Fiatalok! Miért nem olvastok könyveket, verseket?
Van pár vers, amit nagyon szeretek.
De a legtöbb nem fog meg.
Kialakítottam a saját világomat, abban élek, és általában nincs szükségem mások gondolataira. Szóval könyveket se nagyon olvasok.
A válasz írója 81%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 22:47Ű
Az osztálytársaim konkrétan nem olvasnak SEMMIT, (még a kötelezőt sem)
Én azért nem olvasok verseket, mert
1. nem érdekel
2. nincs időm
Könyveteket olvasok. Mondjuk azt is azért mert ,,muszáj"
:)
Mondjuk amit, meg szeretnék olvasni, arra meg nincs időm:S
Másoknak meg más tetszik, remekmű
szerintem ez rendjén van
mindenkinek más tetszik, nekem meg Buddy Rich és társai művészete lenyűgöző
21/F
Én rengeteget olvasok (ezért is leszek könyvtáros :D), de nagyon szelektálva.
Ma sokan azt tartják, hogy ami könyvben jelent meg, az automatikusan jó és értékes. Holott számtalan olyan könyv van, ami olyan silány, hogy kár a papírért, amire kinyomtatták. Erre muszáj ügyelni. Rengeteg olyan film van, ami sokkal inkább megéri az időt, mint némely könyvek.
a magyar származású költőket szinte egyáltalán nem szeretem, főleg a kölcsey-környéki nemzedéket. nem az, hogy nem értem, hanem majdnem az összes irományát egyfajta ön- és népsajnáltató hangulat kíséri végig és ennek alapján a tankönyvünk írói is lesajnálták az életrajzában, meg mindenhol. lehet lepontozni, de a jelenlegi magyar himnusz is egy elképesztően pesszimista imaszerű valami, ami semmiféle hangsúlyban nem tudja betölteni egy tisztességes himnusz szerepét. visszatérve, a világirodalmat alapjáraton szeretem, verseket is, prózát is (, bár ott is található néhány, számomra végletekig idegesítő művész). az előző válaszolókkal ellentétben, szerintem pont az a jó a drogos-narkós irományokban, hogy mindenki a saját asszociációját látja benne, akármit is gondolt/nem gondolt a költő. pl edgar allan poe hollójában is meg van említve egy nepenthe nevű mámorító szer, de a versnek gyakorlatilag illetve szó szerint egy ijesztő hollón való kattogáson kívűl semmi értelme nincs.
17/L
"Ma sokan azt tartják, hogy ami könyvben jelent meg, az automatikusan jó és értékes."
Erre a megjegyzésre ékes példa Grandpierre Attila Emeletes mesehajó c kötete :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!