Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért olyan nagy divat szidni...

Miért olyan nagy divat szidni a liberalizmust nálunk? Az egyetlen értelmiségi életszemléletet?

Figyelt kérdés

Kinek mi a problémája a POLITIKAI SZÍNEZET NÉLKÜLI (!!!) liberális életfelfogással?

És a másik:

Hogyan gondolja bárki, hogy itt a XXI sz-i civilizációban ez alól "ki lehet bújni"?

Nemhogy örülnénk a szellemi előre jutásnak, most inkább legyen hátra arc? Vagy mit szeretnének helyette?

És hogyan képzelik el páran az egyén jogainak csorbítását, egyáltalán az individualista szellemiség visszaszorítását?

Mondjuk én azt tapasztalom, hogy minél magasabb szinten van szó értelmiségi körökről, annál egyértelműbb a liberális életszemlélet, ez is elgondolkodtató.

Őszintén, egyáltalán lehetséges ez a mai környezetben? Mert sztem nem, na de kíváncsi lennék véleményekre.

(hangsúlyozom, hogy köze nincs ennek a politikához, ez csak egy magyar sajátosság, hogy csak balliberális lehet egy liberális, holott sok országban pont a jobb oldal a liberálisabb, szóval ez egy magyar baromság inkább, azért is mondom, hogy a politikát ebbe ne vonjuk bele, és csak mint életfelfogást nézzük!)

2011. máj. 9. 07:53
1 2 3 4 5 6
 51/54 anonim ***** válasza:

"pontosan egy olyan eszmét alkarnak az emberekre erőszakolni, aminek az a lényege, hogy ne erőszakoljanak rá senkire semmit. "

Szerintem nem ezt csinaljak.

Magukat akarják megvedeni, amikor oket mar eroszak erte amiatt, ahogy gondolkodnak peldaul. Ugy akarjak mevedeni, hogy gyozkodik a masikat (a bantalmazot), hogy fogadja mar el oket, azaz hagyja oket elni, ne jarjon a nyakukra bantalmazni.

2011. nov. 25. 06:09
 52/54 anonim ***** válasza:

Kedves 42.!

Elbeszeltek egymas mellett, a kerdezo NEM politikai nezetekrol és NEM pártmagatartasrol beszel, de Te igen. És általánosítasz.

2011. nov. 25. 06:12
 53/54 anonim ***** válasza:

Liberalizmus kontra értelmiség?

WHHÁHÁHÁHÁHÁHÁÁÁ :DDDDDDDDDDDDDDDDDD

Ez olyan mint a becsületes tolvaj? :D

2013. máj. 30. 21:35
 54/54 anonim ***** válasza:

Mert önellentmondásos baromság. Olyan érdekesnek találom például, hogy a liberók nagy garral szajkózzák a szólásszabadságot, a véleménnyilvánítás jogát, meg a kiskutyafäszát karikára vágva, de amint valaki kritizálni merészeli az ő csodálatos eszméjüket, egyből moderáció, cenzúra, höbölö-böbölö fúj monnyonle...

Jaaaa értem, a szólásszabadság csak a miénkkel megegyező véleményre terjed ki, aha aha :D whehehehehehehe

2014. ápr. 19. 18:59
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!