Hogyan élnek a mai egyetemisták?
Én úgy látom, hogy az egyetemisták nagy része beletartozik ebbe a bulizós rétegbe.
Jómagam egy félévben 2-3szor megyek el bulizni, akkor sem a tudatlanságig iszom magam.
Egyetem mellett dolgozom, ne egyszerű ez így. Szüleim nem támogatnak anyagilag, de nem is igénylem, habár nekem is volt, hogy éheztem, de mindig megoldottam valahogy. Messze lakom otthonról, havonta egyszer találkozom csak szüleimmel. De elfogadtam, hogy ez így van, felelősségteljesnek tartom magam és felnőttnek is, hisz tanulok, de emellett eltartom magam saját erőmből, fizikai munkával. Mióta megvan a meló, azóta rontottam ugyan a suliban, de élni kell valamiből.
(20 éves lány)
Sziasztok!
Köszönöm, mert ezek szerint nem én vagyok az "ős-lény", aki csak a hajdani diákéveit emlegeti, mennyire másképp éltünk, mint a fiam beállítja.
10
Maximálisan egyet értek a véleményeddel, tetszik, ahogyan élsz, ill. látod a dolgokat. Én is ezeket tartom helyesnek. Éppen ezért dilemmáztam eddig, mert csakis így állította be a mostani diákokat a fiam.
"és érd el, hogy ne nyomorítson meg titeket"
Te kiraknád egy darab táskányi cuccal, ha már semmi nem segít? Ez itt a fő problémám? A férjem szerint ezzel a halálos ítéletét írjuk alá...
és érd el, hogy ne nyomorítson meg titeket
Ma
Pár éve diplomáztam az Elte Jogi Karán. Rengeteget tanultam, egyetem mellett végig dolgoztam, szórakozni is jártam, persze nem vizsgaidőszak alatt. Nagyon nehéz volt, de megcsináltam.
Öcsém és a Húgom még egyetemre járnak, papíron, mert egyébként szökőévente egyszer jutnak a suli közelébe, rendszeresen buliznak. Az sajnos a felsőoktatás hibája, hogy nulla befektetéssel is el lehet végezni egy jó nevű egyetem, nem gyenge karát. Persze a személyiségi tényező is játszik. Sőt ez a legfontosabb. Az én szüleimnek volt pénzük, de 18 éves koromtól kezdve szégyelltem volna kérni tőlük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!