Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért ilyenek a Magyarok?

Miért ilyenek a Magyarok?

Figyelt kérdés
Erdélyi magyar vagyok, otthol gyakran előfordult, hogy a magyarokat lenézik, beszólnak vagy akár még meg is verik őket csupán a magyarságuk miatt. 20évig éltem romániában, aztán MO-ra költöztem, de ittsem sokkal szebb a helyet, mivel le román cigányoznak (abszolut semmi közöm a cigánysághoz, tökeletesen akcentus nélkül beszélek magyarul, a nevem is magyar) amiért erdélyben születtem. Mit lehet az ilyen kretének ellen tenni?
2011. nov. 20. 15:11
1 2 3 4 5 6 7
 51/67 ads2112 ***** válasza:
0%
De ha valóban magyarországon született akkoris sokkal inkább magyarnak tekinthetö mint az erdélyi kérdező
2011. nov. 21. 00:32
 52/67 anonim ***** válasza:
100%

Az előbb még az volt magyar, aki Magyarországon született. Össze-vissza beszélsz.

Na és a másik?

2011. nov. 21. 00:32
 53/67 anonim ***** válasza:
100%
Na jól van, elmebeteg hülyegyerek, hagylak aludni, aztán további jó gyűlölködést a magyarokkal szemben.
2011. nov. 21. 00:33
 54/67 ads2112 ***** válasza:
0%
Megkövezhetsz pedig nemvagyok magyar gyülölő, ép ellenkezőleg, a magyarok jogait tartom szem elött a külföldi korcs ál-magyarok ellen.
2011. nov. 21. 00:39
 55/67 anonim ***** válasza:
100%
Még az a jó, hogy nem a hozzád hasonló taknyosok döntik el, ki magyar és ki nem. Na csáó, Nicolae.
2011. nov. 21. 00:42
 56/67 anonim ***** válasza:

Az első válaszoló vagyok.

Kedves Kérdező!

Ads2112 általános mentális állapotán keresztül most tapasztalhatod, mennyire igaz, amit írtam. Ez a szerencsétlen tipikus példája a lebutított, megzavart fejű, iríggyé, magyar- (tehát ön-) gyűlölővé tett anyaországi kisembernek. NAGYON kis embernek..ezt hangsúlyozom. Nemzettudata nincs; földrajzi, történelmi ismeretei meg sosem voltak. Valószínűnek tartom, hogy van azonban autója, plazma-tévéje, okostelefonja..azt félti valójában a testvéreitől (az itteniektől is).

Kedves Darthas! Kérdésed zárómondata: Mit lehet az ilyen kretének ellen tenni? Ezek ellen már semmit. Ezek már menthetetlenek. A neki adott válaszokból láthatod azonban, hogy van magyar, aki a "helyére teszi". Ő is azok közül való, akik pontosan tudják, ki kicsoda. Erősítsenek meg téged az ő válaszai is abban, hogy a butaságnak ez a már-már komikus mélysége korántsem általános. Ha ilyennel találkozol, ne is állj vele vitatkozni. Energiafecsérlés. Gondolj inkább azokra, akik természetesnek tudják, hogy egy vagy közülük. Isten áldjon.

2011. nov. 21. 09:13
 57/67 anonim ***** válasza:
No, megint sikerült hibáznom. Első helyett a második válaszoló voltam. Bocsánat.
2011. nov. 21. 10:39
 58/67 anonim ***** válasza:
11%

Az a baj,hogy az erdélyi magyarok is átveszik az románok

stílusát!

Kihasználják a helyzetet,hogy ők ott élnek idejönnek dolgozni elvállalják a munkát persze kevesebb pénzért,

amiből kint Romániába ugye sokkal több pénz lesz,

ezzel elveszik a magyaroktól a munka lehetőséget,lenéznek minket! Mondjuk az utóbbi az fordítva is jellemző,bár szerintem jogosan! Erdélybe a magyarokat bántják a magyarságukért,itt a Románokat bántják a románságukért,

illetve az erdélyi magyarokat,akik itt románnak ott magyarnak számítanak!

Ez így elég rossz,de nem tudsz ellene mit tenni! Az emberek itt már természetesnek gondolják,hogy ha valaki román vagy ha székely az már köcs.ög,bunkó,büdös román és

stb... Valahol van benne azért igazság,de szerintem sokan

túlzásba viszik! Vannak akik azt hiszik,hogy a románok mind cigányok! Jézus atyám! Néhányan nagyon el vannak tévedve! A román és a cigány között semmi összefüggés nincs! Talán a viselkedésük! De akkor sem értem mi alapon mondják rád,hogy román cigány!

A magyarok szerintem soha nem felejtik el,hogy a románok mit tettek velünk,meg azt sem,hogy most mit tesznek!!!

Anyumat például kirúgták a munkahelyéről egy román miatt!

Persze te nem vagy román,szóval ha bárki lerománoz,

mond meg neki,hogy ugyanolyan magyar vagy mint ő!!! Arról mondjuk nem tehetsz,hogy Erdélyben születtél! És persze az erdélyi magyarok is köcs.ögök sokan ilyen téren,

de tudom,hogy vannak kivételek!!! :D

2011. nov. 22. 21:45
 59/67 anonim ***** válasza:
81%

Vitatkoznék veled néhány ponton. Ide jönnek az erdélyi magyarok, vállalják a munkát kevesebbért..Valóban így van. Élni akarnak (ők más közegből jöttek, ahol rettenetesen gyilkos volt a diktatúra: a kevesebbet is meg tudják becsülni, és ha elvállalnak egy munkát, többségükben kitűnőek végzik - ld. az erdélyi ácsokat) - tehát: élni akarnak és nem válogatósak. Más kérdés, hogy az abs2112-höz hasonló mentalitású magyarországi "vállalkozók" gátlástalanul, pofátlanul kihasználják őket: "Jöttök? De akkor ennyiért". Aztán..gondolj csak arra, mi történik az Angliában Németországban stb. munkát vállaló magyar fiatalokkal? Szégyenletesen alacsonyabb bérért dolgoztatják, kihasználják őket. Az ottani munkanélküliek ugyanígy érvelhetnek: jönnek, elveszik előlünk a munkát..de ez sem itthon, sem az említett országokban nem igaz. Olyan tevékenységekről van szó, amelyeket a helyiek - több okból - nem hajlandók elvégezni. (Meglesz ennek a böjtje, de ez egy másik kérdés).

A magyarok bántják és sértegetik a románokat. Ez sem igaz..így kijelentve, legalábbis, nem. Van román kisebbségünk: Gyulán saját gimnáziummal (Nicolae Balcescu), Eleken nyugodt mindennapi (és kulturális) élettel (többek közt tánccsoporttal)..senki, de senki nem gúnyolja őket a románságukért. Éltem Gyulán. Tudom. Létszámuk 25.000 körül van: mégis, román nyelvű televíziós műsort szerkesztenek nekik.

A Romániából bevándoroló (román nyelvű) cigányokra meg kár szót vesztegetni. Primitívek, veszélyesek: az olasz és a francia hatóságoknak a hajuk szála égnek áll, ha csak szóba kerülnek. Tőlük valóban őrízkedni kéne - dehát EU-állampolgárok - ez pedig mindent elmond.

2011. nov. 23. 09:23
 60/67 anonim ***** válasza:
22%

Aki nekem azt meri állítani, hogy Orbán Viktor nem egy zseni, azt leköpöm.

Itt 59 válaszon keresztül megy a vita arról, ki a magyar, baj-e hogy Erdélyből idejön valaki, és ez mennyire befolyásolja a munkanélküliséget. Nagyszerű! Pont ez a cél! Hogy kedvenc politikusaink dilettantizmusból, főleg pedig tudatosan mennyire nyomorítják meg ez ország lakóinak többségét, az nem számít. Hogy a munkanélküliség attól változik, hogy jön-e ide valaki, nem pedig attól, hogy tesznek e a leküzdéséért. Sőt, mit tettek, hogy egyáltalán kialakult. És nekem ne jöjjön senki a külföldi behatásokkal, meg nehézségekkel, azt is mi idéztük elő.

A kérdezőnek adok igazat, mindegy hová megy, ahol magyarok vannak, ott lesz egy réteg, amely lenézi, bármit tesz is.

Még annyit tennék hozzá, aki ismeri a történelmet, tudja, a magyarok nem egy ütemben jöttek a Kárpát medencébe. A székelyek akkor már 200 éve itt voltak. De ennek semmi jelentősége. A lényeg az, hogy Erdély, Felvidék, vagy Bánát, édes mindegy, itt is, ott is ugyanazok a magyarok élnek. Annyira különböznek egymástól, amennyire Szolnok megyében a jászok és kunok egymástól és a magyaroktól.

Egy megtörtént eset: a XX. század első felében az USA-ban öngyilkos lett egy képviselő. Addigi életében rasszista és négergyűlölő volt. Született egy fia, fekete lett. A feleséget majdnem megölték, végül tisztázódott, nem félrelépés, a férfi nagyapja volt fekete, csak a jegyek a déd-fiúnál jöttek elő. A képviselő ezt már nem bírta elviselni.

Ajánlom figyelmébe e sokat szenvedett, nagyon kevert magyar földön minden idegengyűlölő magyarnak.

2011. nov. 23. 09:54
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!