A művelt emberek "jobbak? "
Azok az emberek, akik alapvetően sokat olvasnak, tanulnak vagy épp valamilyen módon igencsak járatossá válnak a világ dolgaiban (nyilván nem csak egy-egy ágra gondolunk), mennyivel válnak jobb emberré, mint az átlag?
Mint láthatjuk, a "kulturális aljanép" - bocsánat a kifejezésért -, ahol nem divat a művelődés, még a könyvet sem ismerik, kisebb tűrési szinttel rendelkezik, tehát hamarabb válik agresszívvá és erőszakossá, bűnözővé és alacsony a morális értékvilága.
Ezzel szemben a művelt emberek, ha más nem olvasmányaik révén többféle szemszögből figyelik meg a világot, több összefüggést tárnak fel, megismerik az emberi természet mozgatórugóit, tehát ahogy én tapasztaltam, nagyobb türelemmel is rendelkeznek.
Tehát az én véleményem szerint a művelt emberek valamilyen szinten "jobb emberek", mint a műveletlenek. Ti mit gondoltok erről?
Lehet, h nem értetek egyet, de leírom...
Szóval sztem sem jobbak a művelt emberek, de...és itt van a lényeg: valaki minél műveletlenebb, annál egysíkúbban látja a dolgokat, és emiatt több hibás döntést követ el az életében, amik nem csak önmagára, hanem másokra is kihatással vannak, és ebben az értelemben valóban lehet, hogy "rosszabb".
Élő ellenpélda az 50-es éveiben járó jogász szembeszomszéd, aki morfinista 10 éve, és egy agresszív állat.
Kb. 23-24 éve úgy megverte a feleségét, hogy az elvetélt. Az öreg annyira szét van csúszva, hogy már nem praktizál.
Az a szörnyű, hogy nem is feltételeznéd róla. Ismerek zűrös magatartású mérnököt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!