Falura kell költöznöm, mit tegyek?
16 éves vagyok, Budapesti, a szüleim vidékre akarnak költözni, konkrétem egy FALUBA!!! Nagyon ki vagyok akadva, én nem akarok disznót meg csirkét nevelni meg ilyesmi... Hogy fogok beszélni a barátaimmal, net sincs ilyen helyen....
Ja, a falu neve Újhartyán.
Segítsetek!!
Nekem korrekt kis falunak tűnik.
Nem a világ vége, de ha nem tetszik elmész koliba, ahol folytathatod a "leugrok a mekibe" életmódot, kézél lesznek a barátaid, és nem kell a kerítésbe kapaszkodva közlekedni, nehogy leszédülj a betonról.
"Miért, Bp-n nem fűtenek??"
Többnyire gázzal, nem fával. Aláírom, Bükfürdőn lepődtem meg az ősszel, milyen rossz este a levegő.
Üdv!
Leftlegged Player :)
Én Szegedtől nem messze lakom egy FALUBA-ban.
Itt nincs áram, este gyertyával világítunk, fűteni meg se gázzal, se fával, hanem kimögyünk a disznóúlba löfekvés előtt, behozunk pár lapát ganéjt, oszt betösszük azt a dunnyha alá!
Jóbefűccseazazágyikót!
Párszor leugrasz még Pesten a mekibe, oszt úgy elhízol, hogy a szüleidnek már nem is kell malacot vennie.
Ha mákod van és a szüleid mégsem költöznek, akkor hamarosan azon fogsz gondolkodni, hogy sokezer pénzért aerobicozni menj vagy inkább kondi terembe, hogy leadd a súlyfelesleged! Vidéki kortársaidat fogod irigyelni, akik képtelenek elhízni, mert a napi munkába/suliba menet közben összegyűjtött kilométerek (séta a buszig, vonatig meg vissza), formában tartják...
Az kemény :D
Megnyugtatlak, nem vagy különb ember a falusinál. Egyébként én falun nőttem fel, azóta már városnak nevezték át, de így is csak 5-6 ezren laknak itt és falu kinézete is van a településnek. Elárulom, hogy sokkal különb házban élek, mint mondjuk egy városi panelos. Hatalmas családi ház, kerti tóval, úszómedencével, külön szobám és fürdőszobám van, internet alap hogy van, nem is gondoltam rá valaha hogy ne lenne. Pécsre járok suliba, de Pestre is igen gyakran járok fel, munka miatt is, rokon miatt is és egyéb teendők végett is. Semmivel sem különb egy pesti mint egy vidéki. Csak te kis butácska hiszed azt, hogy falu = lepratelep, ahol a disznóólba alszol. Viszont ez már a 21. század itt nincs Pest és vidék közti óriási nagy különbség. Milyen érdekes amúgy, hogy vidéken sokkal kevesebb az allergiás, asztmás beteg (ez bizonyított, utána is lehet nézni), illetve a levegő mérföldekkel tisztább.
Egyébként azt ugye tudod, hogy ezzel a kérdéssel gyakorlatilag leszóltad a falusiakat? Ezzel csak annyi gond van, hogy a Pesten kívüliek joggal fogják azt hinni a pesti emberekről, hogy bunkók és lenézőek...
"menet közben összegyűjtött kilométerek (séta a buszig, vonatig meg vissza), formában tartják..."
Én a harmadikon lakom, de szinte soha nem használom a liftet, még időben sem éri meg. De állítom, sokan a másodikról sem voltak még a lépcsőházban.
Falun sokkal egészségesebben lehet élni, mint a városban. Lehet, hogy most neked a bulizás a fontos (még néhány évig legfeljebb, ha normális vagy), de később nagyon fogod értékelni a helyet, ahol laksz. Városban sokkal nehezebb egészséges életet élni, már csak a levegő miatt is, ami viszont nyáron is elég rossz, míg falun akkor nem fűtenek.
Üdv!
Leftlegged Player :)
A világ legjobb dolga a családi ház, és a vidéki élet. Hidd el, semmivel sem összehasonlítható az, amikor nyári estéken kiültök a kertbe, sütögettek, beszélgettek.
Amikor kinyílnak az első általad elültetett virágok, amikor az ember a saját kertje termését eheti.
És ott Újhartyánban is élnek fiatalok, és ott is lesznek majd barátaid. Meglátod, egy-két év múlva azt fogod majd kérdezni, hogy ki az az őrült, aki Pesten akar élni.
Az biztos, hogy hozzá kell szoknod egy más léptékű élethez. De ez csak jobb lesz, meglátod! Fel a fejjel!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!