Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Valóban lopásnak számít?...

Valóban lopásnak számít? Szerintem nem.

Figyelt kérdés

Én loptam volna?

Történet a következő:

Tegnap vásároltam a Decathlonban egy pár QUECHUA cipőt. A kötöző egy részét rajtahagytam, nem foglalkoztam vele. Megvásároltam, kimentem az áruházból. Ma bementem újra vásárolni, mert elfelejtettem, hogy dinamós lámpát és egy sátort is kellett volna vennem a holnapi osztálykirándulásra, de teljesen kiment a fejemből. Mentem a sorok közt, csak úgy megint megnéztem a cipőm kirakatát, ahol láttam, hogy egy olyan cipőt, ami nekem van, valaki sunyi módon kicserélt egy HASZNÁLTRA, azaz a polcra egy használt cipőt cserélt vissza. Eléggé kiakadtam, de nem érdekelt túlságosan. Megvettem ami nekem kellett. (Elfelejtettem korábban leírni, hogy a biztonsági fal befele menet csipogott, mindkét napon, nem csak nekem, több személynek is.)

Viszont mikor kifele mentem, szintén csipogott a fal, és meg is állított egy őr. (nem csak nekem csipogott, de csak engem állítottak meg) Kérte, hogy adjam oda a blokkomat, amit le is ellenőrzött, utána megkérdezte, hogy a cipővel mi a helyzet. Elmondtam, hogy tegnap vásároltam ebben az áruházban, erre fel kérte a blokkját, ami nem volt nálam. Ezek után, bemondott valamit a rádiójába, további őrök jöttek, megjegyezném, elég gáz helyzet volt. Beszélgetés után arra következtettek, hogy loptam a cipőt, de mondtam, hogy nem így volt, haza megyek és visszahozom a blokkját! Nem segített, de kamera felvételt nem mutattak, viszont ki kellett hívni a szüleimet, akikkel kitöltettek egy lapot, amin az szerepelt, hogy én loptam a cipőt. Majdnem sírtam, olyan kínos volt. A szüleim kérvényezték, hogy mutassák meg a videofelvételt, amin szerepelek... Nem voltam ott, szóval nincs bizonyíték. A történtek után elvezettek minket a cipőm helyére, ahol természetesen ott volt a kicserélt használt cipő... stb. A történet vége az volt, hogy bizonyíték hiányában nem csináltak semmit (egyenlőre), de a biztonságiak teéjesen meg voltak győződve, hogy én loptam, vagy kicseréltem a cipőt. Sajnos ezt a szégyent nem tudom lemosni magamról, főleg hogy a szüleimet is odahívták - az egy órás vásárlásból 2 és fél óra lett. Közben mondanom sem kell, hogy mindenki engem bámult, de a drága szüleim legalább tudják, hogy teljesen jogszerűen vettem a cipőt. Mit tehetnék, hogy ez ne forduljon elő többet? Még mindíg nem tudtam túltenni magam rajta, remegek folyamatosan. Soha, de soha többé nem vásárolok a Decathlonban. Esetleg valaki tudna mondani hasonló kellemetlen helyzetet?

15/F

2012. febr. 18. 22:39
1 2 3 4 5 6
 11/51 anonim ***** válasza:
87%
Fognám a blokkot és visszamennék, hogy b*zdmeg itt a blokk te szerencsétlen, beszélni tudsz, de felmutatni semmit se, hülye f*sz-.- Olyan szánalmasok, bizonyítgatnak, de ami tényleg bizonyítani azt persze nem mutatják meg, te jó isten.:| ideges lettem.
2012. febr. 18. 22:55
 12/51 A kérdező kommentje:

NEM szeretném terjeszteni, mert nem érdekem, hogy rontsam a hírnevüket, ráadásul csendben intézték a dolgokat, tehát annyira nem volt feltűnő, ügyet végképp nem szeretnék csinélni, mert járkálhatnék bíróságra, megtudnák a személyazonosságomat. Inkább alszom rá egyet. A ráadás, hogy ismerősünk is egy Decathlonban dolgozik.

Esetleg nyugtatásképp nincs valakinek hasonló története? Na mind 1 Jó Estét Minden Válaszolónak!

2012. febr. 18. 22:57
 13/51 anonim ***** válasza:
90%

Hasonló igazságtalan sztorim van, csak nem Decathlonos, hanem Tescos. Egy ismerősöm ment vásárolni a nővérével és befelé menet csipogtak be a bejáratnál (!) Feltehetően a nővére sok fémmel teleaggatott táskája miatt, de lényeg, hogy befelé menet történt és az őrök nekiálltak szívózni velük, hogy menjenek be velük hátra motozásra meg ilyenek... Két harmincas nőről van szó. Persze a végén már a nő is üvöltözött, hogy mit képzelnek magukról, hisz most jöttek be, velük van az üres kocsi, hogy a fenébe tudtak volna lopni??? Szóval nem voltak hajlandóak bemenni, és ott egyezkedtek a kapuban. Aztán inkább úgy döntöttek, többé nem mennek oda vásárolni, mondjuk meg is értem ezután... :S

Az a vicc, hogy a biztonságiak általában egy kavics szintjén vannak értelmileg.

2012. febr. 18. 23:04
 14/51 anonim ***** válasza:
89%
Nekem van hasonló sztorim! Egy ruhaboltba nézegettük a fülbevalókat de visszatettük a végül őket, a kijáratnál meg elkaptak a bizonságiak, áthurcoltak minket az egész plázán és bevittek valami kihalgató terem szerűségbe, hogy mi elloptuk. Teljesen égő volt mert az egész pláza minket nézett:( Aztán persze mondtuk nekik, hogy nincs nálunk semmi és nézzék már végig a felvételeket. Végig nézték amit ezelött nem tettek meg, akkor látták, hogy mindketten visszatettük a helyére, gondolom az egyik eladónak volt gyanús az egész. Bocsánatot sem kértek, közölték, hogy elmehetünk. Irtó gáz volt, soha többet nem mentünk az üzletbe!!
2012. febr. 18. 23:05
 15/51 anonim ***** válasza:
82%

Nem tudom mi a francért nem képesek megnézni ezeket a rohadt felvételeket, mielőtt porig aláznak valakit.

Én olyan negatív reklámot keltenék, hogy csak na. Nem tennék zsebre. És imádkoznék, hogy rúgják ki a biztonsági őrt. Felénk azért általában rendesek, nem szórakoznak hülyeségeken, csak azt b*szogatják, aki tényleg lopott.

Egyszer volt rá példa, hogy valakit unalomból pakoltatott meg égetett, de őt ki is rúgták a francba, meg is érdemelte.

2012. febr. 18. 23:11
 16/51 anonim ***** válasza:
98%

Most nem azért, de nem fura egy kicsit, hogy pont nem téped le a címkét és pont egy ugyanolyan cipő helyére tett "valaki" egy használt cipőt? Ne haragudj, de még, ha tényleg a véletlenek szerencsétlen összjátéka, akkor is logikus, hogy mit miért gondoltak a biztonsági őrök. Nekik ennél kevésbé egyértelműnek tűnő dologra is ugraniuk kell, nem szívózásból, hanem mert ezért fizetik őket, ez a munkájuk. Egyedül a biztonsági felvételt hiányolom én is a sztoriból, veled együtt.

Amúgy, ha igazad volt, engem a helyedben nem hagyott volna nyugodni a lelkiismeretem, és faragott tölgyfakeretben vittem volna nekik bemutatásra még aznap a blokkot, hogy be...hatjátok, nem vagyok tolvaj.

2012. febr. 18. 23:11
 17/51 anonim ***** válasza:
82%

Úristen! Ez brutális, hogy némelyik biztonsági őr mit meg nem enged magának....

Nekem van hasonló sztorim....

17 éves lehettem, amikor összejöttünk haverokkal, hogy tartunk egy beszélgetős estét. Elmentünk a Lidl-be vásárolni. Lányok vettek egy üveg bort, meg mindenféle egyéb felesleges dolgot: mazsolás drazsé, dunakavics, stb stb. Mi - lányok - fizettünk először, és a fiúkat vártuk, amikor odajött egy biztonsági őr, hogy összekéne szedni a blokkokat. Én naivan hátranéztem, hogy de hát nem dobáltunk el egyet sem. Erre mondja, hogy neeeem, loptunk, irány a biztonsági szoba. Én csak pislogtam, hogy mi van???

Bekísértek minket, közölték, hogy pakoljunk, én meg annyira meg voltam ijedve, hogy azt hittem ott halok meg. Kipakoltattak velünk szinte mindenünket, az utolsó használt zsepit is, aztán közölték, hogy biztos rosszul láttak valamit, elmehetünk. Én csak néztem, hogy se egy bocs, se semmi? Amikor kiértünk, akkor meg elkapott a sírás, hogy úristen, életembe nem aláztak meg ennyire, és még annyit se mond, hogy bocs.

Azóta se tettem be oda a lábamat....

2012. febr. 18. 23:20
 18/51 anonim ***** válasza:
97%
Igen, nekem is sántít ez a sztori... Le lehet most pontozni, de "véletlenül" valaki pont olyan cipőt "cserélt" ki, amilyet Te is vettél, és Neked "véletlenül" rajta maradt a kötöző... Hát nem is tudom... Nem akarlak bántani, de gyanús... De lehet, hogy én vagyok az átlagnál gyanakvóbb... Egyébként, ha a Te helyedben lennék (és igazam lenne), én tutira vinném a blokkot, sőt addig "verném" az asztalt, amíg meg nem nézzük együtt a videofelvételt! Biztos, nem feküdnék le nyugodt szívvel, harcolnék az igazamért!
2012. febr. 18. 23:20
 19/51 anonim ***** válasza:
100%
Mivel jártál kint az utcán, a cipőd talpán - főleg ebben a latyakos időben egészen biztosan látszik, hogy nem most vetted le a polcról. Hm?
2012. febr. 18. 23:21
 20/51 anonim ***** válasza:
98%

"Ma bementem újra vásárolni, mert elfelejtettem, hogy dinamós lámpát és egy sátort is kellett volna vennem a holnapi osztálykirándulásra"

Hova a rákba mentek ti télen osztálykiránulni sátorral????? Csak nekem tűnt fel.....

2012. febr. 18. 23:26
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!