Kinek van igaza? Összevesztem mamámmal mert szerintem a nyugdíjasok akik nyugdíj mellett dolgoznak elveszik a fiatalok elöl a munkalehetőséget.
Mamám nyugdíj mellett dolgozik ilyen telefonos értékesítőnél. Most nemrég mesélte hogy az egyik nyugdíjas barátnőjét beszervezte oda ahol dolgozik. Én ezen kakadtam... és elmndatam véleményem hogy nem szép dolog h nem az unokájának szól mikor tudja hogy nincs munkám,de kéne. Azzal érvelt h nem lehet ott olyam jól keresni csak 60.000Ft-ot a nyugdíja több,stb.. és hogy a barátnőjének drágák a gyógyszerei,stb...
Én elhiszem h kevés a nyugdíj meg minden... de ezzel h a nyugdíjasok akik már ledolgozták a maguk idejét és még elmennek dolgozni a sok fiatal elöl veszik el a munkát
Én nem hiszem, hogy bárki elől elveszik a munkát. Aki AKAR dolgozni, és KERES munkát, az TALÁL.
Nem a mamád dolga, hogy állást találjon neked, hanem a TIED.
(Ha meg lehetne élni a nyugdíjból, nyilván inkább néznék a tv-ben a sorozatokat...)
az a baj, hogy a nyugdíj nem elég a megélhetésre elég sokszor - így megértem azt a nyugdíjast aki dolgozni kényszerül.
de valahol neked is igazad van. az lenne az ideális, ha a nyugdíj elég lenne a megélhetésre, és tilos lenne nyugdíjasként dolgozni, max tanácsadóként, vagy önkéntesként vagy amikor az idős betanítja a fiatalabbat, vagy amikor annyira tapasztalt hogy nyugdíjasként is szükség van a munkájára pl egyetemi tanár.
30N
Oké drága elmennél éhbérért hozzánk ruhatárosnak????
Mondjuk cuki diplomával épp minimálbérért, illetve mivel csak részidős vagy annyiért se...?
Sok nyugdíjas pár órára a kenyérrevalóért gürizik, olyan helyen ahová a fiatal csak évek után jelentkezik... mert az a meló büdös. Sajna ez van...
Ha telefonos értékesítőként akarsz dolgozni (amit nem ajánlok), ezer ilyen hirdetést találsz.
Nincs igazad szerintem. Szomorú helyzet, de ha egyszer nem lehet megélni a nyugdíjból, akkor muszáj dolgozni.
"Aki AKAR dolgozni, és KERES munkát, az TALÁL. "
Ez nem teljesen igy van!
A mai Magyarországon aki keres munkát nagyon nehezen talál,vagy nem talál és el kell huznia külföldre hogy megéljen ugy mint nekem!
Egyetértek a kérdezővel!
Te nemes egyszerűséggel hülye vagy! Nem a fiatalok elöl veszik el a munkát, legtöbbjük olyan munkakörben dolgozik, amit a fiatal el sem vállal! Pl. elmennek biztonsági őrnek potom pénzért, annál több munkáért! Te biztos elmennél 60-70-ért folyamatos 12-16 sőt 24órázni egy raktárba őrnek, mi? Na, ők elmennek, és gondolhatod, 40-nél is több ledolgozott év után milyen megerőltető nekik!
És sokszor nem teljes állásban dolgoznak, azzal ki elöl veszik el a munkát? És gondolhatod, ha az adott munkáltató nak van egy 25 éves meg egy 65 éves jelentkezője, nem az öreget fogadja fel! De ezeknek az állásoknak a nagy részére nem jelentkezik más, mint öregek, mert mint mondtam, alul vannak fizetve!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!