Hogyan bővíthetnem, csiszolhatnám a szókincsemet?
Például a sok izé... Meg hogy úgy hívom fel valakinek a figyelmét a mondandómra: öregem,... Meg ha valaki megszólít rögtön azt mondom: JA, szia...
Szebbé, változatosabbá, kifinomultabbá szeretném tenni.
A könyvek tényleg sokat segítenek. Nem feltétlenül Jókaira gondolok, bár kétségkívül onnan tudsz elsajátítani egy halom mélyen-udvarias kifejezést.
Valami kevésbé ponyva, de nem is túl rágós olvasmány... :) Minél több, annál jobb. Sokféle stílussal találkozol, az pedig jól csiszolja, mi a tied.
(Első körben javaslom, hogy regisztrálj a www.moly.hu oldalra, ott elolvashatod a fülszövegeket, megtalálhatsz könyveket, másokat, akik elolvasták vagy éppen tervezik az olvasást... Némi pozitív-negatív kritika után tudod, mihez fogsz hozzá, így válogathatsz is, mi érdekelt másokat és mi lehet jó, mi tetszhet neked. Aztán irány egy könyvtár!)
A válasz írója 71%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnap 19:17
Én is csináltam, de ha már sok szó van, van, hogy elfelejtem, bár akkor is tudom, hogy körülbelül mit jelent :) Ez jó ötlet, ki is próbálom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!