Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mért baj az, ha gyöngybetűkkel...

Mért baj az, ha gyöngybetűkkel írok? Mindenki megszól, hogy gyerekes az írásom.25/L

Figyelt kérdés
Nem írok csúnyán, nagyon is szépen formálom meg a betűket, ugyanúgy, ahogy általános iskolában azt megtanították. A legtöbb ember mikor meglátja, rögtön azt mondja, milyen gyerekesen írok. Nem ez lenne a normális, hogy úgy írjunk, ahogy azt megtanultuk, ahogy szabályos leírni a betűket? Én meg nem tudom mások macskakaparását elolvasni.
2012. ápr. 3. 00:22
1 2 3
 11/26 lindmayer ***** válasza:
22%
a gimiben volt egy magyartanárom, aki ugyancsak "gyöngy" betűkkel írt, de tényleg, ahogy abban a bizonyos nagy könyvben le van írva, de az osztályból 3 gyerek tudta elolvasni az írását; aztán ő írja a dogámra rá, hogy olvashatatlanul írom, és persze én sem tudtam elolvasni az írását:D
2012. ápr. 3. 20:47
 12/26 anonim ***** válasza:
87%

Az írásképp milyensége baromi változatos, de az sose baj, ha olvasható.

Öcsém; ilyenbe belekötni, hogy gyerekes az írása v.kinek -.-

2012. ápr. 3. 21:13
 13/26 anonim ***** válasza:
60%

"09:50 Ezt te sem gondolod komolyan, h mi irigykedünk arra, aki úgy ír, mint egy általános iskola 2. osztályosa? -.-" na ne már"

Te minden bizonnyal ocsmányul írsz, ha ilyeneket mondasz. Igenis vannak olyan emberek, akik tényleg az irigység miatt kötnek bele másokba. És megjegyzem, hogy a másodikos gyerek nem minden esetben ír gyöngybetűvel. Fogalmi zavarod van, és köszönöm a lepontozást, ez is megmutatja, milyen bunkók itt egyesek. Akik a kérdezőt szekálják, azok is pont ilyenek.

Mellesleg, pont téged minősít a rövidítésed. Inkább írjon valaki úgy, ahogy annak idején tanulta, mint lusta legyen arra, hogy kiírja a "hogy" szót. :\

2012. ápr. 4. 12:54
 14/26 anonim ***** válasza:
13%
Utolsó! Bocs, de nekem nincs arra időm, h egész nap a gép elött üljek és válaszogassak, meg kiírjak minden egyes szót, mert tudod a NORMÁLIS embereknek van elfoglaltsága, és nem olyan baromságokkal tölti az idejét, hogy másodikosként írkál a füzetébe stb. Te gondolom még sosem jártál egyetemen (az értelmi szinted is igazolja), mert akkor értenéd, hogy mit próbálnak itt mondani az emberek nektek értetleneknek. Mellesleg én maehára leszom, h ki hogy ír, mert én az orvos írását is el tudom olvasni, meg egy gyerekét is, és én magam is szépen írok és gyorsan is tudok, de lehet, h neked a kettő nem megy együtt, ez van, ez járt neked.
2012. ápr. 4. 15:53
 15/26 anonim ***** válasza:
42%

Ugyan, ne haragudj, de mi alapján ítélsz meg? Mert itt válaszolok egy kérdésre ezen az oldalon? És te nem pont ugyanezt teszed? Akkor meg miről beszélnünk? De még mindig nem értem ezt a másodikos példádat. A kérdező egy szóval sem mondta, hogy úgy ír, mint egy másodikos. Te húztad fel magad, és magadra vetted azt, amit írtam, hogy némelyek irigységből kritizálnak.

De tudod, a szavak normális leírása nem idő, hanem igény kérdése, és gondolom, te is olyan valaki lehetsz, aki csak azért jár egyetemre, hogy elmondhassa. De abban biztos vagyok, hogy nem magyar nyelv és irodalom a szak, amit választottál. Én veled ellentétben tiszteletben tartom azokat az embereket is, akik egy anonim oldalon szintén névtelenek. Én veled ellentétben nem akartam veszekedni, sem gúnyosan írni, és az alapján ítélni, mit ír a másik, mivel nem tudok róla semmit. Csak azt, hogy igénytelen. És hiába jársz egyetemre, elég szégyen, hogy hiábavalóságnak tartod az igényes írást. A hozzád hasonlók miatt tartják sznobnak meg fellengzősnek azt, aki olvas, és ügyel arra, hogy a szövegben, amit leír, ne legyen hiba. Ezért kedves egyetemista barátom, vagy esetleg diplomás barátom, nézz egy kicsit magadba, mert az, hogy elvégeztél egy egyetemet, még nem jogosít fel arra, hogy lenézz másokat! Ehhez pedig még azt is hozzá kell tennem, hogy sajnos a felsőoktatási intézményekben nem az intelligenciát nézik felvételin, mert akkor te nem igazán juthattál volna be. Amit írtál, az körülbelül egy felső tagozatos általános iskolás diák értelmi szintét üti meg. És ilyen diplomás emberek miatt nem kapnak az olyan diplomás emberek munkát, akik tényleg letettek valamit. Kíváncsi lennék, hogyan írtad meg a szakdolgozatodat, vagy ha még nem tetted, hogyan fogod megírni. Tudod, az írás nem olyan dolog, hogy el lehet intézni azzal, hogy "siettem".

Szegény kérdező, ne haragudj ezért!

2012. ápr. 4. 17:32
 16/26 anonim ***** válasza:
23%
Nem azon volt a hangsúly, hogy egyetemre járok, és igen, jól sejted, nem egy semmire való bölcsész szakra járok (ha arra járnák, akkor se nyelvtant tanulnék, de gondolom ezzel tisztában vagy, és csak célzásképp írtad). Itt azon van a hangsúly, hogy pl. az egyetemen nincs idő "gyöngybetűkkel' írkálni, meg mindent kiírni, és teljesen felesleges is így írni. A 2. példa onnan jött, hogy a kérdező írta, hogy úgy ír, mint ahogy általános iskolában megtanították. Bocs, tényleg írhattam volna 1. osztályost is, igazad van. Az meg, hogy neked abba merül ki a kultúrált írás, hogy az ember a neten rövidít-e, (ahol még a tiszteletre méltó magyar tanárom is rövideít pl. facebookon, de te bizonyára nála is okosabb vagy, mert miért is ne) vagy teljesen felelsegesen kiírkál minden 'hogy'-ot stb-t, az téged minősít, főleg, hogy ezzel kötsz bele emberekbe. És az, hogy másokat kritizálsz, meg olyanokat írsz, hogy mindenki irigy, mert nem tudunk dedósan írni ez meg ne is haragudj, de nevetséges és elég naív gondolkodás. Ha annyira akarnánk tudnánk úgy írni, csak mivel fejlődő emberek vagyunk, akik alkalmazkodunk az élethez, így elhagytuk azt a fajta írást, és praktikusabbra váltottunk. És hiába pontozgatsz le, akkor se lesz igazad és ha kiforgatod a szavaim akkor se. Ennyit rólad.
2012. ápr. 4. 19:24
 17/26 A kérdező kommentje:

szerintem a 73%osnak van igaza..

például abban is, hogy én nem azt írtam, hogy úgy írok mint egy elsős. csak azt, hogy úgy írok, ahogy MEGTANULTUK elsőben. az unokaöcsém most másodikos, és hiába igyekszik úgy írni, ahogy megtanulta, rondán ír. én legalább szépen teszem ezt. ergo nem úgy írok mint a gyerekek, csak úgy, ahogy KÉNE, mivel eredeti alakjukban úgy néznek ki a kézírásos betűk, ahogy megtanítják. az mindenkinek a saját dolga hogy hogyan rondítja el a betűket, de egyáltalán nem érdem.

2012. ápr. 4. 19:48
 18/26 anonim ***** válasza:
29%

Látom, nem érted. Szerinted dedós az, aki szépen, olvashatóan, folyóírással ír, csak azért, mert annak idején úgy tanulta az iskolában.

A "fejlődő emberek" érdekes kifejezés, eddig még nem hallottam, de biztosan a te egyetemeden tanítják. Valóban változik a kultúra, változik a társadalom összetétele, és az ember tanulásra és változásra képes. Viszont ne úgy változzon, hogy lenéz másokat pusztán a külalakja miatt. Azt is tudom, hogy előadáson nem lehet minden hurkot megformázni, ezért is írok én nyomtatott kisbetűkkel. De nem azért, mert a folyóírást dedósnak tartanám. Ez eleve a "dedós" felfogás, nem pedig az enyém.

Nem ismerem a tiszteletre méltó magyar tanárodat, csak a sajátomat, aki Facebookon is betartja a magyar helyesírás szabályait, ad arra, mit gondolnak róla mások. És tudom, hogy most már a szavakon lovagolunk. Csak ne írj értelmetlen dolgokat, és akkor nem kötnek beléd!

2012. ápr. 4. 20:05
 19/26 anonim ***** válasza:
51%

De ez annyira paradox, hogy azt mondod, 'nem úgy írsz, mint egy elsős, csak úgy,a hogy megtanították elsőben'. Jah és igen, valahogy sejtettem, hogy azzal értesz egyet, aki nyalja a segged, és hogy akinek igaza van, és az igazat mondja, azt pontozgatod lefele. Nem értem, az ilyen korlátolt agyú emberek minek raknak fel egyáltalán kérdést, mikor úgy is csak azt fogják fel belőle, aki egyetért vele, aki esetleg rámutat más szemszögből a dolgokra, az már egyből rossz. Az ilyen emberek sosem fognak egyről a kettőre jutni az életben, mert nem képesek mérlegelni a dolgokat. Sajnálom őket, korlátolt barmok. Kérdező, gondolj már bele egy kicsit is, amit már annyiszor leírtunk neked, és ne csak a saját begyöpösödött ideálod ismétlegesd. Meg miből gondolod, hogy az az írás szép, amit te csinálsz? Ez relatív dolog, de nekem speciál ez az írás jobban tetszik ( [link] mint ez: [link]

És szerintem sokan egyetérnenének ezzel, hogy nem mindig az a legszebb és legjobb, ami a legegyszerűbb. Azért tanítják ezt az írást, mert ez az alapja mindennek, ebből kell kiindulni. De nem véletlen, hogy pl. a tanárok sem így írnak, mert minek? Fogalmazd már meg értelmesen, 'kedves' kérdező, h miért is a te írásod a jó, és nem az emberek 99%-nak? Nagyon kíváncsi vagyok az érveidre...

2012. ápr. 4. 20:09
 20/26 A kérdező kommentje:

nekem sokkal jobban tetszik a második linken látható írás.

és már leírtam miért ez a helyes: mert így néz ki az írott ábécé. nem máshogy. az egy dolog, hogy ki hogyan rondítja el a saját ízlése szerint, de akkor is ez a norma. ami az első linken van, konkrétan képtelen vagyok dekódolni is. miért van az írás? hogy elolvassák. és mit ér, ha nem bírja mindenki elolvasni? hát nem sokat. amit az iskolában megtanítanak, azt legalább kivétel nélkül mindenki tudja hogyan kell olvasni.

2012. ápr. 4. 20:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!