Hogyan fejlesszem a szókincsemet?
A szókincsemet szeretném fejleszteni mert gyakori ,hogy nem tudom kifejezni magam és gyakran mondom,hogy öööö -aaaa.
És ez néha kellemetlen .
Csak komoly válaszokat szeretnék.Köszönöm.
Olvasás, ahogy előttem is mondták. De azért nem csak a klasszikusokból lehet tanulni. Most nem bánom, ha lehurrogtok, akkor is leírom, hogy szerintem pl. a Harry Potter magyar fordítása nagyon nagyon jól sikerült, én pl. azóta használom a "botorság" kifejezést, mióta abban olvastam. Mármint korábban is ismertem ezt a kifejezést, de ott annyira megtetszett :) Meg van benne sok ilyen jó kis hangulatos kifejezés.
Igazából szinte mindent érdemes olvasni, ami nem ponyvairodalom. Mondom, a Harry Pottertől kezdve az Agatha Christie könyveken át a Szabó Magda regényekig mindenben találtam olyan kifejezéseket, szófordulatokat, amik nagyon tetszettek, és amiket azóta örömmel használok. Pedig ezek nem mondhatók klasszikus irodalomnak.
Nem azt mondom, lehet persze Jókait is olvasni (más kérdés, hogy én nem szeretem), mert tényleg nagyon ékesen használja a magyar nyelvet, csak nem biztos, hogy azt a köznapi kommunikáció során is fel tudod használni. Ártani persze nem fog :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!