Miért románozzák le sokan a székelyeket, erdélyi magyarokat?
Nem akarok semmilyen politikai vitát indítani ezzel, (amúgy sincs semmilyen radikális nézetem ilyesmivel kapcsolatban, igazából tökre lesz.rok mindenféle politkát és ideológiát és f.szomtudjamit :))
A kérdés őszinte és egyszerű. Tényleg nem értem milyen alapon mondják az erdélyi magyarokra sok határon belüli magyar hogy románok?
Én jártam kint Erdélyben kirándulni, vannak ott magyarok is, románok is, elférnek egymás mellett, én is elfértem mellettük mikor kirándultam, nem voltak rossz tapasztalataim.
Lettek ott magyar ismerőseim és vannak itt élő Erdélyből származó ismerőseim is. Én nem mondanám őket románnak.
Aki mégis, attól szeretném megkérdezni hogy milyen alapon véli mégis úgy hogy románok?
Indoklással! Mert azt hogy "csak mert azok és kész" kicsit kevésnek tartanám válasznak.
Előre is köszi!
u de sok okos embervan itt en Szekely vagyok 23 eve elek magyarorszagon es azota roman letem;- Mikor lesz egy székelyből román ?
- Amikor Magyarországra költözik !!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!