Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A művelt emberek "jobbak? "

A művelt emberek "jobbak? "

Figyelt kérdés

Azok az emberek, akik alapvetően sokat olvasnak, tanulnak vagy épp valamilyen módon igencsak járatossá válnak a világ dolgaiban (nyilván nem csak egy-egy ágra gondolunk), mennyivel válnak jobb emberré, mint az átlag?

Mint láthatjuk, a "kulturális aljanép" - bocsánat a kifejezésért -, ahol nem divat a művelődés, még a könyvet sem ismerik, kisebb tűrési szinttel rendelkezik, tehát hamarabb válik agresszívvá és erőszakossá, bűnözővé és alacsony a morális értékvilága.

Ezzel szemben a művelt emberek, ha más nem olvasmányaik révén többféle szemszögből figyelik meg a világot, több összefüggést tárnak fel, megismerik az emberi természet mozgatórugóit, tehát ahogy én tapasztaltam, nagyobb türelemmel is rendelkeznek.

Tehát az én véleményem szerint a művelt emberek valamilyen szinten "jobb emberek", mint a műveletlenek. Ti mit gondoltok erről?

2011. máj. 23. 09:30
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Hozzátenném, a megfigyeléseim szerint a gonosz hajlamú, művelt ember a legveszélyesebb.
2011. máj. 23. 11:25
 12/14 anonim ***** válasza:

Lehet, h nem értetek egyet, de leírom...

Szóval sztem sem jobbak a művelt emberek, de...és itt van a lényeg: valaki minél műveletlenebb, annál egysíkúbban látja a dolgokat, és emiatt több hibás döntést követ el az életében, amik nem csak önmagára, hanem másokra is kihatással vannak, és ebben az értelemben valóban lehet, hogy "rosszabb".

2011. máj. 23. 15:18
 13/14 anonim ***** válasza:

Élő ellenpélda az 50-es éveiben járó jogász szembeszomszéd, aki morfinista 10 éve, és egy agresszív állat.

Kb. 23-24 éve úgy megverte a feleségét, hogy az elvetélt. Az öreg annyira szét van csúszva, hogy már nem praktizál.

Az a szörnyű, hogy nem is feltételeznéd róla. Ismerek zűrös magatartású mérnököt is.

2011. máj. 23. 19:50
 14/14 anonim ***** válasza:
Én ismerek orvost, aki csapkod, büfög, káromkodik(bárhol, bármikor)és ismerek óvónőt, aki utálja(!)a gyerekeket.Olyannyira, hogy addig nem nyugodott, míg mostohagyermekeit nem sikerült elszakítani az apukától és állami gondozásba juttatni.Tudnék még írni hasonlóan jó művelt emberekről,de szerintem elég ennyi is...
2011. máj. 23. 21:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!