Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kinek van igaza? Összevesztem...

Kinek van igaza? Összevesztem mamámmal mert szerintem a nyugdíjasok akik nyugdíj mellett dolgoznak elveszik a fiatalok elöl a munkalehetőséget.

Figyelt kérdés

Mamám nyugdíj mellett dolgozik ilyen telefonos értékesítőnél. Most nemrég mesélte hogy az egyik nyugdíjas barátnőjét beszervezte oda ahol dolgozik. Én ezen kakadtam... és elmndatam véleményem hogy nem szép dolog h nem az unokájának szól mikor tudja hogy nincs munkám,de kéne. Azzal érvelt h nem lehet ott olyam jól keresni csak 60.000Ft-ot a nyugdíja több,stb.. és hogy a barátnőjének drágák a gyógyszerei,stb...

Én elhiszem h kevés a nyugdíj meg minden... de ezzel h a nyugdíjasok akik már ledolgozták a maguk idejét és még elmennek dolgozni a sok fiatal elöl veszik el a munkát

2012. febr. 17. 16:15
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/75 A kérdező kommentje:

Már hónapok óta keresek munkát de sehol nem találok. Nekem is kellene kenyérre pénz mégsincs...

Mamám azzal is érvelt h azért nem szólt nekem mert én fiatal vagyok és majd elmegyek szülni. Ez a cég meg sosem hirdet hogy van felvétel,mert az alkamazottak elöbb utóbb beszervezik az ismeröst ha van üresedés.

Elhiszem h nagyon kevés a nyugdíj,de a fiatalnak hogyan legyenek meg a nyugdíjhoz az évei ha nem tud hol dolgozni? Nem elöször botlok bele ilyenbe hogy a munkahelyen már nyugdíjas alkalmazott van.

2012. febr. 17. 16:28
 12/75 anonim ***** válasza:
78%
Egy fiatal is elvállal akármilyen melót, hiszen kell a pénz mondjuk a hitelre vagy a gyerekre. Akkor nézzük az egy főre esőt, utána reklamáljunk, kinek is rosszabb a helyzete.
2012. febr. 17. 16:29
 13/75 anonim ***** válasza:
58%
Aki benne van a dologban, az tudja miről van szó és tudja, hogy nagyon nehéz munkát találni. És az elég bosszantó tud lenni, hogy ezt a kevés helyet a nyugdíjasok is elveszik, holott lehet, hogy ő nem szorul annyira rá.
2012. febr. 17. 16:31
 14/75 anonim ***** válasza:
73%

Szerintem a második legszarabb megye Jász-Nagykun én itt lakom és itt csak az nem talál munkát aki nem akar dolgozni, hisz sok a gyár és oda bárkit felvesznek.

A nyugdíjastól meg ne sajnáld azt a kis plusz pénzt, mert egyszer te is leszel nyugdíjas.

2012. febr. 17. 16:32
 15/75 A kérdező kommentje:
Én is elvállalnék akármit csak legyen munkám. Tele vagyok adósságal,hónapok óta nem tudtam a rezsit fizetni sem... már vágrehajtással fenyegetnek. Lassan ott tartok hogy eluszik a lakás amit az anyai nagymamamámtól örököltem mert nem tudom fenntartani
2012. febr. 17. 16:32
 16/75 anonim ***** válasza:
55%

Tipikus magyar vagy! Biztos épp a mamád miatt nincs állásod, meg azok miatt, akik nyugdíj mellett dolgoznak. Sőt, talán miattuk csökken a népesség... Miért kell nekiesni egy sokkal többet megélt és dolgosabb generációnak, mint a tiéd?

Munka van, csak meg kéne találni. Milyen érdekes, ahol én dolgozom, soha nem találnak elég jelentkezőt. A sok munkanélküli inkább vár a sült galambra, de oda el nem megy, derogál neki! Az ilyenek vessenek magukra!!!

2012. febr. 17. 16:33
 17/75 anonim ***** válasza:
73%
Én nem sajnálom a nyugdíjasoktól a pénzt, de azok a családok, akik tele vannak kiadásokkal és szinte nulla a bevételük, azok jobban megérdemelnék a munkahelyet.
2012. febr. 17. 16:34
 18/75 anonim ***** válasza:
79%

[link]

Tessék. Rengeteg értékesítői munka van, ha mindre beadtad a jelentkezést, visszatérhetünk a témára.

2012. febr. 17. 16:34
 19/75 anonim ***** válasza:
46%
A fő probléma az emberekkel, hogy elvárják az államtól/aktuális dolgozóktól, hogy eltartsák őket. Senkinek eszébe nem jut az öngondoskodás, hogy elég pénzt összespóroljon a nyugdíjas évekre. Ugyanis alapvető nézetbeli gond az az általános vélekedés, hogy a nyugdíjasokat el kell tartani.
2012. febr. 17. 16:37
 20/75 A kérdező kommentje:

Én tényleg elhiszem hogy egyszer leszek nyugdíjas ... de mikor ha soha nem lesznek meg az éveim? Arra már nem is gondolok hogy gyerekem vállaljak 30 éves korom alatt...

Ők már ledolgozták a maguk idejét a fiataloknak is kellene a munka.

2012. febr. 17. 16:38
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!