Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szókincsemet, kifejezőképesség...

Szókincsemet, kifejezőképességemet szeretném bőviteni. Vannak online tesztek, és ehhez hasonlók?

Figyelt kérdés
Valamint ilyen szótárak ?
2011. márc. 5. 20:26
 1/6 anonim ***** válasza:
A legjobb, ha rengeteget olvasol. Élvezed, és közben tanulsz is, persze egyénfüggő, kinek mi jön be.
2011. márc. 5. 20:29
 2/6 anonim ***** válasza:
A legkézenfekvőbb megoldás: olvass sok szépirodalmat.
2011. márc. 5. 20:29
 3/6 anonim ***** válasza:
Nem kell szép irodalmat olvasni hozzá, csak igényesen megírt könyveket, ez lehet ifjúsági regény is, de szerintem is ez a legjobb megoldás, ha csak úgy magolni probálnád, akkor csak elfelejted egy idő után.
2011. márc. 5. 20:55
 4/6 anonim ***** válasza:

A szótárak nem arra valók, hogy szókincset bővíts velük. Soha nem is fog velük sikerülni, se idegen nyelven, se magyarul.

Olvasni kell. Nem szótárakat, hanem verseket, regényeket, amint az előzők is mondták.

2011. márc. 5. 20:55
 5/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm válaszaitokat és segitségeteket ! Mindenképp keresni fogok egy érdeklődésemnek megfelelő könyvet
2011. márc. 5. 20:58
 6/6 anonim ***** válasza:

Taulj kb. 2 külföldi nyelvet, mert a fordításoknál rájössz, hogy a magyar megfelelőjét nem igazán ismered.

Velem is így, hogy angolt tanultam, aztán rájöttem arra, hogy milyen kevés magyar szót használok, pedig nem voltam rossz magyarból sem.

2011. márc. 6. 09:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!