Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Valóban lopásnak számít?...

Valóban lopásnak számít? Szerintem nem.

Figyelt kérdés

Én loptam volna?

Történet a következő:

Tegnap vásároltam a Decathlonban egy pár QUECHUA cipőt. A kötöző egy részét rajtahagytam, nem foglalkoztam vele. Megvásároltam, kimentem az áruházból. Ma bementem újra vásárolni, mert elfelejtettem, hogy dinamós lámpát és egy sátort is kellett volna vennem a holnapi osztálykirándulásra, de teljesen kiment a fejemből. Mentem a sorok közt, csak úgy megint megnéztem a cipőm kirakatát, ahol láttam, hogy egy olyan cipőt, ami nekem van, valaki sunyi módon kicserélt egy HASZNÁLTRA, azaz a polcra egy használt cipőt cserélt vissza. Eléggé kiakadtam, de nem érdekelt túlságosan. Megvettem ami nekem kellett. (Elfelejtettem korábban leírni, hogy a biztonsági fal befele menet csipogott, mindkét napon, nem csak nekem, több személynek is.)

Viszont mikor kifele mentem, szintén csipogott a fal, és meg is állított egy őr. (nem csak nekem csipogott, de csak engem állítottak meg) Kérte, hogy adjam oda a blokkomat, amit le is ellenőrzött, utána megkérdezte, hogy a cipővel mi a helyzet. Elmondtam, hogy tegnap vásároltam ebben az áruházban, erre fel kérte a blokkját, ami nem volt nálam. Ezek után, bemondott valamit a rádiójába, további őrök jöttek, megjegyezném, elég gáz helyzet volt. Beszélgetés után arra következtettek, hogy loptam a cipőt, de mondtam, hogy nem így volt, haza megyek és visszahozom a blokkját! Nem segített, de kamera felvételt nem mutattak, viszont ki kellett hívni a szüleimet, akikkel kitöltettek egy lapot, amin az szerepelt, hogy én loptam a cipőt. Majdnem sírtam, olyan kínos volt. A szüleim kérvényezték, hogy mutassák meg a videofelvételt, amin szerepelek... Nem voltam ott, szóval nincs bizonyíték. A történtek után elvezettek minket a cipőm helyére, ahol természetesen ott volt a kicserélt használt cipő... stb. A történet vége az volt, hogy bizonyíték hiányában nem csináltak semmit (egyenlőre), de a biztonságiak teéjesen meg voltak győződve, hogy én loptam, vagy kicseréltem a cipőt. Sajnos ezt a szégyent nem tudom lemosni magamról, főleg hogy a szüleimet is odahívták - az egy órás vásárlásból 2 és fél óra lett. Közben mondanom sem kell, hogy mindenki engem bámult, de a drága szüleim legalább tudják, hogy teljesen jogszerűen vettem a cipőt. Mit tehetnék, hogy ez ne forduljon elő többet? Még mindíg nem tudtam túltenni magam rajta, remegek folyamatosan. Soha, de soha többé nem vásárolok a Decathlonban. Esetleg valaki tudna mondani hasonló kellemetlen helyzetet?

15/F

2012. febr. 18. 22:39
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
0%

A családi kapcsolatra lennék kíváncsi még.

A válasz 62%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 66%-ban hasznos válaszokat ad.

Köszönöm a lepontozást! Ez a kérdés tegnap még a Családi kapcsolatok rovatban volt.

2012. febr. 19. 09:55
 42/51 anonim ***** válasza:
94%

A kérdés ütközik a sztorival. "Valóban lopásnak számít? Szerintem nem."

Hát ha egyszer megvette, hogy számíthatna lopásnak?

Aztán az, hogy holnapután megyek sátrazni, sátram az nincs, de elfeledkezek arról, hogy vegyek, hazamegyek egy pár cipővel???

Az hogy télen akar az osztály(???) sátrazni, arra már nem térnék ki külön......:)

A Kérdező vagy szórakozásból írta mindezt, vagy kettős személyiség. Az egyik énje kicserélte a cipőt, a másik meg lebukott.....:D

2012. febr. 19. 10:52
 43/51 anonim ***** válasza:
94%

Rengeteg ellentmondás van a történetben, de a kérdezők későbbi posztja is ütközik az alaptörténettel.

Nagyon kínos volt, mindenki őt nézte. Később meg azt írja, nagyon diszkréten történt minden.

2012. febr. 19. 11:02
 44/51 anonim ***** válasza:
96%
Biztosan azért nem írt ma semmit, mert sátorozni van az osztállyal és elfelejtett dinamós internetet vinni magával.......:)
2012. febr. 19. 11:05
 45/51 A kérdező kommentje:
Pont ez a durva, hogy ott volt a kicserélt cipő, (bár több polcon is volt ilyen, nem csak ott ahonnan én vettem), a kötözőnek csak a bumszli vége maradt rajta a cipőn, azzal nem foglalkoztam. És igen, koszos volt a cipő alja, de mivel nem megyek bele a latyakba a városi lakásunk miatt ezért nem volt mocskos az egész cipő. Amúgy meg ma mentünk volna a Fenyőgyöngyére sátrazni (kb. 10- 15-en), de mivel azt igérték hogy 8 fok lesz, de nem volt csak 3, így még tegnap elhalasztotta az ofő e-mailban. És nem eltűntem, hanem tanultam a keddi témazárómra, nyilván nem fogok 15 éves létemre 11-ig fennt lenni. Hihetetlen, hogy milyen itt a közösség, hogy valaki csak azt tudja mondani, hogy kamu vagy csak kitaláltam. Lehet, hogy egyesek csak trollkodni jönnek, de tegnap teljesen kiborultam és gondoltam, ha megírom a történteket, megnyugtat valaki, de itt csak idegeskedek. Amikor azt ítam, hogy nagyon kínos volt, hirtelen felindulásból írtam, így utólag belátva azért láttam én már sokkal kínosabbat is. Szörnyű, hogy a többség nem hiszi el, hogy előfordult ilyen véletlen, de mint mondtam, több kicserélt cipő, labda, kislámpa is volt. Ha nem hiszi el valaki ezeket, menjen be 1 napra megfigyelni a történéseket. A megértő válaszokat köszönöm.
2012. febr. 19. 17:52
 46/51 anonim ***** válasza:
100%
Esküszöm, bemegyek.. Tegye fel a kezét, aki szinte minden nap lát kicserélt cipőt egy nagyáruházban? :D
2012. febr. 19. 18:34
 47/51 anonim ***** válasza:
100%

A kislámpa becsempészés sem igazán életszerű.......:D

(hol is írtál erről korábban?)

2012. febr. 19. 19:15
 48/51 anonim ***** válasza:
100%
Arról nem beszélve, hogy az, hogy nappal akár (!) 8 fok is lehet, a sátrat éjjel használja az ember, amikor viszont még mindig -10 fokok repkednek... Á, elrontottad a kamusztorid fényét. Eddig méltattalak, de túljátszod.
2012. febr. 19. 19:23
 49/51 anonim ***** válasza:
100%
Hát igen, egy kis összekacsintás remek befejezés lett volna, így a jó indítás után bénácska lett a vége......
2012. febr. 19. 19:30
 50/51 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértünk:)
2012. febr. 19. 19:43
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!