Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Felvettek egyetemre, de...

Felvettek egyetemre, de megutáltam a gondolatát is. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Érettségi után még lelkesedtem és nem értem magam.

Egyszerűen úgy érzem, ez egy kényszer, elvárják tőlem, hogy járjak, mert csak "így leszek ember".

Mikor megkaptam a levelem, volt 1 prospektus a gólyatáborról, amiben konkrétaín leírták, hogy aki nem megy, ellövi az egész egyetemi ottlétét is, mert a barátságok ott alapozódnak meg.

De mi van, ha nem vagyok partyarc, soha nem tudtam ellazulni, a pia ízét nem is szeretem, koccintani is kényszerből szoktam?

Mi van, ha képtelen vagyok olyan helyen laza lenni, ahol senkit nem ismerek?

Ha ilyen félénk nyuszi vagyok, aki nehezen szocializálódik?

Most akkor ki fognak utálni, meg nem hívnak sehova, ha nem megyek gólyatáborba?

Nincs kedvem, főleg a mamám miatt, mert beteg, és az ő korában veszélyes ez, és aggódok miatta :( nincs bulihangulatom :(

valahogy úgy érzem, képtelen vagyok beilleszkedni.

egyre félelmetesebbnek tűnik az egész.

hogy tereljem el erről a gondolataimat?

vagy ne menjek inkább?

most megkapom milyen semmi problémáim vannak...

de azóta kerülöm a nagy tömeget, és az idegen embereket, mióta 2 éve 4 közeli ismerősöm is meghalt, ráadásul a barátom is akkor hagyott el.

az emberek nem értik a visszahúzódó szomorú embereket, beképzelnek hiszik őket.

hogy bújjak ki a bőrömből, és játszam el hihetően, hogy élénk, vidám ember vagyok, hogy szeressenek?

így mindenki csak eltaszít

2011. aug. 3. 22:24
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
46%
Túl hosszú. nem olvastam el, de ha nem érdekel az egyetem, akkor be se iratkozz. Menj el dolgozni.
2011. aug. 3. 22:33
 2/25 anonim ***** válasza:
100%
Amit a gólyatáborról írnak a prospektusban azt ne hidd el, nem csak a gólyatáborban alapozhatod meg a barátságokat, de az igaz, hogy egy jó hely rá. Ha meg nem vagy egy túl barátkozó típus az sem baj, egyetem biztos találsz olyan embert, aki kedvelni fog (én sem vagyok egy "mindenkinek a nagy haverja", de mégis találtam olyan embereket, akikkel nagyon jól kijövök), meg nehogy már ezért ne menj egyetemre. Jah, és a hangulatod is változhat van még egy hónap, annyi idő alatt bármi történhet.
2011. aug. 3. 22:34
 3/25 anonim válasza:
Téged nem az egyetem rémiszt meg, hanem az új emberek. Szerintem igenis menj el a gyólyatáborba, és mindig nézd úgy a dolgokat nincs mit veszteni valód, hiszen még nem a barátaid, ne csináldd azt hogy direkt különködsz, nem azt mondom hogy más legyél mint önmagad, de lazulj el, tudom ez nem könnyű ismeretlen emberek közt, de ez midnenkinek nehéz sztem nem vagy egyedül...
2011. aug. 3. 22:37
 4/25 A kérdező kommentje:

de képtelen vagyok idegenek közt ellazulni! bef.sok, és magamba zárkózok, nem merek senkihez odamenni.

akkora selejtnek érzem magam :S

2011. aug. 3. 22:39
 5/25 anonim válasza:
Mindenki parázik a gt-től kicsit először sztem. Ha nem akarsz elmenni, akkor nem kell, de hidd el nagyon jó, nem arra megy ki mint gimnáziumban hogy minél jobban megsz.opassanak, hanem minden feladat önkéntes alapon van, és arra megy ki az egész, hogy csapattá kovácsolódjatok a jövőbeli csoporttársaitokkal, ami roppant hasznos. Amúgy mindenki kedves, és segítőkész és ők fognak megtalálni téged, nem kell senkihez se odamenned. :)
2011. aug. 3. 22:46
 6/25 anonim válasza:

én sem olvastam el, már csak azért sem, mert a kérdésen felhúztam magam... Tudod, hogy hány ember van, aki 1-2 ponttal maradt le az egyetemről, hátrányos helyzetű, és mindent meg tett volna azért, hogy felvegyék? és akkor kiderült, hogy lemardt 1-2 ponttal... És ez még semmi, mert utána ilyeneket kell olvasnia, hogy akit meg felvettek, az meg nem akar menni!

szóval megvan a véleményem...

2011. aug. 3. 22:47
 7/25 anonim ***** válasza:
100%

Én sem voltam gólyatáborban, és engem is rémisztgettek mindenfélével...

Sőt, egy darab egyetemi buliban sem voltam, mert - mint ahogy te is írod - nem szeretem az ilyesmit. Lehet hülyének nézni, de ez van.

Ettől függetlenül rengeteg barátom lett, akikkel a mai napig tartjuk a kapcsolatot. (Jó, még csak egy éve végeztünk, de remélem továbbra is megmarad a barátság. :))

Szerintem, ha nincs kedved, ne menj el. Nem lebeszélni akarlak, félreértés ne essék, de ha nem akarsz, nehogy elhidd ezeket a fenyegetéseket. Az első nap után lesznek már barátaid. :)

És ezt úgy mondom, hogy én sem vagyok egy kezdeményező típus, és nem is játszottam meg magam.

2011. aug. 3. 22:47
 8/25 anonim ***** válasza:

Nem kell ezt ennyire komolyan venni, "ha nem jössz el a gólyatáborba, akkor vége az életednek" tipikus sablon duma a tájékoztatóban. Nyilvánvalóan később is megtalálhatod a társaságod. Viszont én azt javsolnám ha tudsz, menj el, mépedig azért mert tényleg jó lehetőség, hogy megismerj néhány leendő sorstársat és jó az ha van már néhány ismerős arc pl. beiratkozáson. Ezenkívül nagyon sok hasznos információt begyűjthetsz az egyetemmel kapcsolatban, amiket jó ha az ember már tud, mert az első hetekben elég sok mindenre oda kell figyelni.

Ja és még annyi, hogy a gólyatáborban semmi nem kötelező, ha nem akarsz partyzni, akkor nem partyzol, szinte biztos, hogy lesznek még ott hasonló beállítottságú emberek mint te.

2011. aug. 3. 22:51
 9/25 anonim ***** válasza:
Melyik Egyetemről van szó,elárulod?
2011. aug. 3. 22:55
 10/25 A kérdező kommentje:
nem akarom elmondani :S
2011. aug. 3. 22:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!