Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért olyan nagy divat szidni...

Miért olyan nagy divat szidni a liberalizmust nálunk? Az egyetlen értelmiségi életszemléletet?

Figyelt kérdés

Kinek mi a problémája a POLITIKAI SZÍNEZET NÉLKÜLI (!!!) liberális életfelfogással?

És a másik:

Hogyan gondolja bárki, hogy itt a XXI sz-i civilizációban ez alól "ki lehet bújni"?

Nemhogy örülnénk a szellemi előre jutásnak, most inkább legyen hátra arc? Vagy mit szeretnének helyette?

És hogyan képzelik el páran az egyén jogainak csorbítását, egyáltalán az individualista szellemiség visszaszorítását?

Mondjuk én azt tapasztalom, hogy minél magasabb szinten van szó értelmiségi körökről, annál egyértelműbb a liberális életszemlélet, ez is elgondolkodtató.

Őszintén, egyáltalán lehetséges ez a mai környezetben? Mert sztem nem, na de kíváncsi lennék véleményekre.

(hangsúlyozom, hogy köze nincs ennek a politikához, ez csak egy magyar sajátosság, hogy csak balliberális lehet egy liberális, holott sok országban pont a jobb oldal a liberálisabb, szóval ez egy magyar baromság inkább, azért is mondom, hogy a politikát ebbe ne vonjuk bele, és csak mint életfelfogást nézzük!)

2011. máj. 9. 07:53
1 2 3 4 5 6
 41/54 A kérdező kommentje:
ez így szép lenne, csak tudod egy konzervatívra nem jellemző, hogy elfogadja a liberális gondoklodásmódot, de a széles látókör se igazán a tulajdonsága
2011. máj. 13. 22:04
 42/54 anonim ***** válasza:
37%

Mégis te jelentetted ki, hogy nem létezik más életszemlélet a 21. században, nem egy konzervatív. :)

Én úgy vagyok vele, hogy mindenki azt csinál a saját életével amit akar, amíg nem akarják kötelezővé tenni.

Tapasztalataim azt mutatják, hogy egy konzervatív keresztény éli a saját életét az elvei szerint de nem áll neki óbégatni és szélsőségesezni a többi emberre, ellenben a "liberális" oldalon megpróbálják kötelezővé tenni az ő eszméjüket, és rákényszeríteni arra is aki nem akarja, ellenkező esetben jön a nácizás. (lásd. búzafelvonulás az Andrássy úton, holokamu törvény, izrael állam elismerése, stb...)

2011. máj. 14. 07:39
 43/54 A kérdező kommentje:

még csodálod?

(de megint miért kerül ide a búzafelvonulás? valamiért nagyon bánthatja akkor sok "gondolkodó" szemét ...)

2011. máj. 14. 08:35
 44/54 anonim ***** válasza:
84%

Én csodálom, mivel pontosan egy olyan eszmét alkarnak az emberekre erőszakolni, aminek az a lényege, hogy ne erőszakoljanak rá senkire semmit.

(Szexualitás nem az utcára való. A szexuális deviancia pláne nem. Csodálkozol, ha bántja sz emberek szemét?)

2011. máj. 14. 08:46
 45/54 A kérdező kommentje:

Hm, izgalmas dolgot írsz. A búzaság mióta szexualitás? Mi az, hogy nem az utcára való?

Ezzel csak a ferde látásmódodat árulod el, hogy te a homoszexualitásban csak sexet látsz, nem pedig párkapcsolatot, és így hálószobatitoknak kicsinyíted a szerepét.

Pedig egy életforma, és ahogy a heteroszexualitás sem arról szól csak, hogy sexelünk, és ezért nem utcára való, úgy a homoszexualitás sem. Na én ezen akadok ki mindig ... szóval miért csak a sexet látod benne? Nem irracionális kicsit ez a meglátás? És hát ismét tudatlanság, hogy sexuális devianciának nevezed, mivel tehát egyrészt vegyük már ki a sexualitásból, másrészt már jó ideje nem tartozik a devianciák közé, nyilván vagy 25 éve nem értesülsz se pszichológiai, se szociológiai ténykeről.

Van több féle megközelítés is arról, hogy melyek a mai devianciák, és találhatunk felsorolásokat, mint a drog, az alkoholizmus stb, de egyikben sincs benne a homosexualitás ... azért ez nem elgondolkodtató?

2011. máj. 14. 09:05
 46/54 anonim ***** válasza:

Láttál te már képeket melegfelvonulásról?

Amúgy meg, tegyük fel, hogy a fikaevők tartanak felvonulást, akik történetesen csak és kizárólag egymás társaságát keresik. Ebben az esetben vajon "az egymás társaságát keresők" menetét látnák az emberek, vagy a fikaevőkét?

Nem tudom, érted-e a párhuzamot...

2011. máj. 14. 09:12
 47/54 anonim ***** válasza:
100%

"És hát ismét tudatlanság, hogy sexuális devianciának nevezed"

Rendben, akkor a sznobizmus után újabb szót tanulunk.

A deviancia olyan magatartás, mely megszegi a közösség vagy társadalom nagy része által elfogadott normákat.

Ha tetszik, ha nem, az azonos neműek romantikus kapcsolata kielégíti a deviancia definícióját.

2011. máj. 14. 12:28
 48/54 A kérdező kommentje:
aha, értem, és ezt mint szociológus vagy mint pszichológus mondod? ha bármelyik is vagy, akkor nagyon durva, ha meg egyik sem, akkor megbocsátható talán ez a tévedés, csak értelmes helyeken azért ne nagyon hangoztasd ...
2011. máj. 14. 12:41
 49/54 anonim ***** válasza:

Én értem, hogy mi bajod. Én is erre a témakorre keresem a valaszt. Csak mas szavakat hasznalok ra. az a baj, hoyg amikor elkezded hasznalni a liberalis szot, az mar foglalt, es egy csomo valos es tévképzet tapad mar hozzá, amit a "nem széles látókörű emberek" :) keptelenek elvonatkoztatni, ha ezta szót hallják. És igy van ez minden szóhasznalatal es viselkedessel is. Aki egyszer mar eszrevette valakin, hoyg azert ragaszkodik makacsul a kerdesehez, mert troll, onnantol Te tartalmilag barmit mondhatsz, ha makacsul ragaszkodsz hozza, Te troll leszel a szemeben. Egyszeruen ksiebb az "agya". Szamomra is erthetetlen.

Te milyen koru es nemu vagy?

Kitoltotted ezt a tesztet?

www.politikaiterkep.hu

2011. nov. 25. 05:59
 50/54 anonim ***** válasza:

"ezt mint szociológus vagy mint pszichológus mondod? ha bármelyik is vagy, akkor nagyon durva"

Nyugi már! Nyisd ki a szociologia konyvedet!:)

2 kriteriuma van a deviancianak. Nem durva.:)

2011. nov. 25. 06:00
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!