Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan bővíthetem a szókincsem...

Hogyan bővíthetem a szókincsemet angolból?

Figyelt kérdés
Jelenleg is jó pár szót tudok angolból, de közel sem az összeset. Szeretném bővíteni a szókincsemet, de nem tudom, hogy hogyan kéne. Üljek le a szótár elé és magoljam a szavakat? Vagy van más megoldás is?
2011. okt. 21. 16:38
 1/4 anonim ***** válasza:

Én szerintem azt csinálhatnád, hogy angolul nézel meg filmeket, vagy angolul hallgatsz rádiót, TV-t,zenét stb.... és akko már rögzül pár szó a fejedben...

Nem tudom mennyi idős vagy,én két tannyelvű gimibe járok, és az angol tanárom azt mondta, hogy ezekkel a dolgokkal tudjuk bővíteni a szókincsünket.

De szerintem semmiképp ne állj neki egy szótárnak, mert belezavarodsz, és pár hét után úgyis elelejted a jelentésüket...

2011. okt. 21. 18:22
 2/4 anonim ***** válasza:

Szótárból aki megtanulja a szavakat, annak meghajolok, de őszintén. Egyébként meg ha meg is tanulja akkor meg jó nagy marhaságot követett el, feltéve ha kétnyelvű sótárt használ. Egyébként a szavak úgymond sose fogynak el bizonyos értelemben, csak egy idő után fogynak az ismeretlenek, és amit meg még nem hallottál azt (ha nem valami nagyon spec. szakszó) magadtól ki tudod találni.

Ajánlok irodalmi regényeket, híradót, különösen a BBC-t és CNN-t, igen szépen, választékos nyelvet használnak. Aztán az újságban használt nyelvezet megint más, de ez annyira már nem lehet nagy akadály ezek után.

2011. okt. 21. 18:44
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszi a segítségeteket! Többen is ajánlották már, hogy nézzek angol nyelven filmeket, de én nem tudom rávenni magam. Semmit nem értenék belőle, tudom és szerintem úgy nem sokat tanulok vele, ha csak hallgatom, de nem értem az egészet.
2011. okt. 21. 19:34
 4/4 anonim ***** válasza:

Nehogy leülj és magolj szótárból, az semmit sem ér. Én szódogákra szoktam így tanulni, de hiába tudom őket magyarról angolra tökéletesen, használni megint más, egyszerűen nem nagyon jutnak eszembe ha kéne.

Viszont olvass, nézz filmeket angolul, angol felirattal. Ha még kezdő vagy, vannak rövidített könyvek, kevesebb szóval, egyszerűbb nyelvtannal. Amit nem tudsz, azt megnézheted a szótárban, de fontos, hogy nem kell minden szót értened, egy csomót ki lehet találni a szövegkörnyezetből vagy anélkül is megérted a mondatot. Az össze szót úgyse fogod soha tudni, meg kell tanulni azok nélkül is megérten a szöveget. De ha csak szavakat akarsz tanulni, szótározz közben, ami többször előfordul, azt a végére már magolás nélkül is tudni fogod. :)

2011. okt. 21. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!