Szerintetek létezik férfi és nő között, csak barátság?
14:57
Na ez meg a másik. "Szerintem létezik."
Véleménykérdés? Nem. Ha van legalább 1 db ilyen eset, akkor tény, hogy létezik, ha 0 db eset van, akkor tény, hogy nem létezik. Sosem véleménykérdés. Meg kell számolni az eseteket. Ha eljut a számolás 1-ig, akkor abba is lehet hagyni :)))
Akinek még nem volt igazi ellenkező nemű barátja azt írja, nem létezik, akinek volt, azt írja, létezik.
Mindenki gratulálhat magának, aki ezt nem látta be :)
"Véleménykérdés? Nem. Ha van legalább 1 db ilyen eset, akkor tény, hogy létezik, ha 0 db eset van, akkor tény, hogy nem létezik. Sosem véleménykérdés. Meg kell számolni az eseteket. Ha eljut a számolás 1-ig, akkor abba is lehet hagyni :)))"
Hát pedig véleménykérdés, úgy kezdődik, hogy "Szerintetek...". :P
A logikád helyes, a probléma az, hogy a kérdés témaköre meglehetősen szubjektív. Nehéz megállapítani, mi számít barátságnak. Hiába mondja valaki, hogy van egy ellentétes nemű barátja, azt nehéz egyöntetűen tényként kezelni. Lehet, hogy hosszabban nézed az életüket, és úgy kezded gondolni, hogy "ezek csak jóban vannak, haverok", vagy "hát... ebből csók is lesz még".
Itt olyan értékrendekről van szó, ami egyénenként, kultúránként más és más. Az esetek megszámolása oké, de eldönteni, hogy mi számít esetnek... az örök vita kérdése.
"Nehéz megállapítani, mi számít barátságnak. Hiába mondja valaki, hogy van egy ellentétes nemű barátja, azt nehéz egyöntetűen tényként kezelni."
Sőt, lehet, hogy te sem létezel, mert csak én létezem, a világ pedig az én hallucinációm. Cáfold meg, ha tudod!
Szolipszizmus.
Tudom, hogy van ilyen filozófia, bennem is fölmerült már a kérdés, nyitott vagyok rá. A tapasztalatok alapján azt mondom, lehetségesnek tartom de valószínűbbnek, hogy nem így van. Persze az én tapasztalataim neked nem sokat mondanak, viszont keveset sem. :)
De hát pont itt derül ki, hogy mennyire szubjektívek a megismerések.
"Szolipszizmus.
Tudom, hogy van ilyen filozófia"
Nem, nincs. A szolipszizmus nem egy valódi filozófiai irányzat, hanem csak egy példa arra, hogy hogyan megy félre, ha az értelmes kétely helyett "jogászkodunk".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!