Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mennél vagy maradnál?

Mennél vagy maradnál?

Figyelt kérdés

Külföldön élek, mert kijöttem a párom után, de közben szétmentünk. Így most itt vagyok tök egyedül. Fél éve vagyok itt, van egy munkám, jól beszélem a nyelvet, és lassan vannak ismerőseim is. De nem tudom h maradjak-e vagy hazamenjek? Itt valószínűleg felvennének egyetemre és munkát is találnék. De nagyon hiányzik Budapest, ott vagyok igazán otthon, hiányoznak a szüleim, az igazi barátnőim itt nem találtam még nagyon igaz barátokat. Tudom h sokak szerint butaság lenne hazamenni, és végzettségem sincs szóval tanulnom kéne még, amivel ugye meg a jelentkezést lekéstem, de mégis nem szeretnék örökre távol lenni az otthonomtól, és itteni férjet stb..

Kétségbe estem, mert eddig volt egy biztos pontom, a párom de már ő sincs. Ti mit tennétek?

21L

2012. jún. 15. 17:11
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

Időpont ma 18:12

Jaa, értem. Hát az se egy nagy összeg, persze csak ha nem az orvosira mész. Az is lehet, hogy eleve csak nemingyenesre vesznek fel. Arra meg tudsz kint gyűjtögetni.

Nem vagyok a "gyere haza" kampány fizetett ügynöke, csak ezt csinálnám a helyedben :)

2012. jún. 15. 18:27
 22/27 anonim ***** válasza:
Én a helyedben mindenképpen maradnék.Legalábbis adnék időt magamnak (mondjuk 3 hónap).Ennek az országnak nincs jövője.Aki teheti elmegy innen.Az én férjem is már külföldön dolgozik ,oda tervezzük a további életünket,pár hónapon belül követni fogjuk őt.
2012. jún. 15. 18:42
 23/27 A kérdező kommentje:
nagyon jó érettségit írtam, több nyelvvizsgám is van, tuti felvennének. De amíg otthon éltem és a továbbtanuláson gondolkoztam mindig abba a problémába ütköztem, h minden szak tömegszaknak van kikiáltva, kivéve a mérnöki dolgok, engem meg az nem érdekel. Most itt maradok még és beadom az itteni egyetemre, ha felvesznek akkor csak nyárra megyek haza
2012. jún. 15. 18:49
 24/27 anonim ***** válasza:
Egy dolog hogy mi van tömegnek kikiáltva, meg hogy miben lehet kiemelkedőnek lenni. Hiába végzi el évi 800 (mondtam egy számot) p*csa az újszászi tudományegyetemen a marketing szakot, nem valószínű hogy sok igazi marketinges kerül ki közülük. Aki meg tényleg jó benne, annak állása is lesz.
2012. jún. 15. 19:00
 25/27 anonim ***** válasza:
Fiatal vagy még és most egy kicsit egyedül is érzed magad, bele kell kezdeni a nagybetűs életbe, egyedül. És mindennek a tetejébe még a családod is messze van tőled. Teljesen érthető, hogy így érzel ahogy. Nem tudom pontosan merre vagy most, de mindenképpen maradj ott, tanulj, dolgozz, alapozd meg a jövődet. Azt mondod nem is annyira rossz, akkor erre koncentrálj és még jobb lesz. Lehet 4 év múlva már haza sem akarsz jönni, ott lesznek barátok, szerelem, munka. Hazalátogatni és téged meglátogatni is lehet... :)
2012. jún. 15. 22:49
 26/27 anonim ***** válasza:
Szerintem te társfüggő vagy. Gyere haza és gondolkozz el ezen.
2012. jún. 16. 13:27
 27/27 A kérdező kommentje:
nem gondolom magam társfüggőnek, szerintem egészséges h az embernek szüksége van barátokra és az is h egy szakítás után hirtelen nagy űr keletkezik benne.
2012. jún. 16. 13:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!