Kinek van igaza? Összevesztem mamámmal mert szerintem a nyugdíjasok akik nyugdíj mellett dolgoznak elveszik a fiatalok elöl a munkalehetőséget.
Mamám nyugdíj mellett dolgozik ilyen telefonos értékesítőnél. Most nemrég mesélte hogy az egyik nyugdíjas barátnőjét beszervezte oda ahol dolgozik. Én ezen kakadtam... és elmndatam véleményem hogy nem szép dolog h nem az unokájának szól mikor tudja hogy nincs munkám,de kéne. Azzal érvelt h nem lehet ott olyam jól keresni csak 60.000Ft-ot a nyugdíja több,stb.. és hogy a barátnőjének drágák a gyógyszerei,stb...
Én elhiszem h kevés a nyugdíj meg minden... de ezzel h a nyugdíjasok akik már ledolgozták a maguk idejét és még elmennek dolgozni a sok fiatal elöl veszik el a munkát
Az én családom biztos az űrből jött.. Hát ez tuti... De, hogy nagymamám varázsló, az holt biztos.
És hogy itt mennyi unatkozó nyugdíjas meg elvakult fiatal van, az is biztos... Simán meglátszik, az alapján, ahogy a válaszokat pontozzák. :)
No nem baj. Szerencsére olyan családom van, hogyha tudnák, munkát keresek, és van üresedés valahol, ahova be tudnak ajánlani, hát nekem szólnak, nem a szomszédasszonynak.
Megélni a nyugdíjból?? Nesze nektek öregek..
Én részben egyetértek veled is, részben a nagymamáddal is. Mi családi házban élünk, de csak édesanyám fizetése elmegy a rezsire, pedig korszerű, jó fűtési rendszerünk van és a ház kívülről szigetelt (ráadásul nem is olyan nagy). Azonban egy fizetésből mégsem tudnánk élni. Nagymamám egy két szobás kis lakásban lakik egy társasházban. Közös költség szerencsére nincs, a ház körül megoldanak mindent maguk, váltva. 51-2 ezer forintot kap nyugdíjként, nem fűti csak az egyik szobát, azt is csak minimálisan, mert többet nem bírna a pénztárcája. (Értem azt úgy, ha nincs rajtam három pulóver télen nála, akkor megfagyok.)
A kajáját kb a zsíroskenyér és a lekváros kenyér adja ki, mert nagyiként mire másra is gondolna, ha nem az unokáira... Ha nagyritkán sikerül összegyűlnie az egész családnak és megyünk hozzá kajára, olyan lakomákat csap, hogy csak lesünk. Neki nem számít, hogy ő nélkülözik, csak nekünk legyen jó, pedig sosem kértük, sőt... Minden fillért igyekszik félretenni, de ígysem tud megélni a nyugdíjából. Eljár egy idős nénihez minden héten egyszer takarítani, komoly 20 ezer forintos plusz havi bevételért. Lehet nem tudják sokan felfogni, de neki ez a 20 ezer forint lét kérdés... Csupán annyit jelent, hogy megtudja-e magának venni a kenyeret abban a hónapban vagy sem. Szerintem érthető az, hogy a nyugdíjasok is igyekeznek valami plusz munkát találni kiegészítésként, de azzal én sem értek egyet, hogy komolyabb állásokat kaphassanak nyugdíj mellett. Pl nem egy olyanról tudok, aki 140 ezret keres, mellette még kapja a kis nyugdíját és sokkal jobban él, mint bármelyik fiatal. Na ezzel nem értek egyet. De b*sszus 20-40-50 ezres kis fizetéseket ne sajnáljunk már tőlük! Ezeket többnyire fiatalok úgysem vállalnák el, akkor meg hagy csinálják.
Nekem is rosszul esne, ha a nagyim nem rám gondolna első sorban, de azért tisztelném annyira, már csak azért is mert a nagyim, hogy ha meg is jegyzem, hogy nekem is jól jött volna ez az állás, nem veszek ezen össze vele és nem oktatom ki az élet nagy dolgairól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!