Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért irigyek az emberek arra...

Miért irigyek az emberek arra akinek egy kicsit is jobban megy? Aki többet keres stb?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 21. 09:35
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
92%

Amikor nem volt mit ennünk, hogy be tudjunk fizetni minden számlát, igen is irigykedtem.

Irigykedtem, hogy van mit ennie, ha elszakad a cipője, tud venni másikat, ha eldugul a wc-je, meg tudja csináltatni.

Nem azon kellett gondolkoznia, hogy mit adjon el. :(

2012. ápr. 21. 09:36
 2/30 anonim ***** válasza:
86%

Nem az a gond, ha valaki irigy, hanem az, ha ez olyan viselkedest valt ki belole, h ott rohadjon meg, ahol van.

Ez az oldal, foleg ez a kategoria tipikusan az a hely, ami tele van semmirekello, hazisarkany novel.

2012. ápr. 21. 09:39
 3/30 anonim ***** válasza:
95%

Mert nekik nem azon kell gondolkozni h meik számlát fizesse be és h marad-e még kenyérre pénz. Nem úgy megy be a boltba h mindenből kiguberálja a legolcsóbbat és még így is van amire nem futja, hanem azt vesz le a polcról amit akar.

Azért a két életvitel között ég és föld a különbség és sztem sokan a fél karjukat oda adnák h legalább a pénz ne legyen gond.

Még aki nem is annyira szegény, látja h mondjuk plazma tv, medence meg ilyenek és benne van h de jó lenne neki is.

2012. ápr. 21. 09:41
 4/30 anonim ***** válasza:
83%

Mert ilyenkor rádöbbennek , hogy Ők valahol nagyon elrontották!!!

Vagy ,sokkal többet dolgoznak kevesebb pénzért mint Te és annak tudata is már bosszantó !

2012. ápr. 21. 09:44
 5/30 anonim ***** válasza:
91%

egyszerűen mert ha összehasonlítjuk a két élethelyzetet látjuk hogy a másik jobb mint a miénk és mi is azt szeretnénk (még ha nem is látunk bele mélyen, hogyan érte el más a jobbnak tűnő élethelyzetet)

ennek feloldása az lenne ha arra törekednénk hogy ne legyenek ilyen nagy különbségek, csakhogy jelenleg épp az ellenkező irányba haladunk

itt egy cikk:

[link]

2012. ápr. 21. 09:54
 6/30 anonim ***** válasza:
19%

mert buták. attól, h irigykednek, nekik nem lesz jobb.

tipikusan azok az emberek irigyek, akik nem tudják beosztani a pénzüket, nem keresnek sokkal rosszabbul mint azok, akikre irigykednek, annyi az egész, h felesleges dolgokra költik a pénzt, csak azért, hogy pillanatnyilag ők is a felsőbb réteghez tartozónak érezhessék magukat.

sosem voltam kifejezetten burzsuj, ennek ellenére nem irigykedek arra, akinek van medencéje, lapostévéje és hasonló. ha megvan az, amire nekem szükségem van, akkor nem fogom kinézni az ájfónt senki kezéből.

2012. ápr. 21. 10:20
 7/30 anonim ***** válasza:
41%

Aha szóval jómódú vagy. Hát én minimálbér alatt keresek. Soha nem nagyzolok. Csak azt veszem amire szükségem van, meg adok a szüleimnek a többit meg félrerakom. Még a szüleimnél élek sajnos. És igenis irígykedek h másnak saját háza van 100ezreket keres én meg sokszor egy csokit sem merek megengedni magamnak. Tudom h ettől nem lesz jobb de ha te lennél az én helyzetemben vajon nem irígykednél?? Kiváncsi lennék rá. Már miért lenne ez butaság. Talán ha nem lennének ilyen óriási különbségek az országban (pl 8 órás irodai munkás 2-3szor annyit kap mint én ha folyamatosan 12 órákat nyomok le) nem lenne ennyi irígy ember.

Ennek ellenére boldog vagyok, mert van családom, szerelmem... és soha nem szóltam meg senkit aki jobb módban élt. Talán csak azokra nézek furcsán akik olyanok amit te leírtál h nagyzolnak még abból is ami nincs. De őket sem nézem le

2012. ápr. 21. 10:28
 8/30 anonim ***** válasza:
68%

Na, azért nézzük meg a másik oldalt is. Néhány ember, aki az átlagnál többet keres lenézően bánik a nála rosszabb helyzetben lévőkkel és nagyon hamar hajlamos elfelejteni, hogy milyen, ha kevés pénzből kell kigazdálkodnia mindent.

Ezt tapasztalatból mondom, mert unokatestvérem néhány évig nagyon-nagyon jól keresett és minden családi összejövetelen azzal dicsekedett, hogy miket vett, mennyibe került ez vagy az. Ha fáradtak látott, akkor megjegyezte, hogy el kéne utaznom valamilyen jó távoli helyre, hogy elfelejtsem a napi gondokat. (ezt persze sohasem engedhettem meg magamnak, amivel ő is tisztában volt). Soha nem voltam egy pillanatig sem irigy rá, de az érzéketlensége felháborított. Azóta náluk is gyökeresen megváltozott a helyzet, ennek ellenére én sohasem dörgölöm ezt az orra alá és amiben tudok segítek nekik.

2012. ápr. 21. 10:35
 9/30 anonim ***** válasza:
30%

Hát én minimálbér alatt keresek. Csak azt veszem amire szükségem van, meg adok a szüleimnek a többit meg félrerakom. Még a szüleimnél élek sajnos. És igenis irigykedek h másnak saját háza van

Ne irigykedj, mert akinek saját háza van , az még félre sem tud tenni , de lehet , hogy a szükségletükre sem jut elég pénz, mert elviszik a számlák adta kiadások !

Te még akkor a minimálbér ALATTI kereseteddel jól élsz !!

2012. ápr. 21. 10:35
 10/30 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem lehet egyformán kezelni a különféle helyzeteket:

- vannak olyan emberek, akik igenis rengeteget dolgoztak azért, hogy ott tartsanak, ahol. Nagyon keményen/sokat dolgoznak, vagy olyan kreatív, esetleg értékes a munkájuk, hogy megérdemlik a sok pénzt, amit keresnek vele. Társadalmilag hasznos emberek ők, akiktől semmiképpen nem sajnálom a gazdagságukat. Rájuk irigykedni szerintem nagy butaság, inkább tanulni kell tőlük, példának venni, és megpróbálni követni!

- vannak azonban olyan emberek, akik lopnak, csalnak, hazudnak. Mások kárára gazdagodnak meg, ha úgy tetszik, az egész társadalom "hátán" vitetik magukat. Érdemtelenek, semmi értékeset még életükben nem csináltak, viszont emellett iszonyatosan nagyképűek, és lenéznek mindenkit, akiből gyakorlatilag élnek. Szerintük "lúzer" az, aki dolgozik és adót fizet, holott mondjuk a fekete munkájuk mellett még segély is felvesznek, és hát a segély miből van?? Más adófizetők pénzéből. Stb...

- (nyilván van ezer és egy átmenet is, most a két szélsőséget emeltem ki.)

Szóval nem mindegy, hogy, amikor azt mondod "többet keres", meg "jobban megy", akkor pontosan kit képzeljünk el ide.

Megjegyzem, irigy senkire nem vagyok, viszont a második felvázolt kategória esetén igenis idegesít, hogy sikerrel lehet ilyen életmódot folytatni, míg más - esetleg szorgos, tanult, dolgozó - emberek meg szinte éhen halnak.

De féltékeny nem vagyok, hiszen sosem tudnék olyan lenni, mint ezek az élősködők.

2012. ápr. 21. 10:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!