Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Felvettek egyetemre, de...

Felvettek egyetemre, de megutáltam a gondolatát is. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Érettségi után még lelkesedtem és nem értem magam.

Egyszerűen úgy érzem, ez egy kényszer, elvárják tőlem, hogy járjak, mert csak "így leszek ember".

Mikor megkaptam a levelem, volt 1 prospektus a gólyatáborról, amiben konkrétaín leírták, hogy aki nem megy, ellövi az egész egyetemi ottlétét is, mert a barátságok ott alapozódnak meg.

De mi van, ha nem vagyok partyarc, soha nem tudtam ellazulni, a pia ízét nem is szeretem, koccintani is kényszerből szoktam?

Mi van, ha képtelen vagyok olyan helyen laza lenni, ahol senkit nem ismerek?

Ha ilyen félénk nyuszi vagyok, aki nehezen szocializálódik?

Most akkor ki fognak utálni, meg nem hívnak sehova, ha nem megyek gólyatáborba?

Nincs kedvem, főleg a mamám miatt, mert beteg, és az ő korában veszélyes ez, és aggódok miatta :( nincs bulihangulatom :(

valahogy úgy érzem, képtelen vagyok beilleszkedni.

egyre félelmetesebbnek tűnik az egész.

hogy tereljem el erről a gondolataimat?

vagy ne menjek inkább?

most megkapom milyen semmi problémáim vannak...

de azóta kerülöm a nagy tömeget, és az idegen embereket, mióta 2 éve 4 közeli ismerősöm is meghalt, ráadásul a barátom is akkor hagyott el.

az emberek nem értik a visszahúzódó szomorú embereket, beképzelnek hiszik őket.

hogy bújjak ki a bőrömből, és játszam el hihetően, hogy élénk, vidám ember vagyok, hogy szeressenek?

így mindenki csak eltaszít

2011. aug. 3. 22:24
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

FIGYI

miért mész az egyetemre? tanulni, nem???

egyébként meg, én sem voltam anno gólyatáborban, és képzeld sokan nem mennek, van rajtad kívül is ilyen. nem akar, akkor nyaral, nincs pénze.. mittudom én. egyépként is, lehet hogy akiket megismernél gólyatáborban, utána alig látnátok egymást. annyian vannak egy gt-n.. ez így szokott lenni. persze születhetnek nagy barátságok, de nem ezen fog múlni.

amúgy meg azt döntsd el, kell e neked az a szak, egyetem, mert a felsőoktatás nem azért van hogy ott elcsövezzen az ember még pár évet mások pénzén, közben meg a társaság izgatja csak.

bocsi nem akartam nagyon kemény szavakat írni, de nem a gt a lényeg az egészben. ha tényleg ott akarsz tanulni, ez nem tart vissza.

2011. aug. 3. 23:04
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
Gólyatábor egyeseknek csak egy újabb alkalom a bulizásra, szesz minden mennyiségben, drog és csajok. De nem mindenki szereti ezt. Van, akinek kőgazdag szülei vannak, drága kocsija, rengeteg pénze, nem tanul, csak bulizik,szédíti a csajokat, mégis ő és holdudvara lesznek a nagy sztárok. Mindenkit lenéznek, aki tanul és jól vizsgázik, gúnyolják a "pedálozókat". Nekik mindegy, hogy lesz-e végül diplomájuk, nem számít, majd a papa megveszi, neked ne ezek a selejtesek legyenek példaképeid. Ha nem érdekel, nem fontos elmenni. Én is zárkózottabb voltam a többieknél, én sem mentem el, akkoriban halt meg az apám, mégis itt vagyok.
2011. aug. 3. 23:11
 13/25 A kérdező kommentje:

a tanulásért megyek az egyetmre.

de azért mégis jobb lehet olyanok közt tanulni, akkikel jóban van az ember, mint olyanok közt, akik nem bírják, és szóba sem állnak vele.

mert általánosban, és gimiben az utóbbiban volt részem...gimit váltottam, ott azért voltak barátaim, de eléggé háttérbehúzódó vagyok.

2011. aug. 3. 23:18
 14/25 anonim ***** válasza:

A gólyatábor nem a világ, a példám: első év végére talán 2 emberrel maradtam a csapatból köszönőviszonyban, mert más szakra, más társaságba jártunk, mindannyiunk megtalálta a foltját. Igaz, kollégiumban könnyebb az ismerkedés, hiszen ott valamilyen szinten egymásra vagyunk utalva.

Ha az egyetem a saját városodban lenne, akkor szerintem közel sem ugyanaz az élmény, hiszen ennek a saját életbe való belekóstolás lenne a célja, valami felépítésének a kezdete. Így viszont ugyanúgy otthon vagy, ugyanúgy nincs saját életed, nincsenek saját döntéseid, legfeljebb ezek látszata.

Megértem azokat, akik most fújnak rád, hiszen anno én is csak pár ponttal csúsztam le az első szakomról, lehet, hogy tíz ilyen miatt, aki nem is oda akart menni, de ma már semmiért sem cserélném el, ahova járok, mert annyira jó társaságba kerültem, és nem a gt-n múlt. Annak annyi értelme volt, hogy elvittek beiratkozni, meg elmagyarázták, hogy jutunk haza a városból.

Szóval nem maradsz le semmiről, ha kihagyod a gt-t, a szaktársakat idővel megismered, és már csak a szakotoknál fogva is lesz közös témátok, a többi meg adja magát.

2011. aug. 3. 23:28
 15/25 anonim ***** válasza:

Most vagyok másodéves az egyetemen. Voltam gólyatáborban.

-Futólag összehaverkodtam pár arcal, amiből annyi lett hogy köszönnek a folyosón. A csoportomból nagyon senkit nem mondanék havernak se. Akivel jóban vagyok az egy évfolyammal fiatalabb nálam.

Ennyit erről.

-Aki nem muatkozik kamulag nagy bulisnak azt nem fogják bas ztogatni hogy igyon. beképzelnek a kivagyi fąszokat tartják, akik a gólyatáborban p!csarészegek, de aztán évközben sehol sincsenek ha buli van.

-Valószínüleg ott sem 100%ban nagypofájú piálós emberekből áll a csoport, szóval lesz hozzád hasonló akivel elüldögélhetsz, vagy feltűnésmentesen meglóghatsz ha nagyon IHB ba fordul a buli.

2011. aug. 3. 23:37
 16/25 Tom Benko ***** válasza:
Én is ilyen voltam. Meg fog ez változni, a gólyatáborba meg érdemes elmenni. Senki nem fog ott sem semmire kényszeríteni.
2011. aug. 4. 00:01
 17/25 anonim ***** válasza:

énis olyan visszahúzódó vagyok,mint Te! én nem mentem el,mert nem vagyok ez a buli-pia-hányós típus.meg pénzem se volt rá,ez meg a másik. Mégis tök jól érzem magam az egyetemen,van 3 barátnőm,rajtuk kívül egy csomó haver. Hidd el,a gólyatábor semmit nem dönt el,a prospektusban pedig csak azért rémisztgetnek,hogy fizess!! :D Nyugi,minden rendben lesz!

sikeres egyetemi éveket kívánok Neked! :)

2011. aug. 4. 00:08
 18/25 A kérdező kommentje:

na ez a másik dolog, hogy engem sem vet fel a pénz :)

ez az egyik, amiért nem megyek

2011. aug. 4. 00:14
 19/25 A kérdező kommentje:

01:46-os

mindig az a legjobb tanács, amit magunk adunk :)

lapátolj TE sz.rt, én egy idegen kedvéért nem fogok :)

ha végigolvastál volna mindent és értelmeznéd is, talán feltűnne, hogy nem a tanulással van a problémám, hanem félek az emberektől.

ezen pedig, vajmi keveset segítene a szenzációs ötleted.

de azért köszi :-*

2011. aug. 4. 02:10
 20/25 A kérdező kommentje:
Lapátolj TE SZ.RT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:@
2011. aug. 4. 04:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!