Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mért baj az, ha gyöngybetűkkel...

Mért baj az, ha gyöngybetűkkel írok? Mindenki megszól, hogy gyerekes az írásom.25/L

Figyelt kérdés
Nem írok csúnyán, nagyon is szépen formálom meg a betűket, ugyanúgy, ahogy általános iskolában azt megtanították. A legtöbb ember mikor meglátja, rögtön azt mondja, milyen gyerekesen írok. Nem ez lenne a normális, hogy úgy írjunk, ahogy azt megtanultuk, ahogy szabályos leírni a betűket? Én meg nem tudom mások macskakaparását elolvasni.
2012. ápr. 3. 00:22
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%

Miért kell ezen ilyen vérre menően civakodni? Az emberek többsége szerintem azért nem ír úgy, ahogyan azt az iskolában tanulta, mert az egyszerűen nem tetszik és/vagy nem kényelmes neki. A betűk hivatalos alakja nem örök, és országonként sem mindig egyezik. A nyomtatásbeli betűk alakja sem egyforma. Ugye miért is vannak különböző betűtípusok?! Mindenhez meg lehet találni a hozzáillőt, az ideálisat. A kézírás tulajdonképpen ugyanolyan önkifejezés, mint az öltözködés, a hajviselet, stb. Különben nem lennének grafológusok sem és nem tudnának egész pontos személyiségleírást sem adni pusztán kézírás alapján. De tudnak. :)

Aki nem tud ráhangolódni szinte senki kézírására sem, az valószínűleg más emberi tulajdonságokat is hasonlóan nehezen tolerál, ha azok különböznek az őáltala normálisnak tartottól. Elolvasni más emberek kézírását, időt és odafigyelést igényel, főleg amíg gyakorlott nem lesz benne az ember. Ugyanúgy, ahogy a másik ember megismerése is időt és odafigyelést igényel.

És nem vagyunk (sosem voltunk) egyformák, hanem eléggé változatosak. Mind külsőleg, mind gondolkodásban, mind kézírás szempontjából is. Ezt érdemes mindenkinek szem előtt tartania és emellett nem árt megtanulni boldogulni a világban (a kézírás világában is), ahelyett hogy másokat akarnánk olyanná változtatni, ami nekünk kényelmes. Mert hiszen ez utóbbi úgysem fog sikerülni. :)

2012. ápr. 4. 21:24
 22/26 anonim ***** válasza:
100%
És ami még lemaradt. Az írásunk eleve a jobbkezeseknek kedvez... balkezeseknek sokkal nehezebb ugyanazt a formát ugyanolyan lendülettel és gyorsasággal leírni. És teljesen felesleges is lenne. Ők is úgy írnak, ahogy nekik kényelmes és ahogy jobban tudnak haladni a papíron.
2012. ápr. 4. 21:29
 23/26 anonim ***** válasza:
100%
Na végre, a 80%-os válaszoló jól megfogalmazta, szerintem maradjunk is ennyiben, vita lezárva.
2012. ápr. 4. 21:31
 24/26 anonim ***** válasza:

Én nem vitáztam, te támadtál nekem.

Más dolog, kapcsolódó. Régen dőlt betűs írást tanítottak az iskolában. Miért változott meg állóbetűkre? És miért osztályozzák ugyanúgy a balkezesek külalakját, mint a jobbkezesekét? Az egyik húzza a tollat, a másik tolja.

2012. ápr. 5. 08:07
 25/26 anonim ***** válasza:
47%
Mindenki bekaphatja... akinek nem tetszik ahogy irsz. :)
2017. jún. 29. 00:40
 26/26 anonim ***** válasza:
Gyakorin, arról harcolni, hogyan írsz, komolyan. Én nem látok kézírás ezen az oldalon sehol vagy a könnyvben. Egy normális penmanship gyakorlatok kellenek ide, de e helyett szivattak az alsós osztályos gyakorlatokkal, azért is borzasztó legyen a kézirásom. Lehet gyorsabban gyöngybetűkkel írni csak ott az iskolának nincs rá kapacitása. Azzon kívül van 10 ujjas gépelés, azt se tanítanak alapból, az kellene egyes szakkokra vagy felvenni a tanár beszédjét egy speech to text-be legalább (google-é egyre jobb már és ingyen van). Nem elég diverz az oktatás készlettára és egyeseknek sérti állítólag, hogy felmerem venni a hangját, de leírni az már nem probléma.
2021. febr. 20. 09:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!