Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Tapasztaltatok már erőszakot...

Tapasztaltatok már erőszakot az iskolátokban?

Figyelt kérdés

Először is bocsi a kategóriáért, de gondoltam itt többen látják. Az érdekelne, hogy láttatok, vagy éltetek-e át valamiféle erőszakot az iskolátokban. Tudom, hogy szinte mindenki tapasztalta, de elsősorban az érdekelne, hogy milyen típusú iskolában (általános, szakmunkás, szakközép, gimi, akár főiskola is) történt meg, hogyan és mivel zaklatták az áldozatot, esetleg egy kicsit az áldozat és az erőszakos fél hátteréről, és az eset okai. + néhány kérdés:

1. Szerintetek a hátrányos helyzetűek/romák gyakrabban erőszakoskodnak? Mi lehet az oka?

2. Az erőszakos filmek, videók, játékok növelik az esetek számát?

3. Az igazi elit iskolákban is létezik erőszak/akár lelki is/? itt elsősorban saját tapasztalatokat várok

4. Szerintetek szükséges lenne, hogy a tanár alkalomadtán (és szigorúan indokolt esetben) megpofozzon egy diákot? Növelné a tekintélyét? Visszafoghatná a tanárokkal szembeni erőszakosságot?

Nagyon-nagyon köszönöm előre is a válaszokat, remélem páran veszitek a fáradtságot, és leírtok egy saját élményt. Minden hasznos válasz sokat jelent nekem :)

2012. ápr. 11. 17:40
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, mind nagyon hasznosak voltak :) Mindenkinek ment a zöld
2012. ápr. 12. 09:02
 12/13 anonim ***** válasza:
85%

Nálunk általánosban nem nagyon volt verekedés vagy ilyesmi összetűzés.

Az "E" osztályosok ( kisegítősök-hülyék:D) na azok rendeztek néha "bunyókat". Az elején csak játékból verekedtek, aztán mindig bedurvult a helyzet :D Szerettem nézni ahogy a sok hülye veri egymást :D Néha még biztattam is egyik-másikát... tudom nem szép dolog, de élveztem akkoriban :D

Középiskolában az első éveinkben elég sok verekedés volt, mivel (elvileg) az egyik megye legrosszabb hírű középsulija. Egyik volt osztálytársam verekedett vagy 3x is. 2 esetben cigány volt a provokáló... egyik az gyúrt, ő csak lenyomta, de nem verte meg... A másik csak egy nagy melák volt, akinek a pofája járt. Utána székkel verték (tényleg:D) mikor a gyerek kicsit bekattant :D Most vagyok végzős,

2012. ápr. 12. 17:23
 13/13 anonim ***** válasza:
85%
De van olyan osztálytársam jelenleg aki a tanműhelyben tényleg hülyék közt van. Speciális iskola gyerekei közé kell járnia gyakorlatra. Na azok nem semmik :D Ahogy elmesélte... A tanműhelyben szervezetten vannak a bunyók :D 1 figyel az ajtóban vagy az ablakban, amikor elhangzik a vezényszó és nincs a közelben oktató, egyszerre csak széttolják a padokat-székeket és indul a mandula :D Mutatott olyan videókat... nagyon kemény :D Egyik hülye veri a másik fejét a vas szekrénybe stb.
2012. ápr. 12. 17:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!