Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit tudnék az ellen tenni...

Mit tudnék az ellen tenni hogy kommunikatívabb legyek?

Figyelt kérdés
Sokszor nem tudom, éppen mit mondjak és van olyan is, hogy átgondolom utána nem-e mondtam hülyeséget. Van hogy inkább nem szólalok meg, mert ,,félek". Megvigasztalni se tudok másokat, és nem tudok mit kezdeni ha panaszkodnak nekem. Valami ötlet esetleg, hogy miért van ez, és hogy hogyan tudnék változtatni rajta ?
2011. máj. 4. 22:05
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

ma 09:50

Szerintem ha te pszichológus vagy, akkor tudhatnád azt, hogy nem mindenkinek mondunk el mindent az életünkről... És igenis, én kerültem kellemetlen helyzetbe azért, mert olyan emberekkel voltam bizalmas, akik ezzel visszaéltek.

Én fenntartom a jogot arra, hogy megválogassam, hogy kinek mit mondok el. Nehogy azt mondd, hogy olyannak kell lennie mindenkinek, mint egy nyitott könyvnek. Igen, egy egészséges társadalomban, ahol mindenki őszinte és nem alakoskodik, ott ezt el tudom képzelni. Itt kevésbé. A családtagjaimmal én is minden meg tudok osztani és bármit elmondok nekik. Na de nem mindenkinek...

Elég furcsa pszichológus lehetsz ezek alapján...

Némi túlzással nevezhetsz szociofóbnak és üldözési mániásnak is. Én viszont azt gondolom, hogy ezek nem feltétlenül alaptalan félelmek, és ezt tapasztalatból mondom.

Amúgy köszi a segítséget, megfontolom a dolgot. De a mai napig nem tudom, hogy egy ember, aki semmit nem tud rólam, az hogyan tudna segíteni bármiben is... De ki tudja... Minden esetre egyelőre nem tudok hetente több ezer forintot erre költeni.

2011. máj. 8. 15:05
 12/13 anonim ***** válasza:

ma 09:50

Az perdig egy nagyon durva kiforgatása a szavaimnak, amikor azt kérdezted, hogy azért nem mondok-e semmit senkinek, hogy ne tudjanak kihasználni. Nem, azt szerettem volna mondani, hogy nem árt megnézni és megfontolni, hogy kinek mit mondunk... Te talán mindenkivel szóbaállsz és mindenkivel ugyanolyan bizalmas vagy? Azt azért nem hinném. De ha nem és ebből csak előnyöd származik, az tök jó, valószínűleg tanulhatnék tőled...

2011. máj. 8. 15:08
 13/13 anonim ***** válasza:

Hogy egy példát is mondjak: ez nagyon régen volt, még középiskolás koromban. Volt egy osztálytársnőm, aki elég szerencsétlenül nézett ki, de mindig őszintén megmondta mindenkinek, ha nem tetszett neki valami. Erre az osztályban a legrosszindulatúbb emberek iszonyatos módon kezdték megfélemlíteni: beleüvöltöttek a fülébe, hogy ,,te nyomorék!", ,,takarodj vissza anyádba!" stb.

Ki az, aki vállalja ezeket a konfliktusokat úgy, hogy tudja, abszolút vesztes pozícióban van? Ez egy iskolai példa volt. Felnőttek között sokkal kifinomultabb módjai vannak annak, hogy valakit elhallgattassanak vagy kigolyózzanak.

Ha ezt egy pszichológus nem tudja, akkor hogyan bízzak meg benne?! Hogyan tudna segíteni, ha még ezekkel sincs tisztában?

2011. máj. 8. 15:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!