Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért irigyek az emberek más...

Miért irigyek az emberek más sikereire?

Figyelt kérdés
Egy átlagos vidéki vállalkozó családban nőttem fel. Igaz 3 autónk van de nem a legjobbak közül valóak. Édesapámnak egy Mercedes GL320 -a van , édesanyámnak pedig egy BMW 530 kombija van. Nekem pedig egy Ford Mondeo kombim van.Egy 300 négyzetméteres családi házunk van amit ha tudunk akkor mindig újítunk javítunk. Mezőgazdasággal foglalkozunk tehát nyaralásra meg hasonló dolgokra egyáltalán nincsen időnk. Nálunk otthon megszokott dolog a reggeltől estig való munka. Aztán ha megyek valahová mindig azt kell hallgatnom hogy te ne beszélj ti könnyen vagytok. Hátunk mögött is megy állandóan a kibeszélés meg a pletyka. Nem is értem miért ilyen gonoszak manapság az emberek. Pedig én mindenkivel tisztességtudóan és kedvesen beszélek.
2011. dec. 29. 21:15
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
28%
8-as. Valószínűleg ti nem vagytok olyan sikeresek az állami támogatások felvételében. Kicsit ügyesebben fejjétek az államot és akkor nektek is menni fog a szekér :)
2011. dec. 29. 21:37
 12/18 A kérdező kommentje:
Őszi és tavaszi búzát termesztünk 100 hektáron, kukoricát 300 hektáron , repcét 150 hektáron, zabot 40 hektáron, lucernát 100 hektáron, őszi és tavaszi árpát 50 hektáron. Napraforgót 200 hektáron. 500 db tehenünk van még + a szaporulatok. Összesen eléri az 1000 főt körülbelül. Sertések is vannak de az csak saját felhasználásra évi 6-7 db körülbelül.
2011. dec. 29. 21:40
 13/18 anonim ***** válasza:
74%
Már az is sokat segítene, ha a német helyett a magyar ubit vennétek. Hajrá emberek, és köszi előre is! :D
2011. dec. 29. 21:41
 14/18 anonim ***** válasza:
Sajnos uborkaügyben nem tudok segíteni. Azt a szüleimnél is terem. Egyéb?
2011. dec. 29. 21:52
 15/18 anonim ***** válasza:
Főzőtök, patiszon, cukkini. :)
2011. dec. 29. 22:43
 16/18 anonim ***** válasza:
Köszönd meg a rendszerváltás idején hirtelen meggazdagodott "vállalkozóknak". Ha akkor nem loptak volna olyan pofátlan módon olyan sokat és sokan, a kutyát nem érdekelné az egész.
2011. dec. 30. 00:17
 17/18 anonim ***** válasza:
75%

Lustaság, mást nem tudok mondani. Rám pl. a kolléganőim voltak irigyek, mert én 3 év alatt több mindent tettem le az asztalra, mint ők 6 év alatt. Ja, hogy nekem ez nem napi 8 órába telt, hanem a hétvégéimbe, az estéimbe is? Hogy nekik is lett volna minderre lehetőségük..Hát azt senki sem nézni...Nem voltam a legjobb összehasonlítási alap, hiszen üvöltött a különbség, és nem az én káromra...

Nem is az irigység a baj, hanem az, ha már átcsap tettekbe (pl. megpróbálnak keresztbe tenni, hogy ne haladjak, vagy pletykákat terjesztenek, hogy ezzel is befeketítsenek, hogy nehogy már rólam mindenkinek jó véleménye legyen stb.) Ez az igazán undorító, hogy még ilyenkor is inkább ebbe ölik az energiát, meg azt hiszik, ha kollektívan utálkoznak, akkor majd azzal milyen jó lesz nekik. Komolyan, sokszor azt érzem, hogy a felnőttek világa is dettó ugyanaz, ami az oviban volt. Nem tudsz vele mit csinálni, légy büszke az ügyességetekre, meg a sok munkátokra, mert látod, az se jó nekik, ha alázatos vagy és kedves.

2011. dec. 30. 07:56
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
500 db tehén, + 500 db boci? ha ez vigasztal én nem irigyellek
2011. dec. 30. 12:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!