Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Lehet egy hölgynek úgy teljes...

Lehet egy hölgynek úgy teljes az élete, hogy azt egyedül (férj, gyerek nélkül) éli le? Mit gondoltok az alábbi személy által képviselt álláspontról?

Figyelt kérdés

A helyzet a következő:

Van egy ismerősöm, 26 éves lány. Soha nem volt egy bulizós típus, hanem inkább zárkózottabb, magának való.

Tegnap beszélgettünk, és megkérdeztem tőle, hogy ő nem gondolkozott-e el azon, hogy végre párt keressen, akivel családot alapíthat, gyerekeik lesznek, stb?

A válasza ledöbbentett, ami kb. ez volt:

ő nem vágyik sem most, sem később saját gyerekre. Ugyanakkor szeret a gyerekekkel foglakozni, és inkább azoknak próbál segíteni, akiket eldobtak a szüleik (önkéntesként dolgozik is, amikor van lehetősége).

Szerinte nem mindenki számára van az megírva, hogy férjhez kell mennie. Ő úgy érzi, őt a család csak akadályozná a kiteljesedésben (most nem világi karrierista szempont értendő ez alatt...!).

Ha családja van valakinek, azért felelősséggel tartozik, és ő ezt nem tudja / akarja vállalni. Ugyanakkor azt sem akarja, hogy fél szívvel éljen csak a családjának. Ő ezt szerinte átgondolta.

Amikor rákérdeztem, hogy és mi a helyzet a szex résszel?

Erre azt mondta, hogy azt az energiát, amit egyesek a szexbe fektetnek, ő azt másban kamatoztatja...

Mondtam neki, hogy a nő az úgynevezett "gyengébbik nem", akinek szüksége van egy férfi védelmére, biztonságára.

Ezen ő csak mosolygott egyet, mondván, hogy ez sem törvényszerű.

Mielőtt bárki azt mondaná, hogy homoszexuális, szólok, hogy nem, egyáltalán nem az, ezt biztosra tudom.

Amit eddig eldöntött, abban senki nem bírta rávenni, hogy megmásítsa döntését. Teljesen az egyedüli életmódra van berendezkedve, tudatosan, stb.

2011. máj. 10. 22:49
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
75%
MEg lehet erteni, es az eletmodjabol, amit leirtal szinten az jon le, hogy ferj es kolkok nelkul is teljes eletet tud elni. Ugyanez nem igaz a hu de ontudatos, bulizos hulyep.icsakra, akik szinten ezt valljak, aztan 35 evesen pofara esnek.
2011. máj. 11. 17:06
 22/26 anonim ***** válasza:
82%
Én a 10:08 vagyok, 29 éves, szóval nem csak múló, "kinőhető" szeszély a dolog, ennyi idősen már érezném, ha a családalapítás lenne az én utam. :)
2011. máj. 11. 17:51
 23/26 anonim ***** válasza:
100%
Mintha rólam szólna a kérdés...
2012. márc. 24. 22:23
 24/26 A kérdező kommentje:

23. válaszadó!

Pedig én írtam ki. :)

2012. márc. 24. 23:04
 25/26 A kérdező kommentje:
....és nem rólad szól. Vagy te vagy az ismerősöm esetleg? :)
2012. márc. 24. 23:05
 26/26 anonim ***** válasza:
57%

Kb én is ugyanígy vagyok vele , majdnem ugyanennyi idősen (25). Mindenkinek magának kell tudni mit szeretne az életében és ez az egyén szabad döntése. Ha az életvitelébe nem fér bele, akkor ne vállaljon, semmi/senki nem kötelezheti rá.

Az ismeretségi körömben is van ilyen személy + egy rokonom, ő majdnem lassan 50-es nő és teljesen jól megvan gyerek, férj nélkül (egyébként állattenyésztő és aktívan kimozdul otthonról, sportol és utazik).

Mindenkit tiszteletben tartok akár vállal gyereket akár nem (és ez visszafelé is legyen így mások részéről). Én magam is önkéntesként akarok valahol tevékenykedni a jövőben. A világ felfedezése, más kultúrák megismerése + a sport pedig mindig is a szenvedélyem volt már kicsi korom óta.

Nem vagyunk egyforma, futószalagon legyártott darabok ~ egy életünk van (én mindig is így gondoltam) és éljük úgy ahogy a legjobban szeretnénk. Joga van hozzá mindenkinek (a boldogság mindenkinek mást jelent). Senkit nem szólok le azért mert az átlagtól eltérő a véleménye + az életvitele, ahány ember annyi szokás.

2014. febr. 17. 19:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!