Mit tegyek, hogy fejlesszem a kommunikációs képességeim?
Ez hosszú lesz...
Középiskolás lány vagyok és van egy elég nagy problémám: félénk és visszahúzódó vagyok.Szerintem ez önmagában nem baj,mert szerintem a hozzám hasonló emberek aranyosak és mert sosem akartam olyan lenni,mint a többi velem egykorú lány...nagypofájú,csúnyán beszélő,flegma,mindenen vihorászós kis p*csa.Sajnos tudom,hogy pedig a velem egyidősek körében ez nagy divat.Nehezen illeszkedem be,az osztályomba sem igazán tudtam érvényesülni,pedig több éve együtt vagyok velük.Nem tudnak rólam semmit,nem akarnak velem beszélgetni,"kukának" tartanak(habár az is igaz,hogy diszkós állatokkal van tele az osztályom,akikkel nehéz egy értelmes szót is váltani).Akik viszont szeretnek és igazán ismernek,az a kevés barátom tudja,hogy egy kedves lány vagyok,akivel komoly dolgokról is lehet beszélgetni meg viccelődni is.Sajnos az emberek,mint fentebb is írtam nem akarnak elfogadni,nem tudják tudomásul venni,hogy kicsit más vagyok és hogy ezért nem kell elítélni.A poén az egészben,hogy a 3 évvel vagy még ennél is idősebb emberekkel nagyon jól el tudok beszélgetni és ha szóban felelnem kell,akkor is egész szépen meg tudom fogalmazni a mondanivalóm és kifejezni magam. Érzem,hogy nem vagyok "kuka",de a korombeliekkel nehezen érvényesülök. Már pedig az a legfontosabb,hogy a korombeliekkel kijöjjek,mert hát mégis a korosztályom. Szerintetek túl normális és érett vagyok a korosztályomhoz képest vagy valamit nagyon rosszul csinálok?Hogyan tehetnék szert jobb kommunikációs készségekre?Hogyan érvényesüljek jobban és van valami kurzus,ami segítene nekem még jobban kiteljesedni,hogy ne okozzon gondot a kapcsolatépítés a többi emberrel?Kérlek segítsetek!
Én is hasonló vagyok, de sajnos nem tudok érdemben válaszolni, (vagy csak nincs meg a hangulatom hozzá). Ha meglesz, összehozok valamit. Merrefelé laksz ha szabad tudnom?
21/F
Nem is ismersz,hogy ítélkezz rólam.De annyit elárulhatok hogy nem vagyok beképzelt!Úgy gondolom,hogy vannak bizonyos szituációk,ahol nem az érkezőnek kell megtennie az első lépést,hogy valakit megismerjen,hanem annak,aki már a közösség tagja,ahova érkezik egy új személy.
Normális válaszokat esetleg?-.-"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!