Fiatalok! Miért nem olvastok könyveket, verseket?
Kedves kérdező!
Engedd meg, h figyelmedbe ajánljam a következő oldalt. Hasonló jellegű kérdésemnél én ezt tapasztaltam:
http://www.gyakorikerdesek.hu/szerelem-szex__egyeb-kerdesek_..
Miért akarod azt, hogy más is azt érezze, amit te?
Nem azért, én is imádok olvasni, de soha nem akartam "a saját képemre formálni" senkit. Inkább örülj, és hatódj meg.
Verseket annyira soha nem szerettem, de persze van pár, ami tetszik, pl Ady, de magamtól nem kezdenék verseskötete olvasni, viszont regény nélkül meghalok... Szinte nincs olyan nap, hogy ne olvasnék, ha befejezek egy könyvet, rögtön veszem le a polcról a következőt (ugyan azt, akár többször is elolvasom, ha tetszett, pl Leslie L. Lawrence könyveket), elég sokat utazok, mert bejárós vagyok, buszon mindig olvasok, és elaludni se tudok már könyv nélkül...
22N
A válasz írója 76%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 22:36
Senkit nem akarok a magam képére formálni! Csak kíváncsi vagyok, ti mit gondoltok. Ahogy nekem furcsa az, hogy Te nem találsz egy verset szépnek, amit én igen. Neked meg pont fordítva. :)
Utána valakinek: Nem csak hazafias meg háborús versek vannak, nekem sem kifejezetten a kedvenceim, de a szöveggyűjteményben is akad más (meg a kötetekben is ugyebár)
Mert erőltetettnek érzem egyik-másikat, túl sokat akarnak belemagyarázni.
Meg nincs olyan, ami engem érdekelne. Ha van, elég nehéz lenne megtalálni.
Kötelező olvasmányok közül a kedvencem:Kincskereső kisködmön,A pál utcai fiúk,Édes Anna,Árvácska ezeket ajánlom,nagyon jók.
De más könyveket is olvatam,olvasok pl.Stephen King,Dean Koontz
Szerintem minden korosztálynak megvan a maga kis világa,a kedvenc témájá,amiről szívesen olvashatnak.Az hogy te szereted az adott verseket még nem muszály másnak is szeretnie,de biztos van egy két vers ami megfogja a mai fiatalokat és nem muszály annak kötelezőnek lennie.Ettől függetlenül azt is meg kell tanulni amit a tanár felad házit.Kérdezd meg osztálytársaidat hogy melyik a kedvenc könyvük,versük és már ebből tudsz következtetni hogy valóban nem olvasnak e könyveket verseket.
23/N
Én alapvetően regény-párti vagyok,viszont egyszer véletlenül hozzám került egy modern,ma élő költőnő egyik könyve és végigolvasgattam. Szabadversek vannak benne,viszont annyira jól eltalálta a kifejezéseket,és olyan hangulatosak a művei,hogy nagyon megtetszettek. Lehet pont azért mert nincs rím,csak szabad gondolatáramlás :) Az volt a benyomásom hogy minden vers,olyan mint egyfajta sóhaj (vagy épp kiáltás,attól függően milyen típusú). Szóval keresni kell és mindenki talál valamit ami neki való.
17/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!