Szomorú vagyok, külföldön élek és az itteni barátnőim így beszélnek és ilyet mondanak rólam, mi a véleményetek, igazuk van?
18:57
En nem emigraltam. Ezt mar megint honnan vetted? Szerintem allj le a tudatmodosito szerekrol mert hosszu tavon nagy karokat tud okozni a szervezetedben. Pl gatolja az agymukodest.
ma 20:45
Ha nem emigráltál, akkor valószínűleg vannak ékezetek a géped billentyűzetén.
09:15
Te most ugye viccelsz? Mi az, hogy miért vagyok magyar fórumon? Már bocsánat, de le is írtam, hogy nekem milyen fontos a hazám és a nyelvem, ha itt élnék vagy 10 éve akkor is feljönnék az oldalra. Tudod, nekem mindig is a legszebb nyelv lesz a magyar, szoktam is itt büszkélkedni az amerikaiknak, persze kedvesen, nem felvágósan, hogy a világ egyik legnehezebb nyelve és, hogy mennyi találmány füződik magyar tudósokhoz. Nem nagyon érdekli őket egyébként, nekik Amerika a világ közepe sajnos, de én meg úgy gondolom, hogyha már megtanulják, hol van Magyarország, vagy legalább Európa elértem valamit.
Egyébként tényleg sokszor az angol szó jut eszébe az embernek, ha sokáig idegen földön él, de ez csak hozzáállás kérdése, ha a páromnak sikerült 9 év után is megtartani azt a jó szokását, hogy magyarok között nem mondunk ki komplett angol mondatokat, akkor mások itt megerőltethetnék magukat, nekem ez a véleményem.
A válasz írója 53%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnap 19:07
Nagyon-nagy tévedésben élsz, azért mert én elköltöztem az országból még magyar vagyok, magyarnak érzem magam, magyar vagyok jogilag, 5-10 év után lehet kérni amerikai állampolgárságot, ha valaki legális, de attól még a magyar állampolgársága megmarad.
A másik pedig az, hogy én nem állítottam azt, hogy nem tudok angolul, csak azt, hogy nem beszélem elég jól, még és tudod ez nem megy egyik napról a másikra, főleg úgy, hogy szinte a nulláról indulsz, én 9 hónapja vagyok itt és akár hiszed akár nem, ennyi idő alatt nem mindenki tudja tökéletesen elsajátítani a nyelvet és nem azért, mert nem akarja. Sokat tettem azért, hogy itt lehessek, úgyhogy ne okoskodj itt, ha nem is ismersz.
Kedves kerdezo:
Ne huzd fel magad ezen az egy ostoba hozzaszolason. O sem gondolja komolyan, csak kotekszik, aminek az oka teljesen mindegy is.
Kedves "emigransozo":
Ha elmegyek 2 hetre gorogorszagba nyaralni akkor gorog vagyok?
Lehet, hogy azert nincsenek ekezetek a laptopomon mert a kinai piacon vettem mert ott volt occso, es ekezetek nelkul meg olcsobb volt. :)
De ha ekkora magyar vagy akkor gondolom nem veszel kinai ruhat, sem angol vagy amerikai markajut, sem kulfoldi autot csak "magyar" suzukit, es nem veszel a teszkoban roman es szlovak tejet meg felvagottat, equadori banant, stb... csak mindenbol kizarolag Magyart, hogy ezzel is tamogasd a hazai gazdasagot? Ha igy van akkor elfogadom, hogy hasznara vagy a hazai gazdasagnak. Es persze fizetsz adot rendesen, es kersz szamlat mindenrol!
"Ha elmegyek 2 hetre gorogorszagba nyaralni akkor gorog vagyok?"
Akkor turista vagy. Aki kiköltözik, az emigráns.
"De ha ekkora magyar vagy akkor gondolom nem veszel kinai ruhat"
Képzelődsz. Semmi bajom az importtal vagy a globalizációval. Az emigrációval sincs problémám, csak az emigránsok fontoskodó dumáit unom.
ma 03:44
Itt arról van szó, hogy az USA-t választottad hazádnak, ennek megfelelően amerikai vagy. Ez nem szégyen, nem baj. Nem mindig a szomszéd lánya a legszebb, nem mindig a szülőhelyén találja meg az ember a számítását.
A válasz írója 53%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 18:34
Amerikai az aki ott született, akinek a személyi igazolványa amerikai, ettől persze lehet kettős állampolgár. Azért, mert én elköltöztem Magyarországról még nem vagyok amerikai és,ha itt is élnék mondjuk 6 évig és kapnék amerikai állampolgárságot, akkor sem lennék tiszta amerikai állampolgár, nem is szeretnék, hanem kettős, azaz magyar és amerikai állampolgár egyszerre. Ezt miért olyan nehéz megérteni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!