Valóban lopásnak számít? Szerintem nem.
Én loptam volna?
Történet a következő:
Tegnap vásároltam a Decathlonban egy pár QUECHUA cipőt. A kötöző egy részét rajtahagytam, nem foglalkoztam vele. Megvásároltam, kimentem az áruházból. Ma bementem újra vásárolni, mert elfelejtettem, hogy dinamós lámpát és egy sátort is kellett volna vennem a holnapi osztálykirándulásra, de teljesen kiment a fejemből. Mentem a sorok közt, csak úgy megint megnéztem a cipőm kirakatát, ahol láttam, hogy egy olyan cipőt, ami nekem van, valaki sunyi módon kicserélt egy HASZNÁLTRA, azaz a polcra egy használt cipőt cserélt vissza. Eléggé kiakadtam, de nem érdekelt túlságosan. Megvettem ami nekem kellett. (Elfelejtettem korábban leírni, hogy a biztonsági fal befele menet csipogott, mindkét napon, nem csak nekem, több személynek is.)
Viszont mikor kifele mentem, szintén csipogott a fal, és meg is állított egy őr. (nem csak nekem csipogott, de csak engem állítottak meg) Kérte, hogy adjam oda a blokkomat, amit le is ellenőrzött, utána megkérdezte, hogy a cipővel mi a helyzet. Elmondtam, hogy tegnap vásároltam ebben az áruházban, erre fel kérte a blokkját, ami nem volt nálam. Ezek után, bemondott valamit a rádiójába, további őrök jöttek, megjegyezném, elég gáz helyzet volt. Beszélgetés után arra következtettek, hogy loptam a cipőt, de mondtam, hogy nem így volt, haza megyek és visszahozom a blokkját! Nem segített, de kamera felvételt nem mutattak, viszont ki kellett hívni a szüleimet, akikkel kitöltettek egy lapot, amin az szerepelt, hogy én loptam a cipőt. Majdnem sírtam, olyan kínos volt. A szüleim kérvényezték, hogy mutassák meg a videofelvételt, amin szerepelek... Nem voltam ott, szóval nincs bizonyíték. A történtek után elvezettek minket a cipőm helyére, ahol természetesen ott volt a kicserélt használt cipő... stb. A történet vége az volt, hogy bizonyíték hiányában nem csináltak semmit (egyenlőre), de a biztonságiak teéjesen meg voltak győződve, hogy én loptam, vagy kicseréltem a cipőt. Sajnos ezt a szégyent nem tudom lemosni magamról, főleg hogy a szüleimet is odahívták - az egy órás vásárlásból 2 és fél óra lett. Közben mondanom sem kell, hogy mindenki engem bámult, de a drága szüleim legalább tudják, hogy teljesen jogszerűen vettem a cipőt. Mit tehetnék, hogy ez ne forduljon elő többet? Még mindíg nem tudtam túltenni magam rajta, remegek folyamatosan. Soha, de soha többé nem vásárolok a Decathlonban. Esetleg valaki tudna mondani hasonló kellemetlen helyzetet?
15/F
Ez az, keresd meg a blokkot és dörgöld az orruk alá.
Amúgy meg nyugodj meg és próbáld meg elkönyvelni az általános hitványság számlájára. A világegyetem folyamatosan tágul, hogy az emberi kicsinyesség és ostobaság elférjen. Ne izgasd túl magad, ilyen a világ, de ne hagyd magad. Vagy ha ilyen van, hívj rendőrt, ha tudod, hogy igazad van. Bár bennük sem nagyon lehet megbízni... viszont legalább képzettek, nem gagyi kis biztonsági őrök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!