Miért irigyek az emberek más sikereire?
Lustaság, mást nem tudok mondani. Rám pl. a kolléganőim voltak irigyek, mert én 3 év alatt több mindent tettem le az asztalra, mint ők 6 év alatt. Ja, hogy nekem ez nem napi 8 órába telt, hanem a hétvégéimbe, az estéimbe is? Hogy nekik is lett volna minderre lehetőségük..Hát azt senki sem nézni...Nem voltam a legjobb összehasonlítási alap, hiszen üvöltött a különbség, és nem az én káromra...
Nem is az irigység a baj, hanem az, ha már átcsap tettekbe (pl. megpróbálnak keresztbe tenni, hogy ne haladjak, vagy pletykákat terjesztenek, hogy ezzel is befeketítsenek, hogy nehogy már rólam mindenkinek jó véleménye legyen stb.) Ez az igazán undorító, hogy még ilyenkor is inkább ebbe ölik az energiát, meg azt hiszik, ha kollektívan utálkoznak, akkor majd azzal milyen jó lesz nekik. Komolyan, sokszor azt érzem, hogy a felnőttek világa is dettó ugyanaz, ami az oviban volt. Nem tudsz vele mit csinálni, légy büszke az ügyességetekre, meg a sok munkátokra, mert látod, az se jó nekik, ha alázatos vagy és kedves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!