romantikát kapásból kihagytuk tavaly, sőt, ha jól emlékszem, eddig soha nem tanultunk külföldi írókról-költőkről az iskolában. Ez nem csoda, hogy nem motiválja olvasásra a fiatalokat. Az ilyen nagyon elismert, nagyon magas művészeti, történelmi értékkel bíró irományoknak az élvezeti értékük általában elég csekély :/
2011. szept. 9. 23:12
 30/49 anonim ***** válasza:
egyébként, akármennyire aranyos könyv, megjegyzem, a 11 éves húgom sem szívesen olvasta a kb. 170 oldalas kincskereső kisködmönt, amikor itt álltak a polcon az átlagban 500 oldalas harry potter-kötetek. még valami, egy dolog, hogy sok könyv az általános műveltséghez tartozik, de vannak kötelezők, amiket egyszerűen nem lehet végigolvasni, ha nem érdekli az embert. hatodikos koromban volt kötelezőnk az egri csillagok, életemben nem szenvedtem még olyan lassan végig 150 oldalt, fel is adtam. viszont, pl barátomnak a nyomorultak két kötete nagyjából másfél hetébe telt, mert néhány oldalnyi 'kötelező' szenvedés után már érdekelte a dolog. nem lehet ezt rendesen kitalálni. :D
2011. szept. 9. 23:21
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!