Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kinek van igaza? Összevesztem...

Kinek van igaza? Összevesztem mamámmal mert szerintem a nyugdíjasok akik nyugdíj mellett dolgoznak elveszik a fiatalok elöl a munkalehetőséget.

Figyelt kérdés

Mamám nyugdíj mellett dolgozik ilyen telefonos értékesítőnél. Most nemrég mesélte hogy az egyik nyugdíjas barátnőjét beszervezte oda ahol dolgozik. Én ezen kakadtam... és elmndatam véleményem hogy nem szép dolog h nem az unokájának szól mikor tudja hogy nincs munkám,de kéne. Azzal érvelt h nem lehet ott olyam jól keresni csak 60.000Ft-ot a nyugdíja több,stb.. és hogy a barátnőjének drágák a gyógyszerei,stb...

Én elhiszem h kevés a nyugdíj meg minden... de ezzel h a nyugdíjasok akik már ledolgozták a maguk idejét és még elmennek dolgozni a sok fiatal elöl veszik el a munkát

2012. febr. 17. 16:15
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/75 anonim ***** válasza:
84%
Ismertem olyan nyugdíjast, akinek száz ezer Ft körül volt a nyugdíja, de emellett elment dolgozni. Na, ezt nem tudom megérteni. Egy magára kevés a száz ezer, de egy családnak meg sok, ha a minimálbérből élnek meg? Tudom, nem minden nyugdíjasnak ilyen magas a nyugdíja, de akinek igen, az mért nem elégszik meg vele? Meg így nem csak a fiataloktól, de a nála rosszabb sorban élő nyugdíjasoktól is elveszi a lehetőséget.
2012. febr. 17. 16:50
 32/75 anonim ***** válasza:
81%

29-nek.

Nem vagy egyedül, és is ilyen "földönkívüli" családban nőttem fel. És teljesen egyetértek veled. 33/N

És a kérdezővel is. Engem is utasítottak már el munkahelyek. Aztán amikor utánanéztem, hogy mégis kit vettek fel, bizony sok helyen a nyugdíjast. Mert azt már nem kell bejelenteni.

2012. febr. 17. 16:50
 33/75 anonim ***** válasza:
82%
A sok hülyének csak 1 kérdést tennék fel: ki van rosszabb anyagi helyzetben,akinek van havi fix 60 ezer nyugdíja,vagy akinek van havi fix 0 jövedelme? Egyszerű kérdés,érdekelne a nagyokosok véleménye. Kinek van nagyobb szüksége munkára,akinek van havi "jövedelme",vagy akinek nincs?
2012. febr. 17. 16:54
 34/75 anonim ***** válasza:
75%

*van kertje ahol megterem a sárgarépa, a borsó,

Szerencséje van, hogy van kertje. A 8. ker-ben, a 2 négyzetméteres erkélyen max. muskátli terem.

+ Szerencséje van, hogy olyan az egészsége, hogy meg tudja termelni... (De vajon meddig bírja majd...? És ha nem bírja, mert beteg lesz, vajon miből telik gyógyszerre? Mert az sem olyan egyértelmű ám, hogy majd az unoka segít, mert az öregek nem szeretnek elfogadni... Inkább nem esznek vagy nem fűtenek, de nem fogadnak el, legalábbis a normálisabbak.)

A keresztanyám is gazdálkodott. Aztán először elesett, eltörte a lábát, aztán rögtön azután, hogy úgy-ahogy felépült, jött a mellrák 70 évesen.

Szerinted?

Megsúgom, nem lett happy end a vége. Pedig rengetegbe került az orvos és a gyógyszer is. :(

2012. febr. 17. 16:55
 35/75 anonim ***** válasza:
70%
16.54. Ott a pont! Már ezt próbálom én is magyarázni a népnek, de úgy látszik nehéz a felfogásuk. Ennyiről van szó, nem többről.
2012. febr. 17. 16:56
 36/75 A kérdező kommentje:

Dolgoztam is már ilyen telefonos értékesítőként,de a cég csödöt jelentett és nemes egyszerüséggel nem volt hajlandó kifizetni.

Nincs otthon internetem,könyvtárból küldöm az önéletrajzokat ahova csak tudom,mindennap nézem a munkanélkülibe a falat,hirdetést is adtam már fel,és még sincs semmi.

Zalamegyében a Flextronicsban én is dolgoztam már többször is,de elég hamar bele estem a leépítésben :/ legutoljára ugy küldtek h fél évig vissza se vesznek,még 2,5 hónapnak kell hogy leteljen

2012. febr. 17. 16:58
 37/75 anonim ***** válasza:
49%
Idefigyelj! Édesanyám idén lett nyugdíjas! 74000Ft-ot kap. Ebből szerinted hogyan lehet megélni? A rezsi legalább 50000Ft... Marad 24000. Van törlesztőrészlet, ami 30000Ft. Na, hogyan tudna ebből megélni? Vegyük úgy, hogy nincs részlet. Még így sem menne. Ezért 4órában dolgoznia kell. Ha több lenne a nyugdíja, akkor esze ágában sem lenne tovább dolgozni. Mivel nem tud ebből a pénzből megélni, így kénytelen dolgozni. Ráadásul egyedül él. Nem értem, hogy miért sajnálod a pénzt a saját nagymamádtól... Szerintem elég szomorú az, hogy rengeteg nyugdíjasnak dolgozni kell a megélhetésért. Inkább haljanak éhen, legyenek hajléktalanok? Elárulom neked, hogy huszonéves fejjel gondolkodok így! Inkább köszönettel tartozhatnál neki... nélküle és a szüleid nélkül sehol sem lennél!
2012. febr. 17. 16:58
 38/75 anonim ***** válasza:
53%
Mért sajnáljátok azoktól a fiataloktól a pénzt, akik élni próbálnak, családot alapítani és rendezni a hiteleket?
2012. febr. 17. 17:00
 39/75 anonim ***** válasza:
56%

Látom, jelenleg 58%-os áll a 30-as válasz, de nem baj, lesz ez még kevesebb is!!!

Na látjátok, EZÉRT nincs munkátok, nem a nyugdíjasok miatt. Azért nincs, mert az egyetlen hozzászólást, ami az álláskeresés mikéntjéről szól, 58%-ra értékelitek, ahelyett, hogy MEGFOGADNÁTOK!!!

Ez az 58% nagyon pontosan jellemzi a munkához való hozzáállásotokat.

30-as

2012. febr. 17. 17:01
 40/75 anonim ***** válasza:
59%
Nem tudom, sírjak vagy nevessek?
2012. febr. 17. 17:04
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!