Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért irigyek az emberek arra...

Miért irigyek az emberek arra akinek egy kicsit is jobban megy? Aki többet keres stb?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 21. 09:35
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
76%
Az a baj h én szeretnék elmenni itthonról. Nem a szüleim nyakán akarok élni még 30 évesen is. Épp ezért próbálok félretenni amennyit csak tudok. Tisztában vagyok vele (hiszen mindent megbeszélnek velünk a szüleink. A pénzügyeket is) h akkor egy csomó gond a nyakamba szakad de a párommal együtt csak megoldanánk valahogy. De am nem is arra irígykedek akinek saját háza van és alig bírja fizetni a számlákat hanem arra akinek saját háza van és jól is keres.
2012. ápr. 21. 10:40
 12/30 A kérdező kommentje:
A férjem 3 munkahelyen dolgozik hogy jól éljünk. Mégis sokan irigykednem. Családtag is hogy hogy rakunk takarékba x összeget meg miből fizetjük a plasztikát stb. Közbe ő fele annyit keres ugyan de elszőrja minden nap kávezóba megy fodrasz stb.mi meg spórolunk fözünk és nem megyünk sehova mert az nekünk nem hiányzik.
2012. ápr. 21. 10:43
 13/30 anonim ***** válasza:
100%

Én is irigy szoktam lenni.

Nekem nehéz életem volt, de erről már szüleim tehettek, hogy elszórták a pénzt, én nem ilyen vagyok, de sajnos a betegségem rengeteg pénzt elvisz, hogy kezelhessem.

És irigy vagyok igen, nem tehetek róla, nem én irányítom az érzéseim.

Aki megdolgozik érte, az meg is érdemli, de néha olyan emberekkel hozott össze a sors, akik semmit nem tettek jószerivel és úgy dicsekedtek azzal, hogy nekik van... Lenéztek, mert turkálóba járok, nem márkásak a holmijaim, stb.

2012. ápr. 21. 10:51
 14/30 anonim ***** válasza:
100%

Én nem is irigy vagyok , hanem felháborodott !

Mert aki a melótól lett jómódú ,vagy az eszével keresi a pénzt , attól miért is sajnálnám !

Hiszen mindkét esetben " megdolgozott" érte !

Viszont aki csak azért mert hozzáfér valamilyen közös pénzhez, ami nem is az övé , de abból él eléggé tehetősen , na azt vérlázítónak tartom és hangot is adok neki szűk családi körben !!

Ide tartoznak , a politikusok, egyes adománygyűjtők , a mi piacunk igazgatója .......!!

Persze itt is vannak kivételek , de legtöbbje korrupt !

Mi még tudjuk is , hogy a Mi dirink már 10 éve nyúlja a pénzt , évente a legújabb 20 millás autó , Thajföldi nyaralások , stb.

De mit is tehetnénk !!Marad a höbörgés , na meg persze anonimként elpanaszoljuk magunkat !

2012. ápr. 21. 11:04
 15/30 anonim ***** válasza:
100%
Én sem sajnálom attól aki megdolgozik érte, csak irígykedem. A kettő teljesen más. Kedves kérdező, te meg ne foglalkozz az olyanokkal akik megszolnak ezért. Az ilyen bunkó. Az a lényeg h te tudod h tisztességes úton szereztétek a pénzt
2012. ápr. 21. 11:12
 16/30 anonim ***** válasza:
87%

amikor az ösztöndíjamból épp a kolira futja és zsemlén élek egész héten naná hogy irigylem azokat akik mindennap pizzákat rendelgetnek, buliznak és naná, hogy elborítja az agyam a vörös köd mikor megvesznek egy nap 3 20000 Ft-os fölsőt és sopánkodnak hogy jaj, nincs pénzük semmire.

próbáljanak egy héten 1000 Ft-ból kajálni! próbálják ki milyen, ha egész nap hallgatják a szoba és csoporttársak trécselését, hogy épp melyik méregdrága helyre fognak beülni.

próbálják ki milyen 4 éves cipőben mászkálni úgy, hogy 1 éve nem tudsz semmi új cuccot venni.

kíváncsi lennék mennyire állna félre a szájuk.

2012. ápr. 21. 12:03
 17/30 anonim ***** válasza:
100%
Több ismerősünk, rokonunk ránk irigy, mert mi milyen jól élünk. Mit jelent ez? Huszonévesen, diplomásként van egy lakásunk (hitelt fizetjük), évente elmegyünk nyaralni, illetve 3 havonta 1-1 napos kirándulásra, 2-3 hetente rendelünk egy pizzát és 3-4 havonta veszünk magunknak valamilyen ruhát (én imádok piacon, turiban és kínaiban vásárolni, de néha "butikban" is), illetve a lakásba valamit. Ezt látják. Tény, sokkal többet megengedhetünk magunknak, mint sok ismerősünk. És mit teszünk ezért? Napi 12-18 órát dolgozunk, az utóbbi hetekben 5 óránál nem aludtam többet egy éjszaka. Dolgozunk a végzettségünknek megfelelő állásban, de mellette minden ..ar munkát elvállalunk, pontosabban elvállaltunk évekkel ezelőtt és még mindig csináljuk. Szóval igen, mikor éjjel 1-kor lefekszem, és tudom, hogy reggel fél 6-kor kelek, arra gondolok, hogy nem baj, legalább majd nyáron mehetek nyaralni.
2012. ápr. 21. 12:04
 18/30 anonim ***** válasza:
82%
Ha ő is ugyanúgy dolgozik, esetleg még ugyanolyan szintű végzettsége is van, tényleg nagyon igazságtalan, ha az egyik sokkal többet keres, pedig nem tesz többet érte...
2012. ápr. 21. 12:11
 19/30 anonim ***** válasza:
94%
Én éltem együtt olyan emberrel akivel nem volt semmi anyagi gondunk ( nem loptunk és csaltunk), és nem voltam boldog mellette. A mostani párommal tologatjuk a számlákat, nagyon össze kellett húzni a nadrágszíjat, mégsem cserélném vissza a régi életemre a mostanit semmi pénzért. Sosem lehet tudni, hogy akinek több pénze van, az valóban értékesebben, tartalmasabban éli- e az életét. Én soha nem irigykedtem másokra csak azért mert több pénzük volt: ha megdolgozott érte, megérdemli, ha meg nem, akkor legfeljebb haragot érzek iránta.
2012. ápr. 21. 12:13
 20/30 anonim ***** válasza:
73%

Mert a magyarok a "dögöljön meg a szomszéd tehene is" elvet vallják. De van egy nagyon találó vicc:

Lucifer revíziót tart a pokolban, megfelelően gondoskodnak-e az ördögök a rájuk bízottakról. Az első kondér alatt lobog a tűz, a kondér mellett egy tábla: NE MÁSSZ KI! Lucifer kérdésére az ördög így felel:

- Ezek itt a németek. Tüchtig nép, betartják a szabályokat.

A következő kondér is mintaszerű, tábla helyett itt egy géppisztolyos őr áll.

- Ezek itt az oroszok. Ha valamelyik megpróbál kimászni, az őr a géppisztollyal lelövi.

A harmadik kondérnál is minden stimmel, de Lucifer ennek ellenére felvonja szemöldökét:

- Nem látom az őrséget, s tábla sincs.

- Ide nem is kell, ezek a magyarok. Ha egy megpróbál kimászni a többi, visszahúzza.

2012. ápr. 21. 12:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!