Mit tudnék az ellen tenni hogy kommunikatívabb legyek?
Ha megengedheted magadnak, érdemes lenne pszichológushoz forulnod. Rá tudna vezetni mi az oka ennek, és segíteni tudna a feloldásában.
Az, hogy félsz, nem mondasz-e hülyeséget, valamiféle szorongásnak tűnik.
ez egy erős szorongás és önértékelési zavar
vagy idővel gelyre áll, vagy tényleg jó lenne pszichológus (kamaszkorban azért ez lehet átmeneti feszengés is)
Szerintem nem feltétlenül baj, hogy nem vagy kommunikatív. Ez lehet egyfajta önvédelem is: nem kell mindenkinek mindent elmondani magadról, mert ezt is ki tudják használni.
Szóval szerintem nem baj. Inkább próbálj olyan embereket keresni, akiknek a társaságában nem érzed feszélyezve magad, és akikben megbízhatsz annyira, hogy jobban megnyílj előttük.
Már a kérdést sem jól tetted föl :D :D
Na, amúgy én is ilyen vagyok, szóval teljesen átérzem, miről van szó. Nem tudok összefüggően dolgokat elmesélni, mert belezavarodok, saját magam nem tudom követni néha..
15:51
22:59 és 23:05
Figyeljetek, pszichológuson még nem gondolkodtatok? Csak mert ahogy leírtátok ez az én szakmai értelmezésemben komoly szorongás és szociofóbia, amivel nem ártana valamit kezdeni. Nem rosszindulatból mondom, hanem segítségképpen!
A paranoid jelleget kihagytam belőle, pedig az is fontos ...
("mert mások ki tudják használni" ... ne haragudj, de azért nem mondasz semmit, nehogy más megtudjon rólad valamit? nem durva ez egy kicsit ?)
köszönöm a válaszokat.
15 éves vagyok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!