Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Valóban lopásnak számít?...

Valóban lopásnak számít? Szerintem nem.

Figyelt kérdés

Én loptam volna?

Történet a következő:

Tegnap vásároltam a Decathlonban egy pár QUECHUA cipőt. A kötöző egy részét rajtahagytam, nem foglalkoztam vele. Megvásároltam, kimentem az áruházból. Ma bementem újra vásárolni, mert elfelejtettem, hogy dinamós lámpát és egy sátort is kellett volna vennem a holnapi osztálykirándulásra, de teljesen kiment a fejemből. Mentem a sorok közt, csak úgy megint megnéztem a cipőm kirakatát, ahol láttam, hogy egy olyan cipőt, ami nekem van, valaki sunyi módon kicserélt egy HASZNÁLTRA, azaz a polcra egy használt cipőt cserélt vissza. Eléggé kiakadtam, de nem érdekelt túlságosan. Megvettem ami nekem kellett. (Elfelejtettem korábban leírni, hogy a biztonsági fal befele menet csipogott, mindkét napon, nem csak nekem, több személynek is.)

Viszont mikor kifele mentem, szintén csipogott a fal, és meg is állított egy őr. (nem csak nekem csipogott, de csak engem állítottak meg) Kérte, hogy adjam oda a blokkomat, amit le is ellenőrzött, utána megkérdezte, hogy a cipővel mi a helyzet. Elmondtam, hogy tegnap vásároltam ebben az áruházban, erre fel kérte a blokkját, ami nem volt nálam. Ezek után, bemondott valamit a rádiójába, további őrök jöttek, megjegyezném, elég gáz helyzet volt. Beszélgetés után arra következtettek, hogy loptam a cipőt, de mondtam, hogy nem így volt, haza megyek és visszahozom a blokkját! Nem segített, de kamera felvételt nem mutattak, viszont ki kellett hívni a szüleimet, akikkel kitöltettek egy lapot, amin az szerepelt, hogy én loptam a cipőt. Majdnem sírtam, olyan kínos volt. A szüleim kérvényezték, hogy mutassák meg a videofelvételt, amin szerepelek... Nem voltam ott, szóval nincs bizonyíték. A történtek után elvezettek minket a cipőm helyére, ahol természetesen ott volt a kicserélt használt cipő... stb. A történet vége az volt, hogy bizonyíték hiányában nem csináltak semmit (egyenlőre), de a biztonságiak teéjesen meg voltak győződve, hogy én loptam, vagy kicseréltem a cipőt. Sajnos ezt a szégyent nem tudom lemosni magamról, főleg hogy a szüleimet is odahívták - az egy órás vásárlásból 2 és fél óra lett. Közben mondanom sem kell, hogy mindenki engem bámult, de a drága szüleim legalább tudják, hogy teljesen jogszerűen vettem a cipőt. Mit tehetnék, hogy ez ne forduljon elő többet? Még mindíg nem tudtam túltenni magam rajta, remegek folyamatosan. Soha, de soha többé nem vásárolok a Decathlonban. Esetleg valaki tudna mondani hasonló kellemetlen helyzetet?

15/F

2012. febr. 18. 22:39
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
57%
Itt mossa magát? Azért ez nem a legmegfelelőbb hely rá.
2012. febr. 18. 23:39
 32/51 anonim ***** válasza:
85%
nézd meg a kérdéseket, van akiknek az. Tele van olyanokkal, amik nem is kérdések, csak arra vágynak, hogy mindenki hasra essen, hogy milyen nagyszerűek. Hogy együtt szidjunk valakit, hogy sajnáljuk őket. És ha nem felelnek meg a válaszok, akkor váratlanul de fénysebességgel jönnek a kiegészítések, amik néha már annyira nyilvánvaló hülyeségek, de a lényegük az, hogy "ha az alapsztori nem felelt meg arra, hogy mindenki azt írja, amit elvárok, akkor ráteszek még 10 lapáttal és akkor tuti azt írjátok majd, amit már eleve akartam!"
2012. febr. 18. 23:43
 33/51 anonim ***** válasza:
60%
A családi kapcsolatra lennék kíváncsi még.
2012. febr. 18. 23:49
 34/51 anonim ***** válasza:
73%
A kérdés nem elszólás? Nem arról van szó, hogy vett ugyan egy cipőt, amit másnap kicserélt egy másik párra.
2012. febr. 18. 23:50
 35/51 anonim ***** válasza:
79%
Amúgy nem egyszerű egy ilyen stílusú kamukérdés kitalálása.. Gondolkodtam én is, hogy leteszteljem magam, de vagy túlságosan életszerűek jutnak csak eszembe, vagy túl elrugaszkodottak.. Irtó nehéz ilyen, a kettő közti átmenet kamut kitalálni, hogy a szemfülesek észrevehessék a sántulást, de a legtöbben átsikoljanak (jézusom, nincs is ilyen szó) a részleteken és a nagy egész hihető is lehessen...
2012. febr. 18. 23:55
 36/51 anonim ***** válasza:
62%
Mi ez a hihetetlen sztori??? két dolog jut eszembe: 1. egy önjelölt sci-fi író rajtunk teszteli nemlétező képességeit. 2. Mé'nem alszol ilyenkor, ha 15 vagy?? - Már a kérdés szörnyű! Ha valóban valamennyi valóságalapja lenne a történetnek, akkor az lenne a kérdés, hogy "szóljak a fogyasztóvédelemnek?" és nem az, hogy loptam-e... a téli osztálykirándulásról, ahol egy 15 évesnek sátrat kell finanszírozni (max hálózsákot vetet az ofő, de nem egy SÁTRAT)... többi képtelenséget, hogy pont te látod a cipőkicsrélő tolvajt már nem is részletezem.
2012. febr. 18. 23:55
 37/51 anonim ***** válasza:
80%
Engem is érdekel: Ti komolyan ilyenkor sátraztok ? :DDD
2012. febr. 19. 00:07
 38/51 anonim ***** válasza:
79%

Azt tudom elképzelni, hogy vett egy pár cipőt, ámde valamiért selejtes volt. Talán csak otthon vette észre, hogy vacak, esetleg a próbaútján tönkrement. (jártam már így egy csizmával, első körben szétszakadt hátul:D ) És gondolom, jogosnak érezte (tévesen), hogy bemegy és kicseréli. Ami mondjuk hatalmas hülyeség volt a részéről, hisz még egy sima kínai boltban is adnak pár hónap garanciát egy 1500 forintos cipőre, nemhogy a Decathlonba, legalábbis gondolom én, mert én ott sosem vásároltam. Szóval nemhogy a vevőszolgálatra vitte volna, gondolta, inkább kicseréli, viszont lebukott és most ki kellett találnia egy sztorit, miért ment vissza az üzletbe, stb. stb.

És nyilván a kérdése arra vonatkozhatott, maga a cipőcsere lopás volt-e. Mert ha a sztorija igaz lenne, akkor nyilván nem lenne a válasz egyértelműen.

2012. febr. 19. 00:17
 39/51 anonim ***** válasza:
92%

tegnap 23:26

Á,ez nagyon jó. Amúgy én teljesen átsiklottam felette,fel se tűnt :)

Amúgy lehet ez valami túlélő tábor :) Bear Grylls után szabadon.

2012. febr. 19. 02:58
 40/51 anonim ***** válasza:
72%

Na most összezavarodtam. Mikor elolvastam a sztorit az első dolog, ami eszembe jutott, hogy itt a véletlenek tárháza van. Épp véletlenül megint mész a boltba, épp véletlenül valaki kicserélt egy épp ugyanolyan cipőt, ami rajtad van. Persze véletlenek mindig vannak, nem tudom, nem voltam ott. Tehát, ha igaz a sztori, akkor egyértelmű mit kell tenned, becsengetsz a blokkal a kezedben illetve valami fentebb valóval szépen elbeszélgetsz, hogy próbálja kicsit megnevelni a munkásait.

Egyébként pár éve volt nagy "divat" az ilyen nagyobb áruházaknál (Interspar), hogy kifelé menet a pénztárnál mindenkinek belekukkantottak a táskájába. Mondanom se kell, hogy irtó gáz, mikor adott esetben egészségügyi dolgaidat ott bámulja mindenki :D viszont egyszer volt egy srác épp előttem és volt nála másfél literes ásványvíz. Elkapta a biztonsági őr, hogy tuti lopta, de ha nem így van, akkor is tudnia kéne, hogy ha van vmi nála, ami kapható az áruházban, akkor még a bejáratnál kérni kell rá címkét. Szegény srác, nagyon sajnáltam, mert vitték hátra és speciel én elhittem ,hogy nem lopott semmit, mert egy másfél literes ásványvizet 70 forintért lehet venni, plusz elrakni sem épp egyszerű, úgyhogy ne tűnjön fel senkinek, ill. a gyerek vmi 5000 ft értékben vásárolt. Akkor miért épp a vizet lopta volna el???

2012. febr. 19. 09:52
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!