Mikor kórházban voltál, minek örültél?
Apukám kórházban van (cukorbetegség-érszűkület- kis lábújj bánja), holnap műtik, s már tegnap óta bent van. Kb. 10 napot lesz bent összesen.
Valamivel szeretném neki enyhíteni a szenvedéseit, de mivel még nem voltam kórházban, nem tudom ilyenkor mi jön jól.
Az alap felszerelésen kívül újságot vittünk neki, de nem tudom mi lenne még az, ami elviselhetőbbé teszi..
Ötletek, tapasztalatok?
Még ma ha lesz időm munka közben, utánanézek a diétás-cukorbeteg étrendnek, mit szabad és mit nem.
Mivel már nagylány vagyok és régóta nem lakom otthon, ezért nem tudom hogy miket szokott enni. De azt tudom, hogy nem az a diétás típus, ezért volt mindig a cukra az egekben :S
Persze, ismerjük a diabetikus csokit, de azon azért nem lehet élni..
Én már írtam...
Szóval anyukám inzulinos cukorbeteg. Ő amiket eszik: diabetikus csokik (van a Milkánk is, az állítólag egész jó), diabetikus keksz (van csoki darabkás, azt imádja), nápolyi, somlói galuska (szintén diabetikus) és nagyon szereti a norbi sütiket. Gyümölcs: alma, kivi. Szőlő és banán kilőve, vagy csak nagyon kevés.
Az ennivalóról mindenképpen egyeztess a nővérekkel, orvosokkal, mert a kórházban elvileg pontosan kiszámolják a bevihető szénhidrát és cukor mennyiségét. Ha te plusszban még beviszel valamit, lehet, hogy megborítod a diétát.
Jó ötlet a könyv, az újság, keresztrejtvény, de a TV-vel vigyázni kell, mert lehet, hogy zavarja a többi beteget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!