Mennél vagy maradnál?
Külföldön élek, mert kijöttem a párom után, de közben szétmentünk. Így most itt vagyok tök egyedül. Fél éve vagyok itt, van egy munkám, jól beszélem a nyelvet, és lassan vannak ismerőseim is. De nem tudom h maradjak-e vagy hazamenjek? Itt valószínűleg felvennének egyetemre és munkát is találnék. De nagyon hiányzik Budapest, ott vagyok igazán otthon, hiányoznak a szüleim, az igazi barátnőim itt nem találtam még nagyon igaz barátokat. Tudom h sokak szerint butaság lenne hazamenni, és végzettségem sincs szóval tanulnom kéne még, amivel ugye meg a jelentkezést lekéstem, de mégis nem szeretnék örökre távol lenni az otthonomtól, és itteni férjet stb..
Kétségbe estem, mert eddig volt egy biztos pontom, a párom de már ő sincs. Ti mit tennétek?
21L
Ugyan ebben a helyzetben voltam 5 éve. Kimentem a pasim miatt, összevesztünk, elköltöztem tőle és új életet éltem. Dolgoztam, mellette suliba jártam, szépen építgettem a karrierem, de hiányzott a Hungarikum! :))
Hiányzott édesanyám paprikás krumplija, a csirkepörkölt, a marhapörkölt és a tokaji bor :))
Nem igazán voltak kint barátaim, max. a munkatársak, de később rájöttem, hogy ezt előnyömre is szolgálhat és teljes mértékben a tanulásra koncentráltam. Nem voltak sértődő barátnők, akik berágtak azon, hogy inkább a könyvek társaságában töltöm az estém és nem volt hisztis pasi, aki kérdőrevonhat "Túlóra, mi?".
Kijártam az egyetemet, lediplomáztam majd hazajöttem és itthon hasznosítottam tudásom és megtaláltam a jövendőbeli férjecskémet is egy gödöllői srác személyében :) Boldog vagyok, nem bántam meg, hogy kint maradtam és azt sem, hogy visszajöttem :)))))
Fél év nem nagy idő. Kb. két év kelleni szokott a beilleszkedéshez azoknak akik kimentek.
Szerintem maradj, itthon egyre roszabb a helyzet és amit itt el tudsz érni azt kint nem is tudod használni. Ott nyelvet gyakorolsz, iskolán is gondolkodhatsz, munkahelyi referenciákat gyűjthetsz. Ha vannak már barátaid is az szuper, alakul lassan az életed akkor. Ottani férjet is találhatsz szerintem, biztosan vannak normális férfiak ott is.
Ha hazajössz itt kevesebb a pénz, állás se akad már úgy mint régen - bár Pesten azt hiszem jobb a helyzet. A szüleid mit javasolnak? Bár ők biztosan elfogultak mert gyakrabban szeretnének látni valószínűleg de ha a te boldogságod és boldogulásod nekik az első akkor talán jó tippet adhatnak. Az ottani egyetem + élhető élet az egyetem után azért elég kecsegtető. Itthon azért dolgozik majd mindenki hogy megéljen :(
Azt kellene megvizsgálnod hogy amivel foglalkozni (tanulni) szeretnél az mennyire érdekel?
Érdemes-e bevállalni a honvágyat és családnélküliséget azért hogy később (ha a választott egyetem tényleg érdekel) teljes életet élhess, ne rabigában teljen el az életed harmada. (munkahely).
Mert itt a legtöbben azt csinálják amit lehet, amire igény van, és még a legtöbben örülnek hogy van munka.
Hülye tanács de talán le kellene írnod mit nyersz a hazajövetellel egy papírra, és hogy mit a kint maradással. Úgy eldönteni hogy mik a fontosak számodra az életben. (Család azért már lassan lesz neked is saját, az hogy hol már más kérdés de ezt már ne írd ide).
Az már egy hiba volt hogy csak a palid volt a biztos pont. De ezen már késő változtatni.
"megígérni h ott dolgozom még évekig"
Igen, van ilyen. Ígérd meg, aztán ha elég volt, hagy ott őket.
A helyedben kitűznék egy időpontot, amíg biztosan kint maradok. Ez jól is jön neked, hisz lecsúsztál a felvételikről. Addig tudsz gondolkozni, tapasztalatot gyűjteni, meg persze pénzt. Én biztos hazajönnék annyi idő után, kicsit megszedted magad, jártál kint, máris óriási előnnyel indulsz sokakhoz képest.
Mordor :)
Hát, orkjaink már vannak szép számmal D
Mágusokról nem is beszélve - itt a pénz, hol a pénz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!