A szókincsemet szeretném bővíteni olvasással, de már nem tudom, mit olvassak, tudtok ajánlani könyveket?
Az a baj,hogy leginkább a Dosztojevszkij regények, Irwin shaw regények,Remarque regények kötnek,le de ezeket már mind olvasstam,mit olvassak?Próbáltam más könyveket ,de nem feküdtek úgy nekem mint a fentebb említett regények..
Tudnátok mondani jó könyveket amik izgalmasak,(nem jack London)szókincset fejlesztenek és legalább 400 oldalasak?
Köszönöm
Az én ajánlatom, ha nehéz regényt akarsz
Simone de Beauvoir: Minden ember halandó
Ez intellektuálisan nem semmi. Arról szól, hogy van-e "haszna" annak a ténynek, illetve tudatnak, hogy meghalunk, életünk, törekvéseink szempontjából.
Umberto Ecót is érdemes olvasni! A rózsa neve pl. Szerintem ez fog tetszeni.
Ha pedig kifejezetten szofisztikált nyelvezetű, költői kígyómondatokra vágysz, tégy egy próbát Angela Carter novelláival A kínkamra c. kötetben. (Ez nem biztos, hogy tetszeni fog, sajátos ízű gothic. De a fordítónak lehetett vele dolga...)
Én kérdeztem meg a kedves kérdező korát. Őszintén gratulálok, hogy fiatal barátukban van igényesség. A Jó Isten tartsa meg e nemes szokásodat!
Az izlések kavalkádja vonult fel, felelősséggel merem állítani, hogy mindenki hasznos hozzászólást írt a fiatalember szellemi - és az olvasás öröme által - lelki gyarapodás érdekében.
Mindenknek csak gratulálni tudok!!!
nem tudom mennyire fejleszti a szókincsed de nekem nagyon tetszet:
Pasquale Festa Campanile: A szerelmes boszorkány
(Azért ajánlom mivel azt írtad hogy szereted az Irwin Shaw könyveket)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!