Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kinek van igaza? Összevesztem...

Kinek van igaza? Összevesztem mamámmal mert szerintem a nyugdíjasok akik nyugdíj mellett dolgoznak elveszik a fiatalok elöl a munkalehetőséget.

Figyelt kérdés

Mamám nyugdíj mellett dolgozik ilyen telefonos értékesítőnél. Most nemrég mesélte hogy az egyik nyugdíjas barátnőjét beszervezte oda ahol dolgozik. Én ezen kakadtam... és elmndatam véleményem hogy nem szép dolog h nem az unokájának szól mikor tudja hogy nincs munkám,de kéne. Azzal érvelt h nem lehet ott olyam jól keresni csak 60.000Ft-ot a nyugdíja több,stb.. és hogy a barátnőjének drágák a gyógyszerei,stb...

Én elhiszem h kevés a nyugdíj meg minden... de ezzel h a nyugdíjasok akik már ledolgozták a maguk idejét és még elmennek dolgozni a sok fiatal elöl veszik el a munkát

2012. febr. 17. 16:15
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/75 anonim ***** válasza:
69%

A 74 ezres nyugdíj nem kevés, van aki annyit se kap.

Nem is beszélve arról, hogy egy gyárban dolgozó (napi 12 órát, több műszakban) is ennyit keres. Ők hogy élnek meg belőle?

2012. febr. 17. 17:04
 42/75 A kérdező kommentje:

és én miből éljek meg mikor az össz jövedelmem 28.000Ftos RAT segély és ezt se kapom sokéig? Nekem ugyanugy kell a munka mint a nyugdíjasnak aki legalább kap vmi pénzt,ugyanugy kell fizetnem nekem is a rezsit,meg a számlákat.

22 éves vagyok 20 éves korom óta dolgozgatok,de még az egy évem se volt meg összesen hogy legalább rendes munkanélkülit kapjak.

2012. febr. 17. 17:06
 43/75 anonim ***** válasza:
77%

"Látom, jelenleg 58%-os áll a 30-as válasz, de nem baj, lesz ez még kevesebb is!!!

Na látjátok, EZÉRT nincs munkátok, nem a nyugdíjasok miatt. Azért nincs, mert az egyetlen hozzászólást, ami az álláskeresés mikéntjéről szól, 58%-ra értékelitek, ahelyett, hogy MEGFOGADNÁTOK!!!

Ez az 58% nagyon pontosan jellemzi a munkához való hozzáállásotokat. "

Én pl. igazat adok abban, hogy így kéne munkát keresni,csak az a helyzet,hogy nem a kérdésre vonatkozik a válasz. Ha a kérdező tegyük fel nem keres napi 8 órában munkát,akkor alanyi jogon elveszti azt a lehetőséget, hogy a nagyanyja a munkát felkínálja neki?

2012. febr. 17. 17:07
 44/75 anonim ***** válasza:
75%
32-nek! Bizony, hogy be kell jelenteni! Ha x összeget keresel, akkor elesel a nyugdíjtól! Úgyhogy hülyeség, amit írsz!
2012. febr. 17. 17:08
 45/75 anonim ***** válasza:
94%

teljesen mindegy hogy valaki munkanélküli fiatal vagy dolgozó nyugdíjas, akinek a fizetése 100 ezer alatt van az nagyon nehezen tud megélni

Nem a nagyit kell szidni hanem az államot ha több lenne a nyugdíj akkor nem dolgozna minden második nyugdíjas és lenne hely a fiataloknak.

Szembe szomszédom nyugdíja 140 ezer ő nem dolgozik mellette. Apám rokkant nyugdíja 60 ezer körül volt ő dolgozott mellette, félig le van nyomorodva és mivel enni kell ezért útépítkezésnél vállalt munkát.

2012. febr. 17. 17:11
 46/75 anonim ***** válasza:
94%

32-es vagyok.

BE KELLENE jelenteni, de nem jelentik be. Pontosan azért, hogy kapja a nyugdíjat is, és nem fizetnek utána semmit. Te a Holdról jöttél, ezt mindenhol így csinálják.

2012. febr. 17. 17:12
 47/75 anonim ***** válasza:
34%

41-es! Azért más ám ha valaki nem egyedül él és fiatalabb! Több lehetősége van változtatni, váltani, képeznie magát, mint egy idősebbnek!

És igen, én is 22 éves vagyok! De tisztelem az időseket, rengeteget köszönhetünk nekik! Egyáltalán azt, hogy létezünk! Akik szidják őket, azoknak valószínű nincs hozzájuk közel álló idős családtagjuk. Kíváncsi vagyok, hogy mit csinálnátok ti ilyen kevés nyugdíjból, idősen, betegen (tegyük hozzá, hogy nem nagyon számíthattok senkire). Kívánom, hogy gyermekeitek ne olyanok legyenek, mint ti, mert akkor semmi jóra nem számíthattok!

2012. febr. 17. 17:15
 48/75 anonim ***** válasza:
95%
Nem a Holdról jöttem! Tudod vannak még becsületes munkaadók. Jön egy ellenőr és nagyobb a káruk, mint a hasznuk.
2012. febr. 17. 17:17
 49/75 anonim ***** válasza:
59%

Én ezt azért tartom igazságtalannak (igaz csak 14 éves vagyok!lelehet pontozni!)mert a nyugdíjas keres/kap kb havi 60 ezer forintot és emelet még a munkából is kap pénzt, na most ez így kapásból 120e Ft ami egyedül élő nyugdíjasnak nem kevés (nem is sok mielőtt valaki félre értene).

És tényleg a kérdezőnek meg kell élni 22e-ből ami lássuk be lehetetlen,azért 50-60ezerből könnyebb megélni!

Igaz még én csak most leszek szakközepes,de már most félek ,hogy nem lesz munkám és külföldre kell mennem.

100%-ban egyet értek a kérdezővel:)

14L

2012. febr. 17. 17:21
 50/75 anonim ***** válasza:
87%

Lehet, hogy elveszik a munkát a fiataloktól, viszont a nyugdíja egyeseknek annyira kicsi, hogy muszáj dolgozniuk.

Mit csináljanak, üljenek otthon, és haljanak éhen?

A család nem szokta támogatni több tízezerrel a nyugdíjas szülőt, mert nem tudja megtenni, szóval, ha fűteni akar, meg enni, akkor kénytelen dolgozni!

2012. febr. 17. 17:42
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!