Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért irigyek az emberek más...

Miért irigyek az emberek más sikereire?

Figyelt kérdés
Egy átlagos vidéki vállalkozó családban nőttem fel. Igaz 3 autónk van de nem a legjobbak közül valóak. Édesapámnak egy Mercedes GL320 -a van , édesanyámnak pedig egy BMW 530 kombija van. Nekem pedig egy Ford Mondeo kombim van.Egy 300 négyzetméteres családi házunk van amit ha tudunk akkor mindig újítunk javítunk. Mezőgazdasággal foglalkozunk tehát nyaralásra meg hasonló dolgokra egyáltalán nincsen időnk. Nálunk otthon megszokott dolog a reggeltől estig való munka. Aztán ha megyek valahová mindig azt kell hallgatnom hogy te ne beszélj ti könnyen vagytok. Hátunk mögött is megy állandóan a kibeszélés meg a pletyka. Nem is értem miért ilyen gonoszak manapság az emberek. Pedig én mindenkivel tisztességtudóan és kedvesen beszélek.
2011. dec. 29. 21:15
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:
Most vagyok 22 F
2011. dec. 29. 21:17
 2/18 anonim ***** válasza:
76%
mert lusták.
2011. dec. 29. 21:19
 3/18 anonim ***** válasza:
12%
ilyen az emberi természet. én pl már attól kikészülök, hogyha valakinek akár csak egy ponttal is jobb lesz a matekdolgozata, mint az enyém.
2011. dec. 29. 21:22
 4/18 anonim ***** válasza:
72%
ugye...? ez olyan szánalmas.... ha valakinek több van soha nem irigykedtem... mondjuk én sem panaszkodhatok de akkor is soha nem értettem meg az irigyeket...wááá
2011. dec. 29. 21:22
 5/18 A kérdező kommentje:
Azt én is megfigyeltem, hogy a munka nem megy persze tisztelet a kivételnek . De azt meg elvárnák hogy az állam meg tartsa el őket.
2011. dec. 29. 21:23
 6/18 anonim ***** válasza:
64%

Azért a legtöbb átlagemberhez képest sokkal jobbak voltak a kiindulási esélyeid. Mert te legalább megdolgozhatsz azért a pénzért, becsületes pénzt kapsz becsületes munkával. Más aki szar körülmények közé születik, mehet bérrabszolgának, dolgozhat ugyanennyit, és ennivalóra se nagyon futja.

Ez persze nem menti fel azt, aki okkal vagy ok nélkül irigy, de ha nem lennének nagy társadalmi különbségek, talán az irigység is kevesebb lenne.

2011. dec. 29. 21:25
 7/18 anonim ***** válasza:
61%
Már ne haragudjatok, de mezőgazdasággal bárki foglalkozhat! A vállalkozás és gazdálkodás szabadsága él az országban. A nulláról is lehet kezdeni, csak ezt nem lehet abbahagyni, még karácsonykor is meló van, reggeltől estig keményen.
2011. dec. 29. 21:28
 8/18 anonim ***** válasza:
28%
Mit termesztetek? (Csak mert mi is abból élünk, de nem megy ilyen jól, és érdekelne a titok. :D)
2011. dec. 29. 21:32
 9/18 anonim ***** válasza:
62%
Mert idióták, ránk is irigykednek, hogy jaj mennyi pénzt viszünk haza, azt senki nem nézi, hogy 5 évig tanultunk emiatt a főiskolán és kőkeményen dolgozzunk érte.
2011. dec. 29. 21:36
 10/18 anonim ***** válasza:
62%

Mese hogy mezőgazdasággal bárki foglalkozhat. Ahhoz is sok tőke kell,és szakértelem,és megfelelő nagyságú föld,állatok,gépek stb.

Ha ez nincs,akkor nem fog belőle megélni. Ha pedig az időjárás sem kedvező,akkor kész ráfizetés.

Ez nem gonoszság,talán nem is irígység. Hanem az,hogy nekik akkor sem megy jól,ha sokat dolgoznak.

2011. dec. 29. 21:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!